Στην Κινα τα Θρακικα Εκκοκκιστηρια

Συμμετείχαν στο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο για το βαμβάκι που παράγεται με βιώσιμες γεωργικές πρακτικές

Στην Σαγκάη της Κίνας βρέθηκε αντιπροσωπεία των Θρακικών Εκκοκκιστηρίων τις προηγούμενες ημέρες, συμμετέχοντας στο Ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο για το βαμβάκι που παράγεται με βιώσιμες γεωργικές πρακτικές.
 
Στο συνέδριο συμμετείχαν άνθρωποι του βαμβακιού (παραγωγοί, εκκοκκιστές, εμπορικοί οίκοι, κλωστήρια, αλλά και εταιρείες ρούχων) από όλο τον κόσμο, ενώ από τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια βρέθηκαν εκεί ο Ηλίας και η Εμμανουέλα Κουρούδη.
 
Οι εξελίξεις στον τομέα, καθώς και οι απαιτήσεις του καταναλωτή, που θέλουν κατά την παραγωγή των ρούχων τους να λαμβάνεται σοβαρά και αποδεδειγμένα υπόψη το περιβάλλον, οι παραγωγοί, οι εργαζόμενοι και η κοινωνία, συζητήθηκαν διεξοδικά.
 
Έγιναν πάρα πολλά ειδικά πάνελ, για επιμέρους ζητήματα, με την αντιπροσωπεία των εκκοκκιστηρίων να βγάζει αρκετά θετικά συμπεράσματα από τη συμμετοχή της.
 
Το πρώτο είναι ότι αυξάνεται συνεχώς η ποσότητα του βαμβακιού που παράγεται πιστοποιημένα με τις βέλτιστες πρακτικές, δυστυχώς όμως στην Ελλάδα είμαστε η εξαίρεση
 
Επίσης η ζήτηση από τους καταναλωτές για ρούχα που παράγονται από τέτοιο βαμβάκι αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς, ιδιαίτερα αφότου άρχισε να γίνεται κατανοητό το πρόβλημα που δημιουργούν στους ωκεανούς και το περιβάλλον οι μικροΐνες από τα συνθετικά ρούχα
 
Τέλος όλο και περισσότερες εταιρείες ρούχων δεσμεύονται ότι θα χρησιμοποιούν πλέον μόνο πιστοποιημένο βαμβάκι. Την προηγούμενη μόλις εβδομάδα ήταν η Benetton και η GAP που προστέθηκαν σε αυτές που δηλώνουν ότι ως το 2025 θα χρησιμοποιούν μόνο βαμβάκι που θα παράγεται από βιώσιμες γεωργικές πρακτικές.
 
Το παγκόσμιο συνέδριο του 2020 θα γίνει στην Πορτογαλία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.