Συστηθηκε στο κοινο της Ροδοπης η «Κινηση Νεων Ροδοπης» παρουσιαζοντας την «Φιλοσοφημενη Γυναικα» του Μιχαηλ Μαντζανα

Πραγματοποίησε την πρώτη της επίσημη εκδήλωση

Η Κίνηση Νέων Ροδόπης πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη εκδήλωση της το απόγευμα του Σαββάτου 8 Ιουνίου στο Μαρμελάδα Wine Bar , η οποία περιελάμβανε την παρουσίαση του βιβλίου «Η Φιλοσοφημένη Γυναίκα» του κ. Μιχαήλ Κ. Μαντζανά, αναπληρωτή καθηγητή Πανεπιστημίου με γνωστικό αντικείμενο «Αρχαία Ελληνική & Βυζαντινή Φιλοσοφία».
 
Επιπλέον πραγματοποιήθηκε και μία πρώτη γνωριμία των μελών της Κίνησης Νέων Ροδόπης με τη νεολαία της περιοχής, στην οποία ανέλυσαν το πλάνο και το όραμα της Κίνησης για να δώσουν φωνή στους νέους της περιοχής και να υλοποιήσουν μαζικά και οργανωμένα μία σειρά δράσεων. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε η Κίνηση και παράλληλα αναλύθηκε αυτό που πρεσβεύει μαζί με τους βασικούς πυλώνες και στους στόχους που έχουν θέσει οι ιδρυτές της προσπάθειας.
 
Σχετικά με την παρουσίαση του βιβλίου «Η Φιλοσοφημένη Γυναίκα»,  πρόκειται για την απογύμνωση της γυναικείας σκέψης. Αναλύθηκαν από τον κ. Μαντζανά  φιλοσοφικές και ψυχολογικές πτυχές της γυναικείας φύσης ενώ παράλληλα μίλησε για τη θέση της σύγχρονης φιλοσοφημένης γυναίκα, εξηγώντας πως αυτή είναι πιο πραγματίστρια ως προς τις αποφάσεις της κάνοντας σύγκριση  με τους άνδρες, οι οποίοι λειτουργούν περισσότερο με τις αισθήσεις τους. Στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος μεταξύ κοινού και του καθηγητή πάνω σε θέματα του βιβλίου του αλλά και σε διάφορα φιλοσοφικά θέματα σε χαλαρή  ατμόσφαιρα.
 
Όπως τόνισαν λίγο πριν το κλείσιμο της εκδήλωσης οι διοργανωτές, στόχος της προσπάθειας αποτελεί ο προβληματισμός και η κινητοποίηση των νέων, προκειμένου να μην μένουν απαθείς στις εξελίξεις. 

Κώστας Βαργεμιτζίδης «Άκρως θετικό το πρώτο βήμα της Κίνησης Νέων Ροδόπης» 

Για την βιβλιοπαρουσίαση και την προσπάθεια που γίνεται από την Κίνηση Νέων Ροδόπης μίλησε ο Κώστας Βαργεμιτζίδης, ο οποίος στάθηκε στη μεγάλη προσέλευση του κόσμου, η οποία τους δίνει ώθηση για να συνεχίσουν την προσπάθεια. «Περισσότερα από 50 άτομα παρακολούθησαν την βιβλιοπαρουσίαση και αυτό μας γεμίζει δύναμη» παραδέχθηκε ο κ. Βαργεμιτζίδης αλλά παράλληλα στάθηκε στο γεγονός πως ήταν ελάχιστοι οι Κομοτηναίοι που έδωσαν το «παρών» στην βιβλιοπαρουσίαση. «Σίγουρα μας στενοχωρεί αυτό το γεγονός αλλά παράλληλα μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο να συνεχίσουμε την προσπάθεια» επισήμανε ο κ. Βαργεμιτζίδης, τονίζοντας πως το πρώτο βήμα ήταν άκρως θετικό. Επιπλέον στάθηκε στο γεγονός πως  δεν παρευρέθηκε κανένας από τους τοπικούς φορείς στην εκδήλωση, χωρίς όμως να τους κατακρίνει αλλά ζητώντας την στήριξη τους και τη συμμετοχή τους σε αντίστοιχες δράσεις. Τέλος ευχαρίστησε τα παιδιά από τις άλλες νεανικές κινήσεις της περιοχής αλλά και άλλων νομών, που βρέθηκαν στην εκδήλωση, καθώς αντάλλαξαν ιδέες και απόψεις ενώνοντας τις φωνές για να γίνει κάτι ακόμα πιο δυνατό στο μέλλον .
 
Όλοι όσοι θέλουν να εγγραφούν στην Κίνηση Νέων Ροδόπης, μπορούν να το κάνουν ηλεκτρονικά, καθώς άνοιξε η ηλεκτρονική αίτηση για νέα μέλη στην κίνηση την οποία μπορούν να βρουν στο ιστολόγιο της Κίνησης (https://youthmovementofrodopi.home.blog/) και στην επίσημη σελίδα στο Facebook (https://www.facebook.com/youthmovementofrodopi/)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.