«Να φτασει η Περιφερεια ΑΜΘ εκει που της αξιζει» δεσμευτηκε ο Κωστας Κατσιμιγας στην κεντρικη του ομιλια το απογευμα της Τεταρτης

Ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» παρουσίασε τις θέσεις του συνδυασμού του - Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η ισόρροπη ανάπτυξη του παραγωγικού τομέα

Τις βασικές θέσεις του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία»  παρουσίασε στην κεντρική ομιλία που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κυττάρου (πρώην ΡΕΞ)  το βράδυ της Τετάρτης 22 Μαΐου ο επικεφαλής του κ. Κώστας Κατσιμίγας.

Ο κ. Κατσιμίγας  ζήτησε την στήριξη των πολιτών της Περιφέρειας, προκειμένου να βρίσκεται η διαχείριση της σε έμπειρα χέρια, κατηγορώντας την απερχόμενη διοίκηση και τον κ. Μέτιο για το γεγονός πως αφενός παρατηρήθηκε στασιμότητα σε όλους τους τομείς και αφετέρου δεν μπόρεσε να διαχειριστεί εσωτερικές καταστάσεις. 

Ευθείες βολές σε Χρήστο Μέτιο και Χριστόδουλο Τοψίδη

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» έκανε μία σύντομη αναδρομή στον προεκλογικό του αγώνα και στις δυσκολίες που συνάντησε στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου, το οποίο αποτελείται από ανθρώπους από όλο το φάσμα της κοινωνίας. Ο κ. Κατσιμίγας στάθηκε στην έκταση της Περιφέρειας και στα χιλιόμετρα τα οποία διένυσε μαζί με τους συνεργάτες του προκειμένου να έχει όσο το δυνατόν πιο ακριβή εικόνα για τις ανάγκες των κατοίκων των περιοχών αλλά και το επίπεδο ανάπτυξης που μπορεί να περιέλθει σε αυτές.  Παράλληλα έριξε τα βέλη της κριτικής του τόσο στον επικεφαλής της παράταξης «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» κ. Μέτιο κατηγορώντας τον για το γεγονός πως διαδεχόμενος τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη δεν μπόρεσε να κάνει διοίκηση όσο και στον επικεφαλής της «Περιφερειακής Σύνθεσης» κ. Τοψίδη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η Περιφέρεια δεν είναι ένα ακόμα ΑΦΜ και πως η χλιδή που χρησιμοποίησε στην προεκλογική του εκστρατεία δεν συνάδει με την πολιτική. 

Οι κύριοι άξονες της πολιτικής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» 

Στη συνέχεια ανέλυσε τους άξονες της πολιτικής του τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας όσο και σε επίπεδο Ροδόπης, τονίζοντας την ανάγκη ισόρροπης ανάπτυξης στον παραγωγικό τομέα, αναλύοντας το κάθε επιμέρους στοιχείο. Ο κ. Κατσιμίγας στάθηκε στην σημασία που έχει για την περιοχή ο πρωτογενής τομέας, η στήριξη του δευτερογενούς τομέα και η ανάπτυξη του τουρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο τους θερινούς μήνες. Με αυτόν τον τρόπο, επισήμανε ο κ. Κατσιμίγας, θα αποκτήσει ζωντάνια όλη η έκταση της Περιφέρειας και όχι μόνο οι παραθαλάσσιες περιοχές κατά τους θερινούς μήνες. Αναλύοντας επιμέρους τη σκέψη του στάθηκε στη σημασία που μπορεί να έχει η αξιοποίηση του Πανεπιστημίου, η προώθηση του θρησκευτικού και αθλητικού τουρισμού αλλά και η δημιουργία ενός ελκυστικού τουριστικού προγράμματος που θα συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής.

Για ακόμα μία φορά ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» παρουσιάστηκε πιστός στο πλάνο του για την αξιοποίηση της στρατηγικής θέσης της περιοχής και την ανάπτυξη σχέσεων με τις βαλκανικές χώρες ενώ στάθηκε στο γεγονός πως είναι απαράδεκτη η απαγόρευση  διέλευσης λεωφορείων από τον κάθετο άξονα της Νυμφαίας, δυσχεραίνοντας τη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής.  Ο κ. Κατσιμίγας υπογράμμισε πως το παραεμπόριο δεν λύνεται με την απαγόρευση διέλευσης λεωφορείων και πως αυτή η απόφαση παρεμποδίζει την οργανωμένη μετακίνηση συλλόγων, συγκροτημάτων, πανεπιστημίων και οργανωμένων γκρουπ που θα έχουν όφελος στην περιοχή. Επιπλέον επισήμανε την ανάγκη σχεδιασμού σιδηροδρομικής σύνδεσης με το βουλγαρικό σιδηροδρομικό δίκτυο αλλά και εντός των συνόρων ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής και την ανάδειξη του ως πολιτιστικό κέντρο βαλκανικής ακτινοβολίας. 

Παρουσιάστηκαν οι 79 υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας»  

Ο κ. Κατσιμίγας κλείνοντας την ομιλία επισήμανε για ακόμα μία φορά την ανάγκη, εκμετάλλευσης του συγκριτικού πλεονεκτήματος της περιοχής έναντι των άλλων περιοχών της χώρας μας και στη συνέχεια παρουσίασε τους Υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους των Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΑΜΘ με τον κ. Κατσιμίγα να ευχαριστεί έναν προς έναν και να τους συστήνει στο κοινό. 

Υψηλές παρουσίες στην κεντρική ομιλία από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ 

Στην κεντρική ομιλία του κ. Κατσιμίγας παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός οικονομίας κ. Γιαννακίδης, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κ. Μουσταφά, Καραγιουσούφ, Ρίζος, Στογιαννίδης και άλλοι πολιτικοί Φορείς του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ως γνωστόν το κυβερνόν κόμμα έχει δώσει τη στήριξη του στην παράταξη του κ. Κατσιμίγα. Στις τελευταίες θέσεις της αίθουσας βρισκόταν και ο τέως Νομάρχης Ροδόπης και Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Άρης Γιαννακίδης, για τον οποίο έκανε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Κατσιμίγας ειδική αναφορά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.