Ε. Στυλιανιδης:«Ορφανη Ροδοπη η ισχυρη εκπροσωπηση;»

Κάλεσμα στους Ροδοπίτες να στηρίξουν αυτούς που μπορούν και θέλουν από τον Υποψήφιο Βουλευτή - Να μην νικήσει η παραλία την πολιτική ζήτησε από τους ψηφοφόρους της 7ης Ιουλίου

Ορφανή Ροδόπη ή ισχυρή εκπροσώπηση, θεωρεί πως είναι το δίλημμα των φετινών εκλογών ο πρώην Υπουργός και εκ νέου υποψήφιος Βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη τύπου ενόψει των Εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.
 
Ο κ. Στυλιανίδης μίλησε για αδικία, όπως τη  χαρακτήρισε, που κατέστησε τη Ροδόπη κοινοβουλευτικά ορφανή, κάτι που θεωρεί πως είχε απίστευτες συνέπειες στην οικονομική της ανάπτυξη, τη δημογραφική της ενίσχυση, την εθνική της ασφάλεια, την ίδια τη ζωή των κατοίκων της.
 
Αποτέλεσμα ήταν να εγκαταλειφθούν έργα που σχεδιάζονταν, να γκρεμιστούν έργα που ολοκληρώθηκαν, και να ακυρωθούν έργα που ξεκίνησαν.
 

Η Ροδόπη γυρίζει πολλά χρόνια πίσω

 
Θεωρεί μάλιστα πως η κοινοβουλευτική ορφάνια 2015-2019 και η κυβερνητική περιφρόνηση στοίχισαν ακριβά στη Ροδόπη, γυρίζοντας μας πολλά χρόνια πίσω, ενώ στοίχισε και η έλλειψη δυναμικής κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης.
 
Έτσι 1.600 νέοι εγκατέλειψαν τη Ροδόπη, η ανεργία εκτινάχθηκε από το 8% στο 28%, η υπερφορολόγηση εξόρισε τις βιομηχανίες και έκλεισε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
 
Η Ροδόπη έγινε, ανέφερε, ο πιο περιφρονημένος νομός της φτωχότερης Περιφέρειας στην Ελλάδα, πάγωσαν τα δημόσια έργα, καθηλώθηκε ο Τουρισμός, φτωχοποιήθηκαν οι αγρότες, έκλεισαν υπηρεσίες και τράπεζες και ερήμωσαν τα χωριά.
 
Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις αποφάσεις για τη δημιουργία της 4ης Νομικής, αλλά και άλλους τομείς, όπως η μη καταβολή του 12%, την πλήρη κατάργηση των κινήτρων στη Θράκη πριν από 2 χρόνια, συνέπεια και της αδυναμίας της περιοχής να υψώσει αντίσταση κοινοβουλευτικά.
 
Παραδέχτηκε πως έγιναν θετικά πράγματα, που απέδωσε όμως κυρίως στην αποτελεσματική δράση των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων, αλλά και του ιδιωτικού τομέα, για να υπογραμμίσει πως έλειψε τα τελευταία χρόνια η  στρατηγική που είχε ακολουθηθεί από διάφορες κυβερνήσεις στην περιοχή.
 

Ψήφος σε μια δύσκολη περίοδο

 
Απευθυνόμενος στους πολίτες της Ροδόπης, τόνισε πως η περίοδος που ξεκινά είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και δύσκολη, τόσο τοπικά όσο και εθνικά.
 
Παρομοίασε δε την ψήφο σαν σφαίρα, που όταν εκτοξευτεί δεν επιστρέφει, γι’ αυτό πρέπει να βρει τον σωστό στόχο. Έτσι λοιπόν τόνισε πως σε αυτές τις εκλογές δεν πρέπει να επιλεγούν κολλητοί, να βολευτούν φερτοί, να ικανοποιηθούν οι προσωπικές ματαιοδοξίες κανενός.
 
Δεν πρέπει να παρασυρθούν οι ψηφοφόροι από αγανακτισμένους ή να τιμωρηθούν άξιοι, επειδή δεν ικανοποιήθηκε κάποτε το προσωπικό τους ρουσφέτι, γιατί έτσι αδικείται ο ψηφοφόρος και υπονομεύεται η πατρίδα.
 
Για αυτό κάλεσε τους ψηφοφόρους στους δύσκολους καιρούς να επιλέξουν μπαρουτοκαπνισμένους πολιτικούς, έμπειρους διεκδικητές που απέδειξαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τη Ροδόπη και την Ελλάδα. Στηρίζοντας τους άξιους που μπορούν και θέλουν, γιατί στους δύσκολους καιρούς το δίλημμα είναι: Ορφανή Ροδόπη, ή ισχυρή εκπροσώπηση.
 

Απαραίτητη η ενίσχυση της περιοχής

 
Παραθέτοντας τους στόχους για την περιοχή, ο κ. Στυλιανίδης τόνισε πως πρωταρχικός στόχος είναι η δημογραφική ενίσχυση της περιοχής, όμως για να γίνει αυτό πρέπει να συνδράμουν μια σειρά από προϋποθέσεις, που έχουν να κάνουν με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, κάτι το οποίο εξαρτάται από την αλλαγή του φορολογικού συστήματος, την θέσπιση κινήτρων, την αξιοποίηση της γεωγραφικής θέσης και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχει η Ροδόπη.
 
Θεωρεί πως στο παρελθόν όλα τα κόμματα είχαν υπηρετήσει μια στρατηγική για την περιοχή και τη Θράκη, όμως αυτή έλλειψε τα τελευταία χρόνια, και αυτό το πλήρωσε η περιοχή, με διαρροή σε πληθυσμό και κατάρρευση του εισοδήματος, η οποία δεν μπορεί να αγνοηθεί.
 
Ο ίδιος πιστεύει στις δυνατότητες της περιοχές και τη δύναμη των κατοίκων της, για αυτό και δίνει αυτή τη μάχη, γιατί νιώθει την ανάγκη να επιστρέψει στη Ροδόπη την εμπιστοσύνη και την αγάπη που του έδωσαν οι κάτοικοί της.

 

Ίδιες υποχρεώσεις και ίδια δικαιώματα


 
Στην Θράκη, σημείωσε, έχει χτιστεί ένα μοντέλο που αντέχει σε ποιοτικές συγκρίσεις με την πιο προηγμένη και ώριμη δημοκρατία του κόσμου, με τους μουσουλμάνους της Θράκης να έχουν κλείσει την πόρτα στον φανατικό ισλαμισμό, και είναι ισότιμοι πολίτες που πρέπει να απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα.
 
Για αυτό και πιστεύει πως έχει χρέος η πολιτεία, και θα το πράξει η Νέα Δημοκρατία, να δείξει το ίδιο ενδιαφέρον για το σύνολο του πληθυσμού, με όλους να έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα.
 
Τόνισε όμως πως είναι υπερασπιστής της δικαιοσύνης, αλλά και σκληρός τιμωρός όσων προσπαθούν να χειραγωγήσουν ή να εργαλειοποιήσουν μέρος της μειονότητας για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα, και εκεί θα υπηρετεί την Εθνική πολιτική χωρίς υποχώρηση.
 

Να μην νικήσει η παραλία την πολιτική

 
Κάλεσε όλους τους κατοίκους της Ροδόπης να ψηφίσουν, τονίζοντας πως δεν πρέπει η παραλία να νικήσει την πολιτική, μιας και η πολιτική μας επιτρέπει να προσδιορίσουμε τη μοίρα μας, και αν παραιτηθούμε από το δικαίωμα που μας δίνει η δημοκρατία, πυροβολούμε τα πόδια μας.
 
Πολλές φορές κυβερνούν οι κακοί, τόνισε, γιατί δεν ασχολήθηκαν οι σοβαροί και οι ικανοί, για αυτό και κάλεσε όλους τους πολίτες, με ξεκάθαρη την κρίση, να συγκρίνουν, να αποφασίσουν και να προσέλθουν στις κάλπες στηρίζοντας την ισχυρή υποψηφιότητα, αυτή που θεωρούν πως θα αποκαταστήσει την ισορροπία.
 
Μετά την αντιπαράθεση που υπήρξε στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Στυλιανίδης θεωρεί πως θα πρέπει όλοι μαζί να πέσουν στη μάχη, και πως σέβεται όλους τους συνυποψηφίους τους, τους συμμαχητές του, ακόμα και αυτούς που τον κατηγορούν ή τον βρίζουν, υστερόβουλα ή όχι. Πιστεύει δε πως ο κόσμος κουράστηκε από αυτούς που προσπαθούν να πάρουν ύψος ταπεινώνοντας τους άλλους, κάτι που ο ίδιος, σημείωσε, δεν έχει κάνει ποτέ. Αντίθετα πρέπει να επιδιώκουν την θετική και οραματική ψήφο, ώστε να υπηρετήσουν τον παιδαγωγικό ρόλο της πολιτικής απέναντι στην κοινωνία.
 
Άλλωστε κρίνει πως οι Θρακιώτες πρέπει να αντιληφθούν ότι αν δεν ενωθούν σε αυτό που μπορεί να φέρει αποτελέσματα, απελευθερωμένοι από κομματικούς φανατισμούς και προσωπικά πάθη, θα έχουν την ευθύνη αυτών που θα ακολουθήσουν.
 
Εξάλλου τόνισε πως κανείς δεν θα έρθει να μας σώσει, πρέπει εμείς να ασχοληθούμε, γιατί ο τόπος μας είναι πάνω από όλα, και θα πρέπει να στέλνουμε τα σωστά μηνύματα στα κόμματά μας για να ακολουθούν τις ορθές πολιτικές για τη Ροδόπη, τη Θράκη και την Ελλάδα.
 
 

Αναθεώρηση του ασύλου, άνοιγμα σε ξένους φοιτητές

 
Στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε και στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, σημειώνοντας πως ο αρχικός συμβολισμός ότι μέσα στον ιερό χώρο της εκπαίδευσης ο καθένας θα μπορεί να λέει ελεύθερα την άποψή του χωρίς να φοβάται ότι θα εκτοπιστεί ή θα φυλακιστεί, στρεβλώθηκε και η έννοια του πνευματικού ασύλου ελευθερίας, μεταβλήθηκε σε χωροταξικό άσυλο ποινικών πράξεων.
 
Για αυτό και η ΝΔ μιλά για την αναθεώρηση του πλαισίου, και την κατάργηση του ασύλου με την χωροταξική του έννοια, γιατί σε μια δημοκρατία η ελευθερία της έκφρασης αφορά όχι μόνο την έκφραση εντός του πανεπιστημίου, αλλά και έξω από αυτό. Εξ ου και ο ίδιος πιστεύει στην κατάργηση του ασύλου, αλλά και την κατάργηση του μονοπωλίου στην κρατική εκπαίδευση, γιατί θεωρεί πως θα μπορέσει να φέρει πρόσθετο φοιτητικό πληθυσμό στη χώρα, καθιστώντας την Θράκη και την Ελλάδα διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο, με μια νέα πηγή για το ΑΕΠ, όπως έγινε στην Κύπρο, όπου το 5% του ΑΕΠ προέρχεται από την εκπαίδευση, με φοιτητές από όλο τον κόσμο.
 
Αυτό, κατά τον κ. Στυλιανίδη, θα μπορούσε να γίνει και στη Θράκη, με ξένους φοιτητές που θα έμεναν στην περιοχή μας, θα γνώριζαν την ελληνική κουλτούρα και θα προκαλούσαν ένα νέο τουριστικό κύμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.