Ολα ετοιμα για το 1ο Maxibasketball Τουρνουα

Η Κομοτηνή υποδέχεται ομάδες Βετεράνων από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη

Για πρώτη φορά στην Κομοτηνή πραγματοποιείται το τριήμερο 15-17 Ιουνίου το Maxibasketball Τουρνουά, στο οποίο θα πάρουν μέρος βετεράνοι αθλητές από όλη την Ελλάδα.
 
Με αφορμή την διοργάνωση, θα έρθουν στην Κομοτηνή οικογένειες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη και θα έχουν την ευκαιρία να την επισκεφτούν, να την γνωρίσουν και να αποτελέσουν πρεσβευτές της Ροδόπης στο πανελλήνιο. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και αναμετρήσεις που θα ξεκινήσουν το απόγευμα του Σαββάτου και θα ολοκληρωθούν το πρωί της Δευτέρας.
 
Για την διοργάνωση αλλά και τους στόχους που θέτουν οι Βετεράνοι της Κομοτηνής μίλησαν οι παλαίμαχοι αθλητές και κινητήριοι μοχλοί της προσπάθειας κ. Δημήτρης Σιμιτόπουλος και κ. Νίκος Παπαδόπουλος.

Δημήτρης Σιμιτόπουλος «Είναι σημαντικό το γεγονός πως θα έρθει κόσμος από όλη την Ελλάδα για να γνωρίσει την περιοχή μας» 

Αποτελώντας λάτρης του μπάσκετ και μέλος τόσο του ΣΠΑΚΕ (Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος) όσο και του ΕΚΑ Νίκος Γκάλης, δεν θα μπορούσε να μην κάνει τα πάντα για να φέρει μία διοργάνωση maxibasketball στην Κομοτηνή. Ο λόγος για τον κ. Δημήτρη Σιμιτόπουλο, ο οποίος  με βάση τις γνωριμίες με τα παιδιά από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αποφάσισε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας Βετεράνων της Κομοτηνής να κάνουν από κοινού μία προσπάθεια, προκειμένου να έρθει κόσμος από την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα ώστε να γνωρίσει την περιοχή και να δει τις ομορφιές της. «Δεν υπάρχει καλύτερος συνδυασμός, καθώς αρχικά θα παίξουμε μπάσκετ και παράλληλα θα γνωρίσουν οι επισκέπτες την περιοχή» ανέφερε αρχικά ο κ. Σιμιτόπουλος γνωστοποιώντας πως η ομάδα της Αθήνας θα έρθει στην Κομοτηνή με 12 αθλητές, 8 γυναίκες και 2 τετραμελείς οικογένειες, «γεγονός που αποδεικνύει πως δεν το βλέπουν σαν έναν απλό αγώνα μπάσκετ αλλά σαν μία ευκαιρία για να  γνωρίσουν την περιοχή». Το τουρνουά πήρε αρκετές αναβολές, καθώς αρχικά ήταν προγραμματισμένο για τα Χριστούγεννα, ωστόσο αναβλήθηκε γιατί οι ομάδες συμμετείχαν σε φιλανθρωπικά τουρνουά. Το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, όπου υπήρχε η επιθυμία για τη διεξαγωγή του τουρνουά, συνέπεσε με τους ποδηλατικούς αγώνες της Περιφέρειας οπότε θα πραγματοποιηθεί το τουρνουά το ερχόμενο  τριήμερο.

«Στόχος μας το τουρνουά να γίνει θεσμός» 

Παράλληλα ο κ. Σιμιτόπουλος δεν έκρυψε την επιθυμία του να γίνει θεσμός του τουρνουά. «Πιστεύουμε πως  μαζί με τη νέα Δημοτική αρχή θα μπορέσουμε να το κάνουμε θεσμό, γιατί είναι άνθρωποι που αγαπούν τον αθλητισμό, οπότε μαζί με τον κόσμο της πόλης είμαστε πεπεισμένοι πως θα αφήσουμε το δικό μας αποτύπωμα»  ανέφερε ο κ. Σιμιτόπουλος ευχαριστώντας τη ΔΚΕΠΠΑΚ Κομοτηνής και την πρόεδρο της κ. Νατάσα Λιβεριάδου για την υποστήριξη του τουρνουά. 

«Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο για τους 17χρονους αλλά για όλες τις ηλικίες»

Ο κ. Σιμιτόπουλος απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο της περιοχής ώστε να παρευρεθούν στο κλειστό γυμναστήριο της Κομοτηνής και να δουν αγώνες υψηλού επιπέδου, από αθλητές που παρότι πέρασαν τα χρόνια διατηρούν υψηλό το μπασκετικό τους επίπεδο. «Ο αθλητισμός δεν είναι μέχρι τα 17 και τα 18 αλλά μπορεί να φτάσει μέχρι οποιαδήποτε ηλικία» τόνισε ο κ. Σιμιτόπουλος θέλοντας να μεταφέρει αυτό το μήνυμα σε όλον τον κόσμο. 

«Το Maxibasketball αναπτύσσεται παγκοσμίως με ταχύτατους ρυθμούς οπότε οφείλουμε να τους ακολουθούμε» 

Ολοκληρώνοντας την κουβέντα, ο παλαίμαχος αθλητής επισήμανε πως το Maxibasketball έχει μεγάλη άνοδο τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο, υπογραμμίζοντας πως  η Fiba δεν χρησιμοποιεί τον όρο βετεράνοι. «Ο πιο διαδεδομένος όρος είναι  το Maxibasketball, καθώς υπάρχει το mini basketball, το αγωνιστικό και το Maxi» εξήγησε ο κ. Σιμιτόπουλος γνωστοποιώντας πως οι υπόλοιπες χώρες επενδύουν πολλά λεφτά ενώ στην Ελλάδα έχουμε μείνει πίσω σε αυτόν τον  τομέα που αναπτύσσεται. «Πολλές πόλεις στην Ευρώπη επιδιώκουν να πάρουν τέτοιο τουρνουά, οπότε πρέπει να είμαστε κοντά στις εξελίξεις» επισήμανε ο κ. Σιμιτόπουλος. 

Νίκος Παπαδόπουλος «Στόχος μας η διεύρυνση τη ομάδας παλαιμάχων ώστε να καλύψει όλο το φάσμα της πόλης» 

Για την ομάδα Βετεράνων της Κομοτηνής μίλησε ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος αποτελεί έναν εκ των πρωτεργατών της προσπάθειας που γίνεται τα τελευταία χρόνια. «Εδώ και 7-8 χρόνια έχουμε δημιουργήσει την ομάδα παλαιμάχων, αρχικά στην ΑΕ Κομοτηνής και τώρα θέλουμε να την διευρύνουμε ώστε να συμμετέχουν βετεράνοι από όλη την πόλη» ανέφερε αρχικά ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος δήλωσε υπερήφανος για το γεγονός πως  πραγματοποιείται μία διοργάνωση Maxibasketball  στην Κομοτηνή, δηλώνοντας πως έχουν πάρει όλα τα μέτρα για να καλύψουν τις παραμέτρους του τουρνουά ώστε ο κόσμος να απολαύσει την παρουσία του στην κερκίδα.
 
«Έχουμε συμμετάσχει στα 6 από τα 7 πανελλήνια πρωταθλήματα παλαιμάχων και πλέον επιθυμία μας είναι να γίνουμε βετεράνοι Κομοτηνής και να εντάξουμε όλους όσους θα ήθελαν να συμμετέχουν σε αυτό το κίνημα» τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, εξηγώντας πως οι κατηγορίες είναι πολλές και υπάρχει χώρος για όλους. «Θέλουμε να φέρουμε στο μπάσκετ και τον αθλητισμό όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο» υπογράμμισε ο προπονητής του ανδρικού τμήματος της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής.
 
Το ρόστερ των Βετεράνων της Κομοτηνής αποτελούν οι:  Νίκος Παπαδόπουλος, Θανάσης Μπαμπαθανάσης, Κώστας Γαλανάκης, Γιώργος Κοτσαρίδης, Δημήτρης Οικονομίδης, Ανέστης Σαββάκης, Γιάννης Πεταλωτής, Γιώργος Δαλαμανάκης, Μάκης Μερκουρίδης, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Μαριάνος, Σάκης Μαλαμίδης, Νίκος Χατζής.
 
Προπονητής της ομάδας είναι ο Χρήστος Χατζόπουλος 

Το πρόγραμμα του τουρνουά 

Σάββατο 15 Ιουνίου
17:00 Κομοτηνή – Θεσσαλονίκη
19:00 Αθήνα – Ξάνθη

Κυριακή 16 Ιουνίου
17:00 Θεσσαλονίκη – Ξάνθη
19:00 Κομοτηνή- Αθήνα

Δευτέρα 17 Ιουνίου
10:00 Αθήνα – Θεσσαλονίκη
12:00 Κομοτηνή – Ξάνθη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.