Ετοιμοι για τη μαχη της υπερασπισης των λαικων συμφεροντων οι βουλευτες Ροδοπης του ΚΚΕ

Παρουσιάστηκαν επίσημα οι πέντε υποψήφιοι του κόμματος στη Ροδόπη
Τους πέντε υποψήφιους βουλευτές του στη Ροδόπη παρουσίασε την Τετάρτη 19 Ιουνίου το ΚΚΕ, καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν τα ψηφοδέλτιά του για να μπορούν να αντιμετωπίσουν την επόμενη μέρα με αισιοδοξία, έχοντας δίπλα τους μια συνεπή, μαχητική και ασυμβίβαστη δύναμη στη Βουλή και στο λαϊκό κίνημα.
 
Οι υποψήφιοι βουλευτές  είναι ο Αρναούτ Μουσταφά Μουμίν Τζελαετίν, Αγρότης, η Κασαπαντωνίου Αμαλία, Εμποροϋπάλληλος, η Ταξοπούλου Κατερίνα, Φιλόλογος, ο Φακιρίδης Νίκος  – Συνταξιούχος παιδίατρος και ο Χατσή Αλή Αλή, Λογιστής
 

Η μόνη σταθερή δύναμη το ΚΚΕ

 
Τους υποψηφίους παρουσίασε ο γραμματέας της Επιτροπής Περιφέρειας ΑΜΘ του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Παπατολίδης, που τόνισε ότι σε αυτές τις εκλογές κρίνεται από τους πολίτες πόσο ισχυρή θα είναι εκείνη η δύναμη που είναι σταθερά και μόνιμα δίπλα τους, μπροστά στα δύσκολα, που δεν εγκαταλείπει ποτέ τον αγώνα.
 
Και αυτό γιατί με ισχυρό ΚΚΕ, θα δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας.
 
Ο κ. Παπατολίδης επισήμανε πως το παραμύθι της «μεταμνημονιακής εποχής» και της «δίκαιης ανάπτυξης», που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή της «βιώσιμης ανάπτυξης» που προβάλλει η ΝΔ, δεν αφορά την καθημερινότητα του λαού. 
 
Αντίθετα τα προβλήματα, τα βάσανα, η ανασφάλεια είναι εδώ, γιατί παραμένουν όλες οι αιτίες που τα δημιουργούν και οι κυβερνητικές πολιτικές που τα αναπαράγουν και τα ενισχύουν, ενσωματώνοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των μνημονιακών μέτρων στα οποία προστίθεται νέος κύκλος με βάση την ατζέντα της ΕΕ.
 
Για τον λαό, το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι ένα: Αν την επόμενη μέρα θα δυναμώσει εκείνη η δύναμη που θα μάχεται για τα δικαιώματα, μέσα και έξω από τη Βουλή και ανοίγει το δρόμο της ριζικής ανατροπής. 
 
Άλλωστε, κατά τον κ. Παπατολίδη, τη συντηρητική πολιτική, με όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση, αυτοδυναμίας ή συνεργασίας, ούτε θέλουν ούτε μπορούν να την αντιπαλέψουν κόμματα που δοκιμάστηκαν και από κυβερνητικές θέσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα βρίσκονται ή αύριο θα βρεθούν στο ρόλο της αντιπολίτευσης, ακολουθώντας «δεξιές» πολιτικές, ακόμα και με τη μάσκα της «αριστεράς» και της «προόδου». 
 
Αλλά και τα νεοφανή κόμματα, τα οποία προσπαθούν να προσελκύσουν ψηφοφόρους που φεύγουν από το ΣΥΡΙΖΑ, λειτουργούν και αυτά ως αναχώματα του συστήματος, όπως και άλλα μικρά κόμματα πριν από αυτά που πλέον εξαφανίζονται.
 

Μεγάλα τα ζητήματα της Ροδόπης

 
Ο κ. Παπατολίδης τόνισε πως κριτήριο για τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και επιστήμονες, τους νέους και τις γυναίκες και στο νομό Ροδόπης πρέπει να είναι η ίδια τους η ζωή, η πείρα.
 
Υπενθύμισε λοιπόν τους μισθούς των 500 και 600 ευρώ που παραμένουν και θα παραμείνουν την επόμενη μέρα των εκλογών, γιατί έτσι ορίζει η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, η μείωση του μέσου μισθού, αλλά και η παραπέρα μείωση του μη μισθολογικού κόστους.
 
ΣΥΡΙΖΑ , ΝΔ αλλά και ΚΙΝΑΛ, που πίνουν νερό στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, τονίζουν πως αυτή η ανάπτυξη, που πατάει στα συντρίμμια των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων θα μεγαλώσει το καρβέλι και από αυτό το καρβέλι θα φάνε όλοι, όμως η εκτόξευση του τουρισμού τα προηγούμενα χρόνια ωφέλησε μόνο τις μεγάλες μονάδες και όχι τους μικρούς απασχολούμενους στον κλάδο.
 
Την ίδια ώρα μιλούν για στήριξη στη φτωχομεσαία αγροτιά και τους κτηνοτρόφους, όμως  συμφώνησαν και συμφωνούν με την ΚΑΠ που μοιράζει πάνω από το 80% των επιδοτήσεων σε λιγότερο από το 20% των αγροτών, διευκόλυναν τις γαλακτοβιομηχανίες που έριξαν το γάλα από 1 ευρώ στο λίτρο στα 65 λεπτά και η πολιτική τους έριξε την τιμή  στα αμνοερίφια στα 2 ευρώ, ενώ φόρτωσε νέα χαράτσια με τη φορολογία,  τη σήμανση των ζώων, τα επιλέξιμα βοσκοτόπια, τους δασικούς χάρτες. 
 
Η ίδια πολιτική δεν αποζημιώνει πλέον 100% τους καπνοπαραγωγούς από τις μεγάλες ζημιές με την καταστροφή των 2/3 της παραγωγής του καπνού, που μαζί με την καταστροφή πέφτει στ’ όνομα της ελεύθερης αγοράς κατά 30% η τιμή του καπνού. 
 
Παράλληλα έχουν προχωρήσει στην προκλητική φοροαπαλλαγή των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, στη στήριξη των τραπεζιτών, και παράλληλα το χαράτσωμα των ελευθέρων επαγγελματιών  από το πρώτο ευρώ που τους οδηγεί στις θηλιές των χρεών.
 
Ο κ. Παπατολίδης αναφέρθηκε και στην εγκατάλειψη του οδικού δικτύου, των υποδομών στη Ροδόπη, που οδηγεί στην αποκοπή χωριών από την πόλη με τις πρώτες βροχές, αντίθετα φορτώνουν το λαό με νέα διόδια και χαράτσια σε μια Εγνατία που είναι γεμάτη μπαλώματα, θυμίζοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν κατάργηση των διοδίων, που αντίθετα μας φόρτωσε και νέα.
 
Τέλος θεωρεί πως η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ αντί να στηρίξει τη φτωχολογιά σε μειονότητα και πλειονότητα, έκοψε τις συντάξεις και πέταξε ένα ξεροκόμματο με επιδόματα. Πήρε δηλαδή δύο από τη μια τσέπη και έδωσε ένα στην άλλη.Άφησε σε εγκατάλειψη το δίκτυο ύδρευσης και άρδευσης στον ορεινό όγκο, έκλεισε σχολεία και δυσκόλεψε παιδιά από τη μειονότητα.
 

Το ΚΚΕ απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

 
Κλείνοντας ο κ. Παπατολίδης έκανε αναφορά στην κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με  αφορμή τα γεγονότα στην Κύπρο, που συνθέτουν το σκηνικό της επόμενης μέρας που ναρκοθετεί τα συμφέροντα του λαού για λογαριασμό του κεφαλαίου.
 
Η Ελλάδα γίνεται αιχμή του δόρατος στην παρελκυστική τακτική ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ απέναντι στην Τουρκία, με στόχο να τη διατηρήσουν στο δυτικό στρατόπεδο και να φρενάρουν τις σχέσεις της με τη Ρωσία, όταν προωθούνται σχέδια διχοτόμησης της Κύπρου, με στόχο τη συνδιαχείριση των υδρογονανθράκων στην Ανατ. Μεσόγειο, και την ίδια την κυβέρνηση ουσιαστικά να αναγνωρίζει «συμφέροντα» της Τουρκίας στην Ανατ. Μεσόγειο και να στρώνει το έδαφος για μελλοντική συνδιαχείριση του Αιγαίου, προωθώντας τον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό, για λογαριασμό της αστικής τάξης και όχι του λαού.
 
Η ειρήνη και η ευημερία των λαών, όπως και η προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, δεν μπορούν να επιτευχθούν στο πλαίσιο των σφοδρών ενεργειακών και γεωπολιτικών ανταγωνισμών, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, αλλά και των σχεδιασμών των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στους οποίους η κυβέρνηση έχει ρόλο σημαιοφόρου, αλλά χρειάζεται σύγκρουση με αυτήν την πολιτική, που περνάει μέσα και από την κάλπη της 7ης Ιούλη υπογράμμισε ο κ. Παπατολίδης κλείνοντας.
 

Οι υποψήφιοι Βουλευτές 

 
Ακολούθησε η παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στη Ροδόπη οι οποίοι είναι οι εξής:
 
Αρναούτ Μουσταφά Μουμίν Τζελαετίν του Μουχαρέμ 52 ετών-Αυτοαπασχολούμενος 
 
Κατάγεται από τον Πάσο του Δήμου Αρριανών, πρώην ναυτεργάτης. Μέλος της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Δήμου Αρριανών. Υποψήφιος με τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» στην περιφέρεια ΑΜ-Θ το Μάη του 2019
 
Κασαπαντωνίου Αμαλία του Γεωργίου 27 ετών- Εμποροϋπάλληλος
 
Κατάγεται από τον Εύρωπο Κιλκίς. Είναι γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής- Πτυχιούχος του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών. Υποψήφια με τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» στην περιφέρεια ΑΜ-Θ το Μάη του 2019
 
Ταξοπούλου Κατερίνα του Παναγιώτη   33 ετών – Φιλόλογος 
 
Γεννήθηκε και μεγάλωσε  στην Κομοτηνή. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και του Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης.
Υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ το 2012. Υποψήφια με τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» στην περιφέρεια ΑΜ-Θ το Μάη του 2019
 
Φακιρίδης Νίκος του Σπύρου 71 ετών -Συνταξιούχος παιδίατρος
 
Διετέλεσε για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος μέχρι σήμερα. Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ. Πολλές φορές υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ.
Υποψήφιος με τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» στην περιφέρεια ΑΜ-Θ το Μάη του 2019
 
Χατσή Αλή Αλή του Καμπέρ- 63 ετών Λογιστής
 
Γεννημένος στα Θάμνα της Ροδόπης. Απόφοιτος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης. Διατηρεί πολλά χρόνια Λογιστικό γραφείο.  Το 1992-1993 διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων της Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Συμμετέχει σταθερά στους κοινωνικούς αγώνες των εργαζομένων και φτωχών αυτοαπασχολούμενων  της περιοχής.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.