Δημιουργικη απασχοληση παιδιων σε Σαπες και Ξυλαγανη

Από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μαρωνείας Σαπών

Ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών για τρίτη χρονιά συνεχίζει την λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας και την υλοποίηση συνοδευτικών δράσεων για την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Πρόκειται για την υλοποίηση ενός έργου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, χρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, που αποτελεί συνέχεια του Κέντρου Στήριξης Ρομά και Ευπαθών ομάδων Σαπών.
 
Πρόκειται για μια δομή που υποστηρίζει ή συνεργεί μαζί με την Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών για να επιτευχθεί η παρέμβαση σε πολλές ομάδες του πληθυσμού.
 
Οι υπηρεσίες που παρέχει αφορούν τρείς κεντρικούς άξονες:
 
Την υποδοχή, ενημέρωση υποστήριξη των πολιτών
Τη συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές
Την παροχή Υπηρεσιών, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών
 
Το Κέντρο Κοινότητας μέσω των προαναφερόμενων υπηρεσιών που παρέχει, στοχεύει στην καταπολέμηση της φτώχειας, στου κοινωνικού αποκλεισμού και της κάθε μορφής διάκρισης καθώς και στην προώθηση στην απασχόληση.
 
Το κτίριο που στεγάζεται το Κέντρο Κοινότητας που βρίσκεται στη διεύθυνση Γεωργίου Γεννηματά 8 στις Σάπες, πλησίον του Κέντρου Υγείας. Η δομή λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, επί οκταώρου βάσεως πέντε ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 7:00 έως τις 15:00 για τους πολίτες που κατοικούν στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Σαπών. Για τους πολίτες που κατοικούν στα όρια τη Δημοτικής Ενότητας Μαρωνείας, η δομή λειτουργεί Τρίτη και Πέμπτη από τις 8:00 – 15:00 στην Ξυλαγανή.
 
Στο πλαίσιο του προγράμματος ξεκινάει άμεσα η υλοποίηση Πολιτιστικών, Αθλητικών και Δημιουργικών Δραστηριοτήτων Απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 6 με 12 ετών, για τους θερινούς μήνες. Οι δραστηριότητες θα υλοποιηθούν: Από 25 Ιουνίου στις Σάπες, κάθε Τρίτη και Πέμπτη 10:30-12:30 στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σαπών
 
Και από 19 Ιουνίου στην Ξυλαγανή, κάθε Τετάρτη 10:30-12:30 στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ξυλαγανής.
 
Παράλληλα με το πρόγραμμα αυτό, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα επισκέψεων σε πολιτιστικούς χώρους, μουσεία και βιβλιοθήκες. Μέσω αυτών των εποικοδομητικών – βιωματικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων επιδιώκεται η γόνιμη ψυχαγωγία του ελεύθερου χρόνου με σκοπό τη θετική-ενεργή ενασχόληση των παιδιών.
 
Info
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.