Καταδιωξη στη Ροδοπη για τη συλληψη διακινητη

Με κλεμμένες πινακίδες το όχημα της διακίνησης

Συνελήφθησαν την Τρίτη τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο ημεδαποί διακινητές, ηλικίας 28 και 22 ετών, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη συνεργό τους, ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται.
 
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί  συνέλαβαν τους δύο δράστες, ηλικίας 28 και 22 ετών, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε άγνωστος μέχρι στιγμής συνεργός τους και μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.
 
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης και στα δύο αυτοκίνητα προκειμένου να τα ελέγξουν. Ο 28χρονος οδηγός του ενός με συνοδηγό τον 22χρονο, ακινητοποίησε το όχημα, ενώ ο οδηγός του δεύτερου οχήματος δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
 
Στη συνέχεια, το εν λόγω όχημα εξήλθε από την Εγνατία Οδό και κατευθύνθηκε σε αγροτική οδό στην ευρύτερη περιοχή του Ιάσμου, όπου ο οδηγός του το εγκατέλειψε και διέφυγε πεζός.
 
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημά διαπιστώθηκε ότι οι τρεις δράστες μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.
 
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το ένα από τα οχήματα έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή λίγες ημέρες νωρίτερα σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.
 
Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα ζεύγος πινακίδες κυκλοφορίας και το χρηματικό ποσό των 65 ευρώ.
 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.