Υποψηφιοι με τον συνδυασμο «Λαικη Συσπειρωση» απαντουν στον ΠτΘ

Εκλογές 2019

Ελένη Κωνσταντινίδου
Η Ελένη Κωνσταντινίδου είναι 27 ετών, κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και είναι μόνιμη κάτοικος Κομοτηνής. Έχει σπουδάσει στο τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του ΔΠΘ στην Αλεξανδρούπολη. Είναι μέλος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης (μέλος ΟΓΕ).
 
Λευτέρης Τηγανούριας
Ο Λευτέρης Τηγανούριας είναι Δασολόγος, υπάλληλος της Διεύθυνσης Δασών Ν. Ροδόπης. Παράλληλα, είναι Μέλος του ΔΣ του Σωματείου των Υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και εκλεγμένος αντιπρόσωπος της ομοσπονδίας των υπαλλήλων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας. 
 
1.Ποια ήταν η αφορμή για να δηλώσετε ναι στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Γ. Λεβέντη;
 
Ελένη Κωνσταντινίδου: Τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και εδώ στην Κομοτηνή με επικεφαλής τον Γιάννη Λεβέντη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα απαρτίζονται από αγωνιστές που έχουν ως κοινό και βασικό στόχο έναν δήμο που θα εξυπηρετεί τους πολλούς και όχι τα συμφέροντα κάποιων λίγων. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» το αποδεικνύει αυτό και σε δημοτικά συμβούλια που έχει την πλειοψηφία, αλλά και όπου δεν την έχει, με τις πράξεις αλλά και με τις θέσεις της. Κάθε εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος, αυτοαπασχολούμενος ή αγρότης που αντιλαμβάνεται ότι το δίκαιο είναι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών ακόμα και σε επίπεδο Δήμου έχει θέση στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», έτσι και εγώ.
 
Λευτέρης Τηγανούριας: Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι ένας τρόπος δικής μου συμβολής στη διαμόρφωση του λαϊκού κινήματος που θα θέσει τον λαό πρωταγωνιστή στη λήψη των  αποφάσεων για τη ζωή του. 
 
2.Πιστεύετε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση σε καιρούς οικονομικής ύφεσης και μνημονιακής διακυβέρνησης έχει τη δυνατότητα να εκπονεί τις δικές της πολιτικές ακόμη και με ελάχιστους πόρους;
 
Ελένη Κωνσταντινίδου: Τα οικονομικά των δήμων έχουν μειωθεί κατά πολύ τα χρόνια της κρίσης. Έτσι, και στον δήμο μας μειώθηκαν κατά 62%. Αυτό, όπως καταλαβαίνουμε, έχει αντίκτυπο στις δυνατότητες που έχει ένας δήμος να πραγματοποιεί έργα, να διευκολύνει τη ζωή των δημοτών. Έχοντας, λοιπόν, μειωθεί κατά πολύ η κρατική χρηματοδότηση στους δήμους, οι δημότες καλούνται να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη στη λογική της ανταποδοτικότητας στους δήμους. Αυτό σημαίνει ότι με τα ανταποδοτικά τέλη, διάφορους φόρους και εισφορές οι ίδιοι οι δημότες καλύπτουν τα έξοδα που προβλέπονται σε μία χρονιά για παράδειγμα στις υπηρεσίες καθαριότητας και φωτισμού. Εμείς, λοιπόν, διεκδικούμε γερή κρατική χρηματοδότηση, μόνιμο και επαρκές προσωπικό για τον δήμο και ζητάμε τα διάφορα έργα του δήμου να μην τα λυμαίνονται μεγαλοεργολάβοι και κατασκευαστικές εταιρίες, πολλές φορές με υπέρογκα κόστη για τον λαό. 
 
Λευτέρης Τηγανούριας: Οι ελάχιστοι διαθέσιμοι πόροι είναι καθαρά πολιτική επιλογή και σε καμιά περίπτωση η πραγματικότητα. Η σύγχρονη παραγωγή πλούτου από τον ιδρώτα των λαών, σε μέγεθος, δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της ανθρωπότητας. Στόχος, λοιπόν, είναι η διεκδίκηση των πόρων που μας κλέβουν για να τους μοιράσουν ως παροχές στην άρχουσα τάξη. 
 
3.Ποια είναι τα σημεία που σας απογοήτευσαν τις τελευταίες τετραετίες στη διαχείριση των κοινών πραγμάτων που με τη συμμετοχή σας θα θέλατε να διορθώσετε;
 
Ελένη Κωνσταντινίδου:
Είναι πολλά τα προβλήματα στον δήμο μας και δεν λύνονται με ευχολόγια. Άλλες παρατάξεις δεν πήραν θέση ποτέ για να αντικατασταθούν οι προσλήψεις συμβασιούχων με μόνιμους εργαζόμενους. Αντίθετα, ψήφιζαν αναθέσεις τομέων όπως αυτός της καθαριότητας σε εργολάβους με το αιτιολογικό ότι δεν επαρκεί το προσωπικό. Από την άλλη, έργα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας μένουν στον πάγο, ενώ βλέπουμε για παράδειγμα την πόλη μας και τα γύρω χωριά να πλημμυρίζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα. Οι διοικήσεις του δήμου που έχουν περάσει, αλλά και άλλες παρατάξεις θέτουν ως κύριο ζήτημα την προσπάθεια να αυξηθεί η τουριστική κίνηση στην περιοχή μας. Κανένας όμως δεν βάζει το ζήτημα με τι όρους δουλεύουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, πόσοι από τους συνδημότες μας έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές και αν την έχουν, γιατί δεν λειτουργεί η δημοτική παιδική κατασκήνωση που θα μπορούσε να αποτελεί όαση για τα παιδιά των Κομοτηναίων.
 
Λευτέρης Τηγανούριας: Τις προηγούμενες τετραετίες είχαμε δημοτικές αρχές  που όχι μόνο υπηρετούσαν τις κυβερνητικές πολιτικές της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών και της επιβολής επιπλέον φόρων, αλλά συνέβαλαν καθοριστικά στην προπαγάνδα ενίσχυσης και ενδυνάμωσης των πολιτικών δυνάμεων που μάτωσαν και ματώνουν τον λαό. Η εκλογή μου, με θέτει σε καλύτερη θέση διεκδίκησης, κάνει τη φωνή μου πιο δυνατή στα πλαίσια του κινήματος, για να πάρουμε πίσω τη ζωή που μας κλέβουν κάθε μέρα. Για παράδειγμα, η έλλειψη αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας  αποτελεί εγκληματική πολιτική επιλογή που αφορά την ίδια τη ζωή του λαού και θα πρέπει να τεθεί στις άμεσες διεκδικήσεις του λαϊκού κινήματος. 
 
4. Αν εκλεγείτε, σε ποιον τομέα θα θέλατε να εργαστείτε και τι θα θέλατε να αφήσετε πίσω σας με το τέλος της τετραετίας;
 
Ελένη Κωνσταντινίδου: Ο δήμος αποτελεί προέκταση του κεντρικού κράτους. Πολλές από τις ελλείψεις που υπάρχουν σήμερα και σε επίπεδο δήμου είναι αποτέλεσμα των κατευθύνσεων των μνημονίων που φορτώνουν στον προϋπολογισμό της λαϊκής οικογένειας το κόστος της λειτουργίας των δήμων. Γι’ αυτό πρέπει να παλέψουμε ως λαϊκή αντιπολίτευση και μέσα στον δήμο, για την κατάργηση των δημοτικών φόρων, της ανταποδοτικότητας, να μην είναι ο δήμος μας πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας και να λειτουργεί με γνώμονα τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών. 
 
Λευτέρης Τηγανούριας:
Στο τέλος της τετραετίας, στόχος είναι οι άνθρωποι του μόχθου αυτής της πόλης να είναι σε καλύτερη θέση αλλά και πιο σοφοί. Να έχουν ζήσει και να έχουν πιστέψει ότι χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν έγινε. 
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.