Σαπες, Παραδημη και Προσκηνυτες τιμησαν την εορτη των Αγιων Κωνσταντινου και Ελενης

Απαρατήρητα

Με κάθε επισημότητα τίμησε τους πολιούχους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη η πόλη των Σαπών το διήμερο 20 και 21 Μαΐου.
 
Η αρχή έγινε στον πανηγυρίζοντα ναό των Σαπών με τον εσπερινό της Δευτέρα στον οποίο προέστη ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τον οποίο προσφώνησε ο τοπικός ποιμενάρχης κ. Παντελεήμων επισημαίνοντας την τιμητική παρουσία του στην τοπική Εκκλησία. Ακολούθησε η λιτανεία της εικόνας στους δρόμους της πόλης. Ακολούθησε πανηγύρι στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Σαπών σε θρακιώτικους, λαϊκούς και ποντιακούς ήχους από πλειάδα μουσικών.
 
Την κυριώνυμο ημέρα της γιορτής ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου προέστη της Θείας Λειτουργίας στον ναό και απεύθυνε κατηχητήριο λόγο στους πιστούς.
 

Τη μνήμη των Αγίων τίμησαν και στην Παραδημή με πανηγυρικό εσπερινό, λιτανεία της εικόνας των αγίων και παραδοσιακό γλέντι υπό τους ήχους του παραδοσιακού μουσικού σχήματος «Θρακόμελο» αλλά και καλεσμένο τον χορευτικό σύλλογο «Το Κριεκούκι» από τις Ερυθρές Αττικής.
 

Τέλος εκδηλώσεις είχαμε και στους Προσκυνητές, όπου τελέστηκε εσπερινός στο ομώνυμο εξωκκλήσι του οικισμού. Ακολούθησε μια όμορφη εκδήλωση που ετοίμασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Προσκυνητών όπου υπό τους ήχους ζωντανής παραδοσιακής μουσικής χόρεψαν τα χορευτικά τμήματα του παιδικού και των εφήβων του Συλλόγου, κερδίζοντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων που ακολούθως είχαν την ευκαιρία να χορέψουν αλλά και να γευτούν νόστιμα σουβλάκια στα κάρβουνα και αναψυκτικά που πρόσφερε ο σύλλογος.

Και του χρόνου! Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.