Ψηφισε

Της έκδοσης
Τα ποτάµια είµαστ' εµείς που δεν µπορείς
να περάσεις,
κι όσο πίνεις το νερό µας, πιο πολύ
θα διψάσεις
Kωστής Παλαμάς, «Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου»

 
Τριπλές οι κάλπες που θα στηθούν την Κυριακή 26 Μαΐου, απαιτώντας τη συμμετοχή και την ψήφο μας.
 
Η μία για την Ευρώπη των λαών που επαγγέλθηκαν οι ιδρυτές της, και σήμερα για την Ευρώπη που ή θα αλλάξουμε ή θα διαλυθεί. Θα αλλάξουμε ξεπερνώντας την Ευρώπη του πολυεθνικού κεφαλαίου και των επιχειρήσεων που έχουν καταστήσει τους πολιτικούς υπαλλήλους τους. Θα την αλλάξουμε επιλέγοντας πολιτικά.
 
Η δεύτερη για την επιλογή της θεωρητικά περιφερειακής ανά περιοχή κυβέρνησης, που θα συναποτελείται από τους καλύτερους και θα μπορεί να σχεδιάζει, να προκηρύσσει μελέτες και έργα στη συνέχεια που αναδιαμορφώνουν το παρόν και να εκβάλλουν στο μέλλον. Δύσκολο έργο κι αυτό, αφού ποτέ δεν μπορέσαμε να περάσουμε τα απαγορευτικά  προς την πρόοδο όρια των υποστελεχωμένων περιφερειακών υπηρεσιών, και εσωστρεφών θεσμικών οργάνων.
 
Η τρίτη για την επιλογή των δημοτικών αρχόντων, όπου κρίνεται και το σημαντικότερο όλων ζήτημα. Με σημαντικότερα κριτήρια την διαχειριστική και πολιτική επάρκεια των συμμετεχόντων, την οπτική τους στη διαχείριση των κοινών πραγμάτων  που προκύπτει από τις ιδεολογικές τους αρχές, την αυτενέργεια και τις άμεσες απαντήσεις στα προβλήματα των πολιτών στα μείζονα ζητήματα της ανεργίας και της καθημερινότητας.       
 
Τριπλή κάλπη, τριπλή προετοιμασία και τριπλή συνετή επιλογή. Γιατί κάθε μέρα οφείλουμε να ήμαστε πολίτες, μια μέρα όμως ανά τέσσερα χρόνια έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας ν’ αλλάξουμε τις ζωές μας, όντας όπως λέει και ο ποιητής ποτάμι. Λαϊκό ποτάμι, που κακοποιείται αλλά παραμένει κραταιά  ριζωμένο στην κοίτη του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.