Εθελοντικη αιμοδοσια οργανωσαν οι Δικηγοροι της Ροδοπης

Ιωάννα Χατζηαντωνίου: «Χρέος μας να συμβάλλουμε στην τοπική κοινωνία μέσα από την εθελοντική αιμοδοσία»

Το κοινωνικό τους πρόσωπο έδειξαν για ακόμα μία φορά οι Δικηγόροι της Ροδόπης, καθώς συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης το πρωί της Παρασκευής 7 Ιουνίου στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης
 
Η συμμετοχή ήταν μεγάλη, καθώς όλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου και απέδειξαν πως δεν περιορίζονται  στα στεγανά της κάθε επαγγελματικής ομάδας και στο χώρο της δικής τους ενασχόλησης αλλά συμβάλουν με απλές πράξεις βοηθώντας τον συνάνθρωπο. Στην αιμοδοσία, εκτός από τους δικηγόρους που αποτελούν μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης πήραν μέρος δικαστικοί υπάλληλοι και ασκούμενοι, συμβάλλοντας στη συγκέντρωση περισσότερων φιαλών αίματος.
 
Για αυτήν την σημαντική κίνηση μίλησε η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Ιωάννα Χατζηαντωνίου, χαρακτηρίζοντας την εθελοντική αιμοδοσία ως «την ύψιστη αλτρουιστική πράξη από άνθρωπο σε άνθρωπο». Η κ. Χατζηαντωνίου, αφού ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία, τόνισε πως είχε αποφασιστεί εδώ και καιρό να πραγματοποιηθεί αυτή η δράση με αφορμή το τέλος της δικαστικής χρονιάς και συνέπεσε χρονικά με την έλλειψη αίματος στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής. «Η εθελοντική αιμοδοσία είναι προσφορά στον άνθρωπο, ένα δώρο που σώζει ζωές και θεωρώ ότι είναι από τα μεγαλύτερα δώρο, η ύψιστη αλτρουιστική πράξη από άνθρωπο σε άνθρωπο» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης τονίζοντας πως οι εθελοντές αιμοδότες δίνουν  αίμα χωρίς αντάλλαγμα απλά επειδή το θέλουν. «Το πόσο σημαντική είναι η προσφορά αίματος το συνειδητοποιούμε όταν το έχουμε ανάγκη εμείς οι ίδιοι ή κάποιοι οικείοι μας» υπογράμμισε η κ. Χατζηαντωνίου καλώντας όλα τα μέλη της τοπικής κοινωνίας να ευαισθητοποιηθούν πάνω από αυτό το σημαντικό ζήτημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.