Με συσκευες αξιας 330 χιλιαδων ευρω ενισχυθηκε η Οφθαλμολογικη Κλινικη του Νοσοκομειου Κομοτηνης

Μέσω του ΠΕΠ ΑΜΘ, ενώ το Νοσοκομείο παρέλαβε και 2 συστήματα συνολικής αξίας 145 χιλιάδων ευρώ για τα χειρουργεία του

5 οφθαλμολογικές συσκευές αξίας 330 χιλιάδων Ευρώ παρέλαβε το Νοσοκομείο Κομοτηνής την Παρασκευή 24 Μαΐου, οι οποίες θα βοηθήσουν τόσο στην βελτίωση των ήδη παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς, όσο και στην παροχή νέων υπηρεσιών προς αυτούς, τις οποίες δεν μπορούσαν μέχρι τώρα.

 

Κάλυψη σημαντικών αναγκών του Νοσοκομείου 

Η προμήθεια των μηχανημάτων έγινε μέσω του ΠΕΠ 2014-2020, από το οποίο έχει ενισχυθεί σημαντικά σε πολλές κλινικές το Νοσοκομείο, με συνολικό προϋπολογισμό 3,5 εκ. ευρώ, επισήμανε ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γιώργος Φιλιππίδης.
 
Από αυτά διατέθηκαν 330 χιλιάδες ευρώ για τα μηχανήματα της Οφθαλμολογικής, που περιλαμβάνουν 2 πλήρεις οφθαλμολογικές έδρες, συνολικής αξίας 120.000 ευρώ, η μία εκ των οποίων τοποθετήθηκε στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου και η άλλη στην Οφθαλμολογική κλινική.
 
Επίσης στην Οφθαλμολογική Κλινική τοποθετήθηκε ένα μηχάνημα τοπογραφίας οπτικής συνοχής (OCT) αξίας 130.000 ευρώ, μία συσκευή Οπτικής βιομετρίας αξίας 50.000 ευρώ και μια τράπεζα Οφθαλμολογικής χειρουργικής αξίας 30.000 ευρώ.
 
Ο κ. Φιλιππίδης ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του νοσοκομείου που βοήθησαν για αν γίνει όλη αυτή  η προσπάθεια για αν έρθουν έγκαιρα τα μηχανήματα, και να γίνει όπως πρέπει όλη η διαγωνιστική διαδικασία, καθώς και τον διευθυντή της Οφθαλμολογικής κλινικής κ. Σκαμνό ο οποίος βοήθησε ώστε να υπάρχουν οι σωστές τεχνικές προδιαγραφές, και τα μηχανήματα να έρθουν όπως πρέπει.
 
Επίσης ευχαρίστησε τον κ. Γιάννη Σπανό που χειρίστηκε τα προγράμματα του ΕΣΠΑ ώστε να είναι το Νοσοκομείο το πρώτο σε απορρόφηση  στην 4η ΥΠΕ, καθώς και τον τμηματάρχη του τμήματος βιοϊατρικής τεχνολογίας κ. Γιώργο Μπάτζιο.
 
Αυτή τη στιγμή έχει παραληφθεί το 70% των μηχανημάτων, με ένα 30% να αναμένεται το επόμενο διάστημα.
 

Αναβάθμιση στις υπηρεσίες της Οφθαλομολογικής 

Τα μηχανήματα αυτά βοηθούν στην βελτίωση των υπηρεσιών τους αλλά τους επιτρέπουν να παρέχουν και νέες, σημείωσε ο διευθυντής της κλινικής κ. Κωνσταντίνος Σκαμνός.
 
Έτσι το OCT τους επιτρέπει να δουν τις βλάβες που επισυμβαίνουν στον βυθό του ματιού, σημείωσε, από το οποίο περιμένουν σημαντική βοήθεια για τους διαβητικούς, που συνήθως παρουσιάζουν τέτοιες βλάβες.
 
Επίσης μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό της εκφύλισης της ωχράς κηλίδος, στις αποφράξεις αρτηρίας, ώστε να αποφασίσουν την κατάλληλη θεραπεία.
 
Άλλωστε όλα τα μηχανήματα είναι ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στην οφθαλμολογία, με τα οποία μπορεί αν εξοπλιστεί άριστα μια οφθαλμολογική κλινική, με τις τρέχουσες φυσικά ανάγκες.
 
Θεωρεί δε πως μετά από μια στοιχειώδη εκπαίδευση, μετά από κάποιους μήνες, και έχοντας αποκτήσει την κατάλληλη εμπειρία από τη χρήση τους, θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν πολύ καλά στις υποχρεώσεις τους.
 
Όμως έχοντας αποκτήσει ότι πιο σύγχρονο υπάρχει, είναι στα κατάλληλα χέρια και θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των μηχανημάτων και των ασθενών.
 
Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του για την έλευση των μηχανημάτων, με το μόνο πρόβλημα που απομένει να είναι η στελέχωση, μιας και έχουν μόνο δύο ειδικούς ιατρούς και δύο ειδικευόμενους, για αυτό ζήτησε υπομονή και από τους ασθενείς.
 

 

Δύο μηχανήματα 145 χιλ ευρώ για τα χειρουργεία

 
Επίσης παραλήφθηκαν αυτές τις μέρες δύο μηχανήματα για την χειρουργική, ένα σύστημα κυστεοσκόπησης HD αξίας 70.000 ευρώ, το οποίο αφορά χειρουργικές επεμβάσεις ουρολογικών περιστατικών, καθώς και ένα μηχάνημα ενδοσκοπικό σύστημα ΩΡΛ αξίας 75.000 που είναι κινητά και θα βοηθήσουν να γίνονται οι επεμβάσεις με σύγχρονους τρόπους, και όχι με τις ξεπερασμένες μεθόδους που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα.
 
Είναι και αυτά πολύ σύγχρονα μηχανήματα, τελευταίας τεχνολογίας, που βοηθούν να γίνονται αξιόπιστα οι επεμβάσεις, μειώνοντας τις τυχόν επιπλοκές σε δύο ευαίσθητους τομείς, ενώ γίνεται προσπάθεια για να προσληφθεί και προσωπικό που θα μπορούν να τα χειριστούν όπως πρέπει, με την παράλληλη εκπαίδευση των υφιστάμενων ιατρών σε αυτά.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.