Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας

10.06.2019 21:10

Ζήτησε διάλυση της Βουλής και προκήρυξη πρόωρων εκλογών – Αποδέχθηκε την πρόταση ο Π. Παυλόπουλος - Εκλογές στις 7 Ιουλίου

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής, Προκόπη Παυλόπουλο, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το απόγευμα της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός είπε στον Προκόπη Παυλόπουλο: «Από την ημέρα των ευρωπαϊκών εκλογών διαμορφώθηκε μια συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περίπου 4 μηνών, πράγμα το οποίο έχω την ευθύνη να θεωρήσω ότι μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή πορεία της εθνικής οικονομίας. Δεδομένου δε, ότι έχουμε μπει σε ένα ενάρετο κύκλο, δεν πρέπει επ’ ουδενί να διαταραχθεί, διότι αυτό θα σήμαινε πως οι θυσίες και οι κόποι του ελληνικού λαού θα διακινδύνευαν» και συνέχισε: «Με βάση αυτά τα δεδομένα και έχοντας πλήρη την αίσθηση αυτής της ευθύνης, σας ζητώ όπως διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν εθνικές εκλογές, όπως προβλέπει το Σύνταγμα – και την ανανέωση της λαϊκής εντολής».
 

Η απάντηση Παυλόπουλου


«Κύριε πρωθυπουργέ, αποδέχομαι την πρόταση της κυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 41 παράγραφος 2 του Συντάγματος, όπως έχει παγίως ερμηνευθεί και εφαρμοστεί σύμφωνα με την κοινοβουλευτική μας παράδοση και την αντίστοιχη πρακτική» του απάντησε ο κ. Παυλόπουλος.

Σημειώνεται πως οι πολιτικές εξελίξεις δρομολογήθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα στον απόηχο των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου, κατά τις οποίες το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε τις 9,5 μονάδες.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine