Περισσοτερα απο 250 παιδια πηραν μερος στους αγωνες στιβου της πρωτοβαθμιας εκπαιδευσης Ροδοπης

Μία αθλητική γιορτή στο Πανθρακικό Στάδιο

Ένα ευχάριστο πρωινό με αθλητικές δραστηριότητες πέρασαν τα παιδιά όλων των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε. Ροδόπης το πρωί της Πέμπτης 30 Μαΐου. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν αγώνες στίβου στο Πανθρακικό Στάδιο με τη συμμετοχή περισσότερων από 250 παιδιών, που διαγωνίστηκαν σε αγώνες αλμάτων, δρόμων και ρίψεων δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό μπροστά στους συμμαθητές τους.
 

Με τους αγώνες στίβου ολοκληρώθηκαν οι αθλητικές δράσεις της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς είχαν προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα σχολικοί αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ. 

Μιχάλης Πολυτσάκης «Στόχος των αγώνων είναι να αγαπήσουν τα παιδιά τον αθλητισμό» 

Για τους αγώνες στίβου μίλησε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Μιχάλης Πολυτσάκης, ο οποίος επισήμανε πως το χαμόγελο στο πρόσωπο των παιδιών δίνει δύναμη σε αυτόν και στους υπόλοιπους καθηγητές να προχωρούν στη διεξαγωγή αντίστοιχων δραστηριοτήτων. «Ολοκληρώνεται ο κύκλος σχολικών αγώνων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού με τους αγώνες στίβου, όπου και συμμετέχουν παιδιά από όλα τα δημοτικά σχολεία όλου του νομού» ανέφερε αρχικά ο κ. Πολυτσάκης τονίζοντας πως  υπάρχει αρκετά μεγάλη συμμετοχή και τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα, καθώς περνούν όμορφα, αγωνίζονται σε ένα κλίμα γιορτής και αντιλαμβάνονται την έννοια του υγιούς αθλητισμού. Παράλληλα ο κ. Πολυτσάκης έκανε ειδική μνεία στη συνεισφορά των υπολοίπων καθηγητών Φ.Α. του  νομού Ροδόπης, καθώς έχουν συνεισφέρει ώστε να δημιουργηθεί ένα τέλειο αποτέλεσμα για τα παιδιά. Μάλιστα στους νικητές δόθηκαν μετάλλια από την σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. «Σκοπός δεν είναι ο πρωταθλητισμός και ούτε οι αγώνες γίνονται αποκλειστικά για τα παιδιά των συλλόγων αλλά και για τη συμμετοχή των παιδιών και να αγαπήσουν τον αθλητισμό» υπογράμμισε ο κ. Πολυτσάκης τονίζοντας πως δόθηκε ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να συμμετέχουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.