«ΚΟΥΠΙ Water Sports»: Το εγχειρημα που εφερε για πρωτη φορα στην Μαρωνεια την ορθια κωπηλασια επεκτεινεται και στην παραλια του Φαναριου

Το κοινό της Ροδόπης γνώρισε την όρθια Σανιδοκωπηλασία από τον προπονητή και τα μέλη του Α.Σ. «Αετός»

Μετά από την πρώτη χρονιά επιτυχημένης παρουσίας στις Καγκέλες της Μαρώνειας, το «ΚΟΥΠΙ water sports» έχει δημιουργήσει νέα βάση στην παραλία του Φαναρίου, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ να γνωρίσουν και να ασχοληθούν με την όρθια κωπηλασία, γνωστή και ως «SUP» αλλά και με όλα τα μη μηχανοκίνητα θαλάσσια αθλήματα.
 
 Η ιδιοκτήτρια του «Water Sports Kουpi» κ. Έφη Πάρτσια «εμπνεύστρια» και δημιουργός της προσπάθειας,  μίλησε για τους άξονες πάνω στους οποίους έστησαν με την αρωγή του αδερφού της Χρήστου την προσπάθεια εξοικείωσης του κοινού με τα θαλάσσια αθλήματα που απαιτούν μόνο φυσικό τρόπο, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα να γνωρίσει το κοινό που επισκέπτεται την Ροδόπη τις ομορφιές και τον πολιτισμό της περιοχής μας μέσα από μία βόλτα.
 
Με αφορμή το SUP Party που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  9 Ιουνίου στο «ΚΟΥΠΙ water sports» σε συνεργασία με  το αθλητικό σωματείο AETOS SUP, στις εγκαταστάσεις που διατηρεί δίπλα από το beach bar «West Side» η κ. Πάρτσια μίλησε για τη νέα προσπάθεια που διευρύνεται φέτος στο Φανάρι μετά την πρώτη παρουσία στις Καγκέλες. 

Έφη Πάρτσια «Η αγάπη για την θάλασσα και τα θαλάσσια αθλήματα μας ώθησε στη δημιουργία του “ΚΟΥΠΙ Water Sports”» 

Με δεδομένο πως διανύουμε την καλοκαιρινή περίοδο και ο κόσμος ψάχνει μία ανάσα δροσιάς στις παραλίες της περιοχής, η κ. Πάρτσια κάλεσε τον κόσμο να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στα μη μηχανοκίνητα θαλάσσια αθλήματα, όπως το διπλό ή μονό καγιάκ, την ορθια κωπηλατοσανίδα Sup (Stand Up Paddle) και φυσικά στα ποδήλατα θαλάσσης με τσουλήθρα.  «Όλα αυτά τα θαλάσσια μέσα αποτελούν μία καλοκαιρινή διασκέδαση» ξεκαθάρισε αρχικά η κ. Πάρτσια, επισημαίνοντας παράλληλα πως το καγιάκ και η όρθια κωπηλασία είναι αθλήματα. Την Κυριακή στις εγκαταστάσεις που διατηρεί το «Κουπί» ήταν προσκεκλημένη η «ΑΕΤΟΣ SUP TEAM», μία ομάδα από τη Θεσσαλονίκη που συμμετέχει σε αγώνες πανελλήνιας εμβέλειας με επικεφαλής τον Στέλιο Μουστακαλή.  «Αυτό που κάνουμε εμείς είναι μία φιλική συνδιοργάνωση, θέλοντας να δείξουμε στο κοινό της Ροδόπης το άθλημα της όρθιας κωπηλασίας, το οποίο έχει συγκεκριμένη τεχνική, τα σκάφη είναι αγωνιστικά και όλο αυτό είναι ένα άθλημα που απαιτεί λεπτομέρειες,  εξοπλισμό και δουλειά» υπογράμμισε η κ. Πάρτσια δηλώνοντας παράλληλα πως  «αυτό θέλουμε να το βγάλουμε προς τα έξω γιατί μας αρέσει η θάλασσα και ό,τι έχει σχέση με αυτό». Η αγάπη της για την θάλασσα και για τα θαλάσσια αθλήματα άλλωστε ήταν η κύρια αιτία που δημιουργήθηκε το «Κουπί» το καλοκαίρι του 2018. «Θέλουμε να δείξουμε πως μπορούμε να κινούμαστε με τη θάλασσα με φυσικά στοιχεία μη μηχανοκίνητα, είτε είναι κουπί είτε οτιδήποτε, με απλούς οικολογικούς τρόπους» επισήμανε η  ιδιοκτήτρια του «Water Sports Kουpi». 

«Αρχικός μας στόχος μέσα από τα θαλάσσια αθλήματα αποτέλεσε η ανάδειξη της ομορφιάς της Μαρώνειας»

Η αρχή έγινε το καλοκαίρι του 2018 στην παραλία «Καγκέλες» στην Μαρώνεια σε μία γεμάτη ομορφιά περιοχή. «Πέρυσι ξεκινήσαμε την προσπάθεια μας στην παραλία στις “Καγκέλες” σε μία όμορφη περιοχή, καθώς αγαπάμε εκείνο το σημείο και είναι ένα ιδιαίτερο μέρος με το κοκκινόχωμα, την πέτρα, την παραλία, τα κρυστάλλινα νερά και τις σπηλιές» επισήμανε η κ. Πάρτσια τονίζοντας πως στόχος της προσπάθειας ήταν και η ανάδειξη της περιοχής προκειμένου μέσα από το Καγιάκ-Τουρ να γνωρίσει ο κόσμος τις κοντινές περιοχές της Μαρμαρίτσας, της Σύναξης μέχρι το λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους. «Ένας άλλος λόγος που ξεκινήσαμε την προσπάθεια στην Μαρώνεια ήταν τα ξενοδοχεία που υπάρχουν στην περιοχή, καθώς θεωρούμε πως κουμπώνουμε σε ένα ολοκληρωμένο τουριστικό πακέτο στη συγκεκριμένη περιοχή καθώς το μέρος είναι όμορφο με πλούσια ιστορία και πολιτισμό» υπογράμμισε η κ. Πάρτσια επισημαίνοντας πως το δικό τους εγχείρημα ευελπιστούν να συμβάλλει στην τουριστική προώθηση της περιοχής. Αναφορικά με την επιλογή τους να επιχειρήσουν κάτι αντίστοιχο στο Φανάρι, η κ. Πάρτσια επισήμανε πως η περιοχή του Φαναρίου αποτελεί την  «παραλιακή ναυαρχίδα» της Ροδόπης και για αυτόν τον λόγο αποφάσισαν να δημιουργήσουν κάτι αντίστοιχο και εκεί προκειμένου να γνωρίσει ο κόσμος τα θαλάσσια αθλήματα. Μάλιστα έκανε μία σύγκριση των δύο περιοχών θεωρώντας πως στο Φανάρι θα είναι περισσότερο αθλητικές οι δράσεις ενώ στη Μαρώνεια θα γίνονται οργανωμένες εκδρομές με καγιάκ. 

«Πολλοί επισκέπτες στο Φανάρι, περισσότεροι οι ντόπιοι στις “Καγκέλες”» 

Με δεδομένο πως η επιτυχία κάθε εγχειρήματος κρίνεται από την συμμετοχή του κόσμου, η κ. Πάρτσια τόνισε πως η προσέλευση του κοινού κρίνεται ικανοποιητική. «Στο Φανάρι έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς το φοιτητικό κοινό είναι μεγάλο» επισήμανε η κ. Πάρτσια ενώ έκανε μία αντιπαραβολή των συμμετεχόντων στα θαλάσσια αθλήματα στις δύο περιοχές όπου δραστηριοποιείται το «Κουπί». «Στο Φανάρι στη λίστα που έχουμε με ενοικιάσεις το κοινό προέρχεται κυρίως από την Βουλγαρία, την Ξάνθη, την Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και γενικά έχουμε περισσότερο επισκέπτες και λιγότερο Κομοτηναίους ενώ αντίθετα στην Μαρώνεια συμμετέχουν περισσότερο Κομοτηναίοι και  ιδιαίτερα κάτοικοι από την περιοχή της Μαρώνειας που μας αγκάλιασαν από την πρώτη ημέρα» κατέληξε συμπερασματικά η κ. Πάρτσια. 

«Κύριο μέλημα μας η ασφάλεια των εκμισθωτών» 

Κλείνοντας η κ. Πάρτσια κάλεσε τον κόσμο να δοκιμάσει τα θαλάσσια αθλήματα που πραγματοποιούνται με φυσικό τρόπο, τονίζοντας πως έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα από το νόμο για την ασφάλεια των δράσεων. «Με δεδομένο πως η ασφάλεια είναι το παν, έχουμε κάνει  σεμινάρια πάνω στην ασφάλεια των θαλασσινών αθλημάτων, είμαστε μέλη του Safe Water Sports , ενημερωνόμαστε συνεχώς και φυσικά είμαστε μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Πάρτσια τονίζοντας πως πρώτο μέλημα τους η ασφάλεια των εκμισθωτών. 

Στέλιος Μουστακαλής «Μέσα από την παρουσία μας στοχεύουμε στο να αγαπήσει το κοινό της Ροδόπης το άθλημα της όρθιας σανιδοκωπηλασίας» 

Για το άθλημα της όρθιας σανιδοκωπηλασίας (SUP), το οποίο είναι ενταγμένο στα αθλήματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού μίλησε ο προπονητής του Α.Σ. «Αετός» κ. Στέλιος Μουστακαλής, ο οποίος μαζί με τις αθλήτριες του συλλόγου ήρθαν στο Φανάρι προκειμένου να συμβάλλουν στην προώθηση του αθλήματος. «Ήρθαμε εδώ για να δείξουμε το άθλημα στο κοινό της Ροδόπης και να συμβάλλουμε στην προώθηση του» επισήμανε αρχικά ο κ. Μουστακαλής ευχόμενος να δημιουργηθεί στο μέλλον ένα ενεργό σωματείο. «Γίνονται σημαντικές διοργανώσεις στη Νότια Ελλάδα, στηριζόμενες από την Ομοσπονδία και διαφόρους Φορείς» τόνισε ο προπονητής του Α.Σ. «Αετός» τεκμηριώνοντας την μεγαλύτερη ανάπτυξη του αθλήματος στη Νότια Ελλάδα στο γεγονός πως υπήρχαν «έμποροι», ιδιαίτερα στην Κρήτη που έδωσαν την ευκαιρία στους αθλητές να δοκιμάσουν και να δουν πόσο εύκολη είναι η μετακίνηση του εξοπλισμού. Τέλος ο κ. Μουστακαλής ευχήθηκε στο άμεσο μέλλον κάποιος να αγαπήσει το άθλημα της όρθιας σανιδοκωπηλασίας και να ασχοληθεί ενεργά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.