Επισημη πρωτη παρουσιαση για τους πεντε υποψηφιους Βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ

Αισιοδοξία για τη μεγάλη ανατροπή και στη Ροδόπη

Αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουν να κάνουν την μεγάλη ανατροπή τόσο τοπικά όσο και εθνικά εμφανίστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, που παρουσιάστηκαν επίσημα το απόγευμα της Πέμπτης 20 Ιουνίου.
 
Οι υποψήφιοι είναι ο νυν βουλευτής κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, ο Δημήτρης Χαρίτου, ο Φερχάτ Οζκιούρ, η Μαγδαληνή Τσιουμάκα – Τσατσαρίδου και η Σταυρούλα Μάρκου.
 

Οι κρισιμότερες των τελευταίων δεκαετιών οι εκλογές

 
Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο Συντονιστής της ΝΕ Ροδόπης κ. Σταμάτης Σακελλίων, ο οποίος τόνισε πως οι επερχόμενες εκλογές είναι οι κρισιμότερες των τελευταίων δεκαετιών, μιας και σε αυτές συγκρούονται δύο πολιτικά σχέδια για την πορεία της χώρας, μετά την έξοδο από τα μνημόνια.

Από τη μία βρίσκεται το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει στο επίκεντρό του την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών και τις ανάγκες τους. Από την άλλη βρίσκεται το σχέδιο της ΝΔ, που προσπαθεί να κρατήσει κρυφό όμως της ξεφεύγει, μέσα από το οποίο είναι σαφές ότι ενδιαφέρεται για τους λίγους.
 
Τόνισε δε ότι είναι αισιόδοξοι πως μπορούν να κάνουν την μεγάλη ανατροπή, ζητώντας από τους πολίτες να στοχαστούν πως οι κάλπες αυτές θα αποτελέσουν σημαντική καμπή στη ζωή τους.
 
Όσο για τα πρόσωπα των υποψηφίων στη Ροδόπη επεσήμανε πως υποψήφιοι βουλευτές είναι σημαντικοί σύντροφοι και συντρόφισσες, που έχουν δώσει τα διαπιστευτήρια τους στην κοινωνία, και βγαίνουν μπροστά για να αναδείξουν το ΣΥΡΙΖΑ πρώτη δύναμη.
 

Αϊχάν Καρά Γιουσούφ: Στόχος μα η στήριξη ολόκληρου του ελληνικού λαού

 
Εκ νέου την ψήφο των συμπολιτών του ζητά, μετά από μια 7ετή θητεία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο βουλευτής Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, με το ψηφοδέλτιο νίκης, όπως το χαρακτήρισε, του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Δήλωσε δε αισιόδοξος πως με τον συλλογικό αλλά και τους επιμέρους αγώνες τους, θα φέρουν την επιτυχία και στον εαυτό τους, και στον ελληνικό λαό, τονίζοντας πως ο στόχος τους είναι κοινός, η στήριξη των πολλών και εν συνεχεία ολόκληρου του ελληνικού λαού.
 

Δημήτρης Χαρίτου: Κρίσιμη η συγκυρία

 
Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Χαρίτου τόνισε πως η τοπική κοινωνία είναι το πραγματικό αφεντικό στην περιοχή, και αυτή τιμούν και σέβονται. Υπογράμμισε δε πως βρίσκονται σε μια κρίσιμη συγκυρία, με τις κατακτήσεις, τους κόπους και τις θυσίες των προηγούμενων ετών να κινδυνεύουν από την παλινόρθωση της ΝΔ, για αυτό και ο ίδιος θεωρεί φυσικό να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτού του μεγάλου αγώνα για να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη.
 
Σημειώνοντας πως πιστεύει ότι οι πολίτες έχουν μνήμη και κρίση, και θα αποτρέψουν αυτό το ενδεχόμενο, ζήτησε από όλους τους προοδευτικούς πολίτες της περιοχής να συμπορευτούν σε αυτή την προσπάθεια.
 
Ιδιαίτερα στη νέα γενιά, ανεξαρτήτου θρησκείας και καταγωγής, ζήτησε να σκεφτούν με ευθύνη, να μην ακούσουν μηνύματα μιας εύκολης και υπερτροφικής δημαγωγίας, ούτε να αποδεχτούν λύσεις που οδηγούν στο κακό παρελθόν.
 

Φερχάτ Οζκιούρ: Συστράτευση στη μεγάλη προσπάθεια

 
Ο κ. Φερχάτ Οζκιούρ σημείωσε πως τα τελευταία χρόνια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για να βγούμε από τα μνημόνια και να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης για όλους.
 
Για αυτό και νιώθει μεγάλη τιμή και περηφάνια που σε αυτές τις εκλογές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, τον τίμησαν θέτοντάς τον στην πρώτη γραμμή της μάχης.
 
Είναι άλλωστε προσωπική του επιθυμία, αλλά και χρέος προς την ιδιαίτερη πατρίδα του, να δώσει αυτή τη μάχη ως υποψήφιος βουλευτής της Ροδόπης
 

Μάγδα Τσιουμάκα-Τσατσαρίδου: Ανάδειξη του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ

 
Συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να αναδειχθεί το πρόγραμμά του, που έχει ως στόχο τη συνέχιση της εξόδου από την κρίση η κ. Μαγδαληνή Τσιουμάκα – Τσατσαρίδου.
 
Το πρόγραμμα αυτό βασίζεται σε 4 πυλώνες, ανάπτυξη για όλους και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, νέες ποιοτικές δουλειές με αυξημένους μισθούς, δικαιότερη φορολογία με αποτελεσματικότερο και δημοκρατικό κράτος, αλληλεγγύη και ασφάλεια για την κοινωνία.
 
Ζήτησε δε από τους πολίτες να συγκρίνουν τα σχέδια και το πρόγραμμα των κομμάτων, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καθαρό και έντιμο πρόγραμμα, με κεντρικό πυρήνα την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την προστασία της εργασίας, τις συνεχείς ελαφρύνσεις και τη στήριξη των πολλών
 

Σταυρούλα Μάρκου: Εκλογές με βαρύνουσα σημασία

 
Τέλος η κ. Σταυρούλα Μάρκου ανέφερε πως για πολλά χρόνια είχε καταγράψει ως δημοσιογράφος πολλά σχέδια,  λιμάνια, αεροδρόμια, νοσοκομεία, θέσεις εργασίας, βιομηχανικές περιοχές, ανάπτυξιακούς νόμους, που όμως δεν ευοδόθηκαν ποτέ.
 
Αναρωτήθηκε δε πόσες θέσεις εργασίας, τι ποσοστά ανεργίας άφησαν πίσω τους τα δύο μεγάλα κόμματα, όταν άφησαν τη διακυβέρνηση της χώρας στον ΣΥΡΙΖΑ, και τώρα έρχονται να την πάρουν πίσω.
 
Για αυτό και συστρατεύεται σε αυτή την προσπάθεια, επιθυμώντας η χώρα να συνεχίσει να κινείται σε προοδευτική κατεύθυνση, γιατί σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για τις ζωές και το μέλλον των παιδιών μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.