Ξεκινησε δουλεια ο Ντινος Χαριτοπουλος

Παρόλο που αναλαμβάνει καθήκοντα σε 2,5 μήνες, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών μελετά ήδη τα προβλήματα - Πρωταρχική ανάγκη η ύδρευση στο Δήμο

Ήδη έχουν σηκώσει μανίκια ο εκλεγμένος Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος και οι συνεργάτες του, ώστε να ξεκινήσουν δυναμικά στην διοίκηση του Δήμου με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής αρχής από την 1η Σεπτεμβρίου.
 
Έτσι μαζί με την ενημέρωση για τα ζητήματα και τα προβλήματα της περιοχής, καθώς και της λειτουργίας του Δήμου, έχουν ξεκινήσει και την αναζήτηση λύσεων, παρόλο που το θέμα των συνεργασιών για την επόμενη μέρα, φαίνεται ότι θα περιμένει μέχρι τον Αύγουστο. 

Η ύδρευση το πρωταρχικό ζήτημα 

Όπως τονίζει ο κ. Χαριτόπουλος, από τις 3 Ιουνίου, ξεκίνησαν με τους συνεργάτες του επίπονη δουλειά, αφενός στον τομέα της ενημέρωσης αφετέρου στον τομέα της ανεύρεσης συνεργατών, δυνατοτήτων, προγραμμάτων, ατελειών και ελλείψεων, ώστε να καταγραφούν.
 
Οι επαφές του με ανθρώπους που ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση είναι συνεχείς, μετρούν την εμπειρία και τον τρόπο λειτουργίας, ενώ παίρνουν και παραδείγματα από τους γειτονικούς Δήμους στους τομείς που έχουν διαπρέψει και μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
 
Όλα αυτά θα σταχυολογηθούν τους επόμενους μήνες θα αξιοποιηθούν ώστε με την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου την 1η Σεπτεμβρίου θα μπουν δυναμικά και ενεργά στη λειτουργία και την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
 
Το σημαντικότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η ύδρευση, τόσο στις Σάπες όσο και στους οικισμούς, όπου υπάρχει ανάγκη να βρεθεί τρόπος βραχυπρόθεσμης επίλυσης του προβλήματος, μέχρι να δοθεί οριστική λύση με την υδροδότηση από το φράγμα του Ιασίου την οποία σχεδιάζουν. 

Βελτίωση της καθημερινότητας και μείωση της ανεργίας 

Επίσης αυτό που θέλουν να αλλάξουν γρήγορα είναι η καθημερινότητα των πολιτών, τόσο στην επαφή με το Δήμο όσο και με την μεταφορά των προβλημάτων προς αυτόν, τις παιδικές χαρές, αλλά και τι μπορούν να αξιοποιήσουν από τις δυνατότητες που παρέχει η περιοχή.
 
Ως παράδειγμα ανέφερε την ΑΣΠΑΙΤΕ, η οποία είναι ένα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, με σημαντικά στελέχη την παρουσία των οποίων πρέπει να αξιοποιήσει η τοπική κοινωνία στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή, αλλά και στον τομέα των μελετών, με τον κ. Χαριτόπουλο να τονίζει πως θα έχει συνεργασία με την διοίκηση της Σχολής, ώστε οι πτυχιακές εργασίες σπουδαστών να έχουν σχέση με μελέτες και επίλυση προβλημάτων της περιοχής.
 
 Η περιοχή επίσης έχει σημαντικά προβλήματα, με εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση, σχολική διαρροή, αλλά και υψηλά ποσοστά ανεργίας, αλλά και φυγή δομών. Για αυτό και προτεραιότητά τους αποτελεί η λειτουργία της πρώην ΔΟΥ με εγκατάσταση γραφείου εξυπηρέτησης φορολογουμένων, ενώ θα κάνουν προσπάθειες να επαναφέρουν όσες δομές είναι δυνατό.
 
Επίσης ο κ. Χαριτόπουλος θεωρεί μεγάλη ευκαιρία το Βιοτεχνικό Πάρκο Σαπών, το οποίο, αν μπορέσει να συνδεθεί με το φυσικό αέριο, θα δώσει τη δυνατότητα για νέα εργοστάσια, και θα πρέπει η τοπική κοινωνία να διεκδικήσει μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτά, καταπολεμώντας την ανεργία στην περιοχή. 

Αναμονή για τις συνεργασίες 

Όσο για το θέμα των συνεργασιών που αναδεικνύεται από την μορφή του συμβουλίου λόγω της απλής αναλογικής, ο κ. Χαριτόπουλος θα περιμένει να ξεκαθαρίσει σε εθνικό επίπεδο το πολιτικό σκηνικό, και στη συνέχει, μέσα στον Αύγουστο, θα προχωρήσουν σε διερεύνηση και αναζήτηση συνεργασιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.