Οικολογικο… το Φεστιβαλ των Παιδικων Σταθμων του Δημου Κομοτηνης

Η χαρά και το παιχνίδι κέρδισε τα παιδιά στο πάρκο της Περιφέρειας

Με οικολογικά μηνύματα, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 7 Ιουνίου το Φεστιβάλ των Παιδικών Σταθμών που διοργάνωσε το Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνής στο Μικρό Παρκάκι- δίπλα στην Περιφέρεια.
 
Μέσα στο φιλόξενο περιβάλλον του πάρκου, τα παιδιά έπαιξαν, δημιούργησαν, αλλά και έμαθαν για την ανάγκη της καθαριότητας τόσο του χώρου, όσο και των υδάτων.
 

Έτσι το συντριβάνι που υπάρχει στο χώρο, μετατράπηκε σε λίμνη της ανακύκλωσης και της καθαριότητας, με τα παιδιά να καλούνται να «ψαρέψουν» με απόχες όλα τα σκουπίδια που βρίσκονταν στο νερό για αυτό τον σκοπό. Έτσι μέσα από το παιχνίδι, γνώρισαν την ανάγκη να είναι η θάλασσα, αλλά και όλοι οι υδάτινοι όγκοι, καθαροί.
 
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ κ. Γιάννης Γκαράνης, η εκδήλωση γίνεται κάθε χρόνο τέτοιο καιρό σηματοδοτώντας την αρχή του καλοκαιριού και το τέλος της σχολικής χρονιάς για τους 12 παιδικούς σταθμούς του Δήμου, που φιλοξενούν περίπου 550 παιδιά, με δυνατότητα να φιλοξενήσουν μέχρι 625.
 
Ο κ. Γκαράνης δεν παρέλειψε να θυμίσει πως φέτος για πρώτη χρονιά λειτούργησαν τα βρεφικά τμήματα στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, τα οποία θα αυξηθούν από την επόμενη χρονιά, μιας και έχει προβλεφθεί να λειτουργήσουν άλλα τρία.
 

Όσο για το Φεστιβάλ των Παιδικών Σταθμών ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ εξήγησε πως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, με την φετινή εκδήλωση να έχει αφιερωθεί στο περιβάλλον, και έτσι τα μέλη της ομάδας για την διάσωση των παραδοσιακών ποικιλιών Πελίτι έμαθαν στα παιδιά αλλά και τους γονείς για την ανάγκη διάσωσής τους.
 
Ο κ. Γκαράνης ευχαρίστησε τους παιδαγωγούς, τις διευθύντριες και το προσωπικό των παιδικών σταθμών που έχουν κάνει μια μεγάλη προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα, για να είναι επιτυχημένο το πανηγυράκι τους ενώ δεν παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει και τους Σαμαρείτες του Παραρτήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την παρουσία τους και την υγειονομική κάλυψη της εκδήλωσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.