Εστειλαν μηνυμα οι κατοικοι των οικισμων της Κομοτηνης μεσα απο την ψηφο τους;

Πρωτιά της «Σύμπραξης Προοπτικής» σε επτά οικισμούς

Η  «Κοινωνία Πολιτών» μαζί με το μεγάλο ποσοστό που σημείωσε τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο γύρο των εκλογών, κατάφερε να κυριαρχήσει στη συντριπτική πλειοψηφία των εκλογικών τμημάτων. Ιδιαίτερα εντός της Κομοτηνής είχε την μεγάλη πλειοψηφία στα περισσότερα εκλογικά τμήματα.  Βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, καθώς σε κάποια εκλογικά τμήματα πρώτευσε η «Σύμπραξη Προοπτικής».  Αυτά τα εκλογικά τμήματα εντοπίζονται κυρίως στους οικισμούς και ίσως να αποτελούν ένα μήνυμα στη νέα διοίκηση του Δήμου πως θέλουν πιο ζεστό ενδιαφέρον.
 
Συγκεκριμένα στην Παραδημή, το Φανάρι, την Καλλίστη, τη Μελέτη, την Νέα Αδριανή, το Μεγάλο Δουκάτο και το Νέο Σιδηροχώρι στον δεύτερο γύρο η «Σύμπραξη Προοπτικής» ήρθε πρώτη στην προτίμηση των ψηφοφόρων που προσήλθαν στην κάλπη της Β΄ Κυριακής.
 

Εκλογικό Τμήμα Σύμπραξη Προοπτικής Κοινωνία Πολιτών
Φανάρι 50.65 49.35
Καλλίστη 75.95 24.05
Παραδημή 57.14 48.86
Νέα Αδριάνη 76.06 23.94
Μελέτη 53.23 46.77
Μ. Δουκάτο 56.49 43.51
Νέο Σιδηροχώρι 50.10 40.90

 
Η ερμηνεία βέβαια της εν λόγω εκλογικής συμπεριφοράς δεν είναι απλή υπόθεση. Μπορεί απλά οι ψηφοφόροι της «Σύμπραξης Προοπτικής» στους εν λόγω οικισμούς να ήταν πιο «συσπειρωμένοι» τη Β’ Κυριακή ή μπορεί μέσα από την ψήφο τους οι κάτοικοι των οικισμών να επιθυμούσαν την αλλαγή, καθώς πιθανότατα να μην τους ικανοποιεί η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι περιοχές τους ή απλώς να στείλουν ένα μήνυμα πως ζητούν μεγαλύτερη προσοχή από τον Δήμο.
 
Όπως και να ‘χει, σίγουρα τα εκλογικά αποτελέσματα θα μελετηθούν από τους ανθρώπους της «Κοινωνίας Πολιτών», προκειμένου να αφουγκραστούν τις ανάγκες των πολιτών σε όλο το μήκος του Δήμου. Άλλωστε, όπως είχε δηλώσει και στο «Ράδιο Παρατηρητής» στις 24 Μαΐου, ο επικεφαλής της «Κοινωνίας Πολιτών» κ. Γιάννης Γκαράνης στόχος για την επόμενη τετραετία είναι να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στους οικισμούς της Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.