Δεν πραγματοποιηθηκε η συσκεψη για τους χωρους των πολιτικων κομματων

Δεν εμφανίστηκε κανένας εκπρόσωπος κόμματος στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής

Κανένας εκπρόσωπος κόμματος δεν εμφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής στην κοινή σύσκεψη που προσκάλεσε ο δήμαρχος Κομοτηνής στο Δήμο Κομοτηνής για τον καθορισμό τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους και άλλων λεπτομερειών, κατά την προεκλογική περίοδο των γενικών βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019.
 
Να σημειωθεί πως η παρουσία των κομμάτων ήταν ισχνή και στην ανάλογη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί πριν από περίπου ένα μήνα για τις Ευρωπαϊκές και Αυτοδιοικητικές εκλογές, όμως αυτή τη φορά έφτασε στο ναδίρ.
 
Παρόλα αυτά το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει τώρα το ίδιο να καθορίσει τους χώρους, μιας και ο νόμος προβλέπει ότι αν στη σύσκεψη που προκαλεί ο δήμος, δεν παραβρεθούν ή δεν συμφωνήσουν τα πολιτικά κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζομένων κομμάτων, το δημοτικό συμβούλιου υποχρεούται να καθορίσει και να διαθέσει από μόνο του τους χώρους αναλογικά και επί ίσοις όροις.
 
Με τον όρο «αναλογικά» νοείται ότι η έκταση των χώρων που διατίθενται θα βρίσκεται σε αντιστοιχία με τη δύναμη που είχαν τα κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζομένων κομμάτων στη Βουλή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών.

Η «επί ίσοις όροις» μεταχείριση αποσκοπεί στην, κατά το δυνατόν, διασφάλιση ισοδύναμων προϋποθέσεων προεκλογικής προβολής των κομμάτων, σε επίπεδο, κυρίως, διάθεσης χώρων, που από πλευράς θέσεως, προσφέρονται για τον ίδιο σκοπό.
 
Να θυμίσουμε ότι η προβολή των πολιτικών κομμάτων ή των συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων, στους χώρους που διατίθενται, γίνεται μέσα σε μόνιμα και σταθερά πλαίσια, που έχουν κατασκευάσει οι δήμοι ή σε προσωρινά και κινητά, που κατασκευάζονται και τοποθετούνται με δαπάνες των κομμάτων ή των συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων.
 
Μπορούν όμως να παραχωρηθούν και άλλοι χώροι πρόσφοροι για αφισοκόλληση, ιδιαίτερα από τους δήμους εκείνους, που δεν έχουν προβεί στην κατασκευή και διάθεση στα κόμματα ή σε συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων μονίμων πλαισίων.

Να τονίσουμε πάντως πως πάλι, παίρνοντας παράδειγμα από τις πρόσφατες εκλογές, ήταν ελάχιστα τα κόμματα που έκαναν χρήση των χώρων που είχαν παραχωρηθεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.