«Φιλοτεχνησαν την Ελλαδα» για μια ακομα χρονια οι «Φιλοτεχνες»

Παρουσιάστηκαν μέσα από χορευτικά και τραγούδια 10 περιοχές της Ελλάδας

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, το βράδυ της Παρασκευής 7 Ιουνίου οι «Φιλοτέχνες» ετοίμασαν και παρουσίασαν στο κοινό της Θράκης μία όμορφη μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Φιλοτεχνώντας την Ελλάδα 2019» παρουσιάζοντας μέσα από χορούς και παραδοσιακά τραγούδια 10 περιοχές της Ελλάδας στο θερινό ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.
 
Πρόκειται για τη μεγάλη ετήσια εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται από τα μέλη των «Φιλοτεχνών» στο τέλος κάθε χρονιάς, μέσω της οποίας παρουσιάζεται στο κοινό της Ροδόπης το έργο και η δουλειά που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα.
 
Στην μουσικοχορευτική παράσταση της Παρασκευής παρουσιάστηκαν 10 περιοχές της Ελλάδας, παίρνοντας μέρος  όλα τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, από τα πιο μικρά παιδιά μέχρι τα πιο δουλεμένα τμήματα, συμμετέχοντας συνολικά περισσότεροι από 180 χορευτές στην όμορφη μουσικοχορευτική παράσταση διάρκειας μεγαλύτερης από 2,5 ώρες.
 
Τα χορευτικά πλαισίωσε η χορωδία του συλλόγου με τραγούδια από όλη την Ελλάδα, την ευθύνη της οποίας είχε ο Δάσκαλος κ. Δημήτρης Κυριακάκης ενώ η ορχήστρα αποτελούταν από Κομοτηναίους καταξιωμένους μουσικούς.  

Ιωάννα Αλμπανίδου «Η εθελοντική προσφορά των μελών του συλλόγου ανεβάζει συνεχώς επίπεδο τον Σύλλογο» 

Η πρόεδρος των «Φιλοτεχνών» κ. Ιωάννα Αλμπανίδου στάθηκε στη σημασία που έχει για την προώθηση του συλλόγου και μαζί με αυτόν της θρακιώτικης παράδοσης σε όλη την Ελλάδα, η εθελοντική προσφορά των μελών , καθώς όπως ανέφερε όλα τα μέλη αγαπούν την παράδοση και το κάνουν με αγάπη. Επιπλέον, αποκάλυψε το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Συλλόγου, το οποίο περιλαμβάνει συμμετοχή σε όσο το δυνατόν περισσότερες εκδηλώσεις και δύο μεγάλα ταξίδια στην Ελλάδα μέσα στο Ιούλιο.  Συγκεκριμένα στις αρχές Ιουλίου, οι «Φιλοτέχνες» θα ταξιδέψουν στο Μεσολόγγι, προκειμένου να συμμετάσχουν σε τριήμερη μουσικοχορευτική εκδήλωση με έθιμα από όλη την Ελλάδα, παρουσιάζοντας στο κοινό τις Θρακιώτικες Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις ενώ στα τέλη του ίδιου μήνα θα ταξιδέψουν στα Λεχαινά Ηλείας, όπου θα παρουσιάσουν στους παρευρισκομένους τραγούδια και χορευτικά της Θράκης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.