Θεμης Τζενετιδης «Εδωσα τις “εξετασεις” μου• αναμενω την ετυμηγορια των συμπολιτων μου»

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος «Κοινωνία Πολιτών» - «Η Κοινωνία Πολιτών, η αυτοδιοικητική δύναμη που έβαλε τα θεμέλια για την αναμόρφωση του Δήμου μας»

Υπέρ της άποψης ότι το διακύβευμα των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών αφορά στην καλύτερη δυνατή διαχείριση της καθημερινότητας των πολιτών, μακριά από κόμματα και πολιτικά χαρακτηριστικά δηλώνει στην καταληκτική στον «ΠτΘ», προ της 26ης Μαϊου, συνέντευξή του ο Πρόεδρος της «Γευσιγνωσίας Α.Ε.» και εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Θέμης Τζενετίδης.
 
Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την «μάχη» του Α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Τζενετίδης κάνει τον απολογισμό της υφιστάμενης διοίκησης του Δήμου Κομοτηνής και οριοθετεί εκ νέου τους στόχους του για την επόμενη ημέρα του Δήμου Κομοτηνής, καλώντας τους πολίτες να αξιολογήσουν τους υποψηφίους και τις παρατάξεις με ψυχραιμία και ρεαλισμό.
 
Ο λόγος στον ίδιο… 

«Το έως τώρα έργο της νυν δημοτικής αρχής προστάδιο της επόμενης ημέρας του Δήμου μας» 

ΠτΘ: κ. Τζενετίδη, δίνετε εκ νέου την «μάχη» των αυτοδιοικητικών εκλογών, κατερχόμενος ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «Κοινωνία Πολιτών» και τον Γιάννη Γκαράνη…
Θ.Τ.:
Θέτω εκ νέου τον εαυτό μου στην διάθεση των συμπολιτών μου κυρίως για δύο λόγους. Αρχικά γιατί αυτή η παράταξη ως διοίκηση παρήγαγε πλούσιο έργο σε όλους τομείς, εν μέσω μεγάλης οικονομικής κρίσης και με τους κρατικούς πόρους δραματικά μειωμένους σε σχέση με το παρελθόν των «παχέων αγελάδων», έργο που μάλιστα σε μεγάλο βαθμό δεν έχει προβληθεί επαρκώς. Μεταξύ άλλων η οικονομική εξυγίανση και η δημιουργία ταμειακού αποθεματικού περίπου 8 εκατ. ευρώ το οποίο ήδη διατίθεται και θα συνεχίσει να διατίθεται για έργα, δράσεις, παρεμβάσεις προς όφελος όλων των κατοίκων της πόλης και των οικισμών. Έργο και στον πολιτισμό με ένα πολιτιστικό καλεντάρι εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου, ένα πλέγμα εκδηλώσεων που ανέδειξαν και αναδεικνύουν τους ντόπιους, τους δικούς μας άξιους καλλιτέχνες. Έργο όμως και στην καθαριότητα με την προμήθεια νέων απορριμματοφόρων, με την πρόσληψη προσωπικού, με τη διατήρηση της καθαριότητας και της ευταξίας στην πόλη και στους οικισμούς στον βαθμό του δυνατού. Έργο φυσικά στη ΔΕΥΑΚ, η οποία αντικατέστησε σχεδόν το σύνολο του παλαιού δικτύου ύδρευσης, ξεκίνησε την υλοποίηση νέου, υπερσύγχρονου υδραγωγείου, ξεκίνησε τον Βιολογικό Καθαρισμό Φαναρίου, εφαρμόζει πλέον σύγχρονες μεθόδους στη λειτουργία της. Έργο αυταπόδεικτα κοινωνικό, με τις κοινωνικές υπηρεσίες να υπηρετούν κυριολεκτικά και επί 24ώρου βάσεως τους συμπολίτες μας, γεγονός για το οποίο θα πρέπει να συγχαρώ και το προσωπικό που είναι επιφορτισμένο με τις αρμοδιότητες αυτές. Έργο βεβαίως και στο δημοτικό μας σφαγείο όπου εκσυγχρονίσαμε και αναβαθμίσαμε τη λειτουργία και τις υπηρεσίες του, με ανάλογο προγραμματισμό και για τη συνέχεια.
 
Όλα τα παραπάνω είναι μόνο το προστάδιο της επόμενης μέρας του Δήμου μας η οποία μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει εποχή ορόσημο για τον τόπο και τους κατοίκους του. Με επίλυση ζητημάτων που παραμένουν σε εκκρεμότητα, με διευθέτηση των θεμάτων που χρήζουν αντιμετώπισης, με ακόμη περισσότερα έργα, με ακόμη περισσότερη ενέργεια, με ακόμη περισσότερη πρόοδο  και κυρίως πράξεις. 

«Το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι έξω και πέρα από κόμματα» 

ΠτΘ: Στα της τοπικής αυτοδιοίκησης χωρούν κόμματα; Διότι σε αυτές τις εκλογές η «μόδα» επιβάλλει το «ανεξάρτητο» ψηφοδέλτιο.
Θ.Τ.:
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές το διακύβευμα είναι αναπτυξιακό και έχει να κάνει με την καθημερινότητα και με το ποιος μπορεί να τη διαχειριστεί καλύτερα. Είναι ένα διακύβευμα έξω και πέρα από κόμματα. Σημασία έχει σ’ αυτήν την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, οι πολίτες να κατανοήσουν ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές αφορούν στην καθημερινότητά τους και δεν έχουν πολιτικά χαρακτηριστικά. Τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας δεν έχουν χρώματα και κατ’ επέκταση αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι το κατά πόσο ο κάθε συνδυασμός έχει την ικανότητα ή έχει αποδείξει με το έργο του ότι μπορεί να τα λύσει και να τα διαχειριστεί. Αν στις αυτοδιοικητικές εκλογές κυριαρχήσει η τοπική ατζέντα θα βγούμε όλοι κερδισμένοι, και κυρίως θα βγουν κερδισμένοι οι πολίτες. 

«Οι πολίτες να αξιολογήσουν τους υποψηφίους και τις παρατάξεις με ψυχραιμία και ρεαλισμό» 

ΠτΘ: Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους πολίτες της Κομοτηνής λίγα εικοσιτετράωρα πριν την εκλογική αναμέτρηση της 26ηςΜαϊου;
Θ.Τ.:
Οι συμπολίτες μας να έρθουν να ψηφίσουν «ζυγίζοντας» την ψήφο τους. Να αξιολογήσουν τις παρατάξεις και τους υποψηφίους με ψυχραιμία και ρεαλισμό, χωρίς κομματικές παρωπίδες. Ξεχωρίζοντας τα εύκολα μεγάλα λόγια από την ουσία. Διακρίνοντας εκείνους που αποσκοπούν στην προσωπική πολιτική καριέρα από εκείνους που βάζουν πρώτα από όλα τις ανάγκες των πολιτών. Να εξετάσουν τι έπραξε η διοίκησή μας, με τι πόρους και τι εργαλεία. Να ελέγξουν αν αυτά που υπόσχονται κάποιοι είναι υλοποιήσιμα ή απλώς ευχολόγια και να παρατηρήσουν που βασίζονται κάποιοι για να αποσπάσουν ψήφους.
 
ΠτΘ: Η Κοινωνία πολιτών από εδώ και πέρα πλέον πορεύεται με νέο επικεφαλής. Ποια η άποψη σας για τον νυν δήμαρχο Γιώργο Πετρίδη;
Θ.Τ.: 
Ο Γιώργος Πετρίδης άνοιξε τον δρόμο της διεξόδου του Δήμου από τα πολλά προβλήματα που κληρονόμησε από το παρελθόν (χρέη, απαξίωση κλπ). Με υπομονή και επιμονή κατέστησε την Κοινωνία Πολιτών ως εκείνη την αυτοδιοικητική δύναμη που έβαλε τα θεμέλια για την αναμόρφωση του Δήμου μας. Χωρίς πολλά λόγια αλλά με πολλή δουλειά και έργο. 

Προσωπικός στόχος 

Είμαι γέννημα-θρέμμα της Κομοτηνής και από μικρή ηλικία μέσα στην κοινωνία, στο μεροκάματο, στη βιοπάλη. Πάντα ήμουν και συνεχίζω να είμαι στο πλευρό του κάθε συμπολίτη μου όσο μπορώ, είτε σαν ιδιώτης είτε σαν αιρετός. Κυκλοφορώ στην πόλη και στα χωριά του Δήμου μας και έχω πλήρη εικόνα και επίγνωση των θεμάτων, του παλμού της τοπικής μας κοινωνίας. Τεσσεράμισι χρόνια τώρα καθημερινά βρίσκομαι στις επάλξεις της θέσης ευθύνης που μου έχει ανατεθεί ως αιρετός. Έδωσα τις «εξετάσεις» μου να αναμένω την ετυμηγορία των συμπολιτών μου. Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.