Πρωτοτυπες δημιουργιες απο τη Λεσχη Παιδικου Βιβλιου του Συλλογου Εβριτων

Δημιούργησαν βιβλίο και ταινία animation, επισφραγίζοντας μια άκρως «βιβλιοταξιδιάρικη» χρονιά

Άλλη μια δημιουργική χρονιά για τη Λέσχη Παιδικού Βιβλίου του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης έφτασε στο τέλος με τον πιο ευχάριστο τρόπο.
 
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα μέλη της Λέσχης συμμετείχαν σε ομαδικά projects, λαμβάνοντας στο τέλος το αποτέλεσμα της δουλειάς τους. Αυτή τη χρονιά συγκεκριμένα, η μια ομάδα δίνοντας συνέχεια στην ιστορία του αγαπημένου τους βιβλίου, δημιούργησαν τη δική τους ιστορία. Ήρωες είναι μια σαρανταποδαρούσα και τα ίδια τα παιδιά, οι οποίοι ταξιδεύοντας σε ολόκληρο τον κόσμο με διάφορα μέσα έχουν ως στόχο να συγκεντρώσουν πληροφορίες για την ιστορία της τρομπέτας και να την παραδώσουν στη χώρα προέλευσής της. Τα παιδιά της Λέσχης ζωγράφισαν και συγκέντρωσαν φωτογραφικό υλικό για να συνθέσουν το βιβλίο τους, το οποίο εκδόθηκε και μοιράστηκε στους δημιουργούς του.
 
Τα μέλη της δεύτερης ομάδας της Λέσχης συμμετείχαν σε ένα άλλο μεγάλο project, αυτό της δημιουργίας κινουμένων σχεδίων – animation.  Η ιστορία των παιδιών βασίστηκε σε ζωγραφιές τους, οι οποίες αναδεικνύουν τη σημασία της φιλίας, της ομαδικότητας και του παιχνιδιού στη ζωή των παιδιών. Τα μέλη της ομάδας ηχογραφήθηκαν ώστε στη συνέχεια το οπτικοακουστικό τους υλικό να δημιουργήσει με τη βοήθεια της τεχνολογίας τα αγαπημένα τους κινούμενα σχέδια.
 
Για άλλη μία χρονιά, τα παιδιά της Λέσχης Παιδικού Βιβλίου του Συλλόγου Εβριτών Ν.  Ροδόπης απέδειξαν την αγάπη τους για το βιβλίο και πως είναι οι μοναδικές ομάδες στην πόλη μας που δημιουργούν δικές τους ιστορίες, τις οποίες τις μετατρέπουν σε βιβλία, κινούμενα σχέδια, εικονοβιβλία, επιτραπέζια παιχνίδια, comic και ο,τι άλλο μπορούν να φανταστούν.
 
Στη Λέσχη Παιδικού Βιβλίου του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, ενώ υπεύθυνη της Λέσχης από την ίδρυσή της είναι η Ερμιόνη Β. Κοκκαλιάρη, Νηπιαγωγός – Εμψυχώτρια.
 
Οι μικροί παραμυθάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σεπτέμβριο, περιμένοντας και νέους φίλους για να ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο της φαντασίας και του βιβλίου.
 
Ακολουθεί link με το animation, όπως ανέβηκε στο κανάλι του Συλλόγου στο YouTube, ενώ στο επόμενο διάστημα θα ανέβει σε ηλεκτρονική μορφή και το βιβλίο στο site του Συλλόγου.

Καλοκαιρινές εξορμήσεις του Συλλόγου Εβριτών

Η δραστηριότητα του Συλλόγου όμως δεν σταματά εδώ. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Ροδόπης ξεκινά δυναμικά τις καλοκαιρινές εξορμήσεις του, με δύο δράσεις για τα παιδιά τον μήνα Ιούνιο.
 
Πρώτος σταθμός είναι το Άβατο Ξάνθης όπου το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019, συμμετέχει με το μεικτό παιδικό – προεφηβικό τμήμα, στο 5ο Πανελλήνιο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αβάτου.
 
Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει το εφηβικό τμήμα που συμμετέχει από 28 έως 30 Ιουνίου 2019, στο 5ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Ιωαννίνων, εκπροσωπώντας την πόλη μας, αλλά και τη Θράκη. Εκτός από την παρουσίαση του χορευτικού προγράμματος τα παιδιά θα συμμετέχουν και στα «παιχνίδια χωρίς σύνορα» που διοργανώνονται στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.