Θυμουνται τα φοιτητικα τους χρονια, αλλα γνωριζουν ξανα και την Κομοτηνη

Πορεία, νυχτερινά γλέντια αλλά και συναντήσεις περιλαμβάνει η τριήμερη συνάντηση των αποφοίτων της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ που ξεκινά την Παρασκευή

Τους δεσμούς τους με την Κομοτηνή, οι οποίοι δεν χάθηκαν ποτέ, θα δυναμώσουν οι απόφοιτοι της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ από την Παρασκευή 28 Ιουνίου και για ένα τριήμερο, με σχεδόν 500 απόφοιτους να αναμένεται να έρθουν στην πόλη των φοιτητικών τους χρόνων, για να αναβιώσουν παλιές αναμνήσεις, αλλά και να δημιουργήσουν καινούριες.
 
Η συνάντηση γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 45 χρόνων λειτουργίας της σχολής, και την διοργάνωσε ο Σύλλογος Αποφοίτων Νομικής Θράκης «Ο Πρωταγόρας», με καλεσμένους όλους τους αποφοίτους, παρόλο που ο πυρήνας των διοργανωτών, τουλάχιστον προς το παρόν, αποτελείται από τους αποφοίτους της πρώτης πενταετίας της λειτουργίας του τμήματος.
 
Οι απόφοιτοι λοιπόν θα συγκεντρωθούν το απόγευμα της Παρασκευής έξω από την Παλιά Νομική, από όπου θα πραγματοποιήσουν πορεία στην πόλη της Κομοτηνής, ενώ θα πραγματοποιήσουν μια σειρά από εκδηλώσεις (και γλέντια) σε διάφορα σημεία της.

Ξεχωριστή η σχέση των αποφοίτων με την Κομοτηνή

Το παράξενο φαινόμενο, που δεν συναντάται στις άλλες σχολές του ΔΠΘ, αλλά ούτε και στις άλλες Νομικές Σχολές της χώρας, να έχουν οι απόφοιτοι της Νομικής μια συνεχή επαφή με την Κομοτηνή, τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θανάσης Ξυνίδης, έχοντας αναπτύξει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με αυτή, ιδιαίτερα οι φοιτητές των πρώτων πέντε ετών, από το 1974 μέχρι το ’80, που δράττουν κάθε ευκαιρίας να επισκεφτούν την πόλη.
 
Όταν έκαναν λοιπόν την συγκέντρωση για τα 40 χρόνια της Νομικής Κομοτηνής παράλληλα με τις εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου για αυτά, η οποία περιλάμβανε όχι μόνο τα πρώτα έτη, αλλά όλους τους αποφοίτους μέχρι σήμερα, πήραν την απόφαση να δημιουργήσουν ένα Σύλλογο Αποφοίτων, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο, που αποτελεί ουσιαστικά την προίκα του πανεπιστημίου στην κοινωνία, ώστε όταν χρειάζεται να καλεί τους ανθρώπους που πήραν το πτυχίο τους από αυτό, να σταθούν δίπλα του και να συνδράμουν στις ανάγκες που έχει.
 
Για αυτό και έχουν μια παρουσία, η οποία μπορεί να μην είναι πολύ «φανταχτερή», αλλά προσφέρει τη στήριξή της σε ό,τι χρειαστεί, είτε για τα μέλη τους, είτε όταν έγιναν οι κινητοποιήσεις για την ίδρυση της 4ης Νομικής στην Πάτρα, με τον κ. Ξυνίδη να εκφράζει την άποψη πως όσο λειτουργεί ο Σύλλογος τόσο θα ενδυναμώνεται, θα μαζικοποιείται και θα αποκτά μεγαλύτερη παρουσία σε πανελλαδικό επίπεδο.

Θυμούνται τα φοιτητικά τους χρόνια, αλλά και ξαναγνωρίζουν την Κομοτηνή

Έτσι την Παρασκευή θα έρθουν στην Κομοτηνή απόφοιτοι από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, όπου έχει συσταθεί ο Πρωταγόρας Κύπρου, ως παράρτημα του Συλλόγου, αλλά και από το εξωτερικό.
 
Μάλιστα παρά τους φόβους ότι οι έκτακτες εκλογές θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά για κάποιους από τους αποφοίτους, που είτε έχουν υποχρεώσεις λόγω των εκλογών ή και είναι υποψήφιοι βουλευτές, η ανταπόκριση ήταν πολύ σημαντική, ακόμα και από αποφοίτους που είναι υποψήφιοι βουλευτές και θα αφήσουν για λίγο τον εκλογικό αγώνα για να έρθουν στην συνάντηση.
 
Αυτό δείχνει πως το 2014 αποτέλεσε μια κομβική συνάντηση, δείχνοντας πόσο δεμένοι είναι μεταξύ τους οι απόφοιτοι, ακόμα και αν έχουν να βρεθούν χρόνια, μιας και αποτέλεσε αφορμή να αναβιώσουν ξανά οι παρέες και οι στενές σχέσεις οι οποίες κρατούνται με παράλληλες εκδηλώσεις από το 2014 μέχρι σήμερα.

Στιγμιότυπα απο την προηγούμενη συνάντηση των αποφοίτων της Νομικής Σχολής Κομοτηνής το 2014


Το πρόγραμμα «αναπόλησης»

Για αυτό και για την φετινή συνάντηση έγινε ένα πρόγραμμα αναπόλησης των φοιτητικών τους χρόνων, αλλά και γνωριμίας με την καινούρια Κομοτηνή.
 
Για αυτό και θα συγκεντρωθούν το απόγευμα της Παρασκευής μετά τις 6:30 έξω από τα παλιά λημέρια τους, στην Παλιά Νομική, από όπου θα πραγματοποιήσουν μια εικονική πορεία μέσα από τους δρόμους της Κομοτηνής μέχρι την κεντρική πλατεία, ενώ το βράδυ θα γλεντήσουν όλοι μαζί στο Τουριστικό της Νυμφαίας.
 
Το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση του Πρωταγόρα, καθώς και των αποφοίτων, που θα συζητήσουν πρακτικές και τα προβλήματα του πανεπιστημίου και του κλάδου, ενώ το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν στο δασάκι στην παλιά πισίνα, εκεί που σήμερα είναι το θερινό ΔΗΠΕΘΕ, όπου θα προσομοιώσουν την φοιτητική τους Λέσχη, μετά μουσικής, ενώ το βράδυ, τιμώντας τις βραδιές τους στην Κομοτηνή, θα βρεθούν στο χώρο που βρίσκεται ο Βράχος, όπου τώρα λειτουργεί το OMNIA, για να θυμηθούν τα νιάτα τους.
 
Την Κυριακή θα συναντήσουν ανθρώπους που τους έχουν δέσει με την Κομοτηνή και την κοινωνία, παλιές παρέες, τα διάφορα έτη, αναβιώνοντας τον τρόπο ζωής και επαφών που είχαν με την τοπική κοινωνία εκείνη την εποχή.
 
Ο κ. Ξυνίδης θεωρεί ότι, όπως και την προηγούμενη φορά, θα αναζωογονηθούν επιστρέφοντας στα φοιτητικά τους χρόνια, ανανεώνοντας την επαφή και την αγάπη τους για την Κομοτηνή.
 
Καλεσμένοι  φυσικά είναι όλοι οι απόφοιτοι της Νομικής Κομοτηνής, μιας και, όπως τόνισε, ανεξάρτητα από το ποια χρονιά αποφοίτησαν, κρατούν πάντα μια δική τους κουλτούρα και ένα δικό τους δέσιμο με το πανεπιστήμιο, που δεν συναντάται αλλού.
 
Έτσι ο καθένας τους ξέρει πως σε κάθε πόλη της Ελλάδας θα βρίσκει πάντα ένα συμφοιτητή του για να έχει να πει μια κουβέντα.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.