«Ιδιωτικοποιηθηκε» το θεατρο «ΡΕΞ»;

Ερωτήματα από την Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση προς τον πρόεδρο του ΕΚ

Σειρά ερωτημάτων προς τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής απευθύνει η «Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση» με αφορμή δημοσίευμα που θέλει την αίθουσα του «ΡΕΞ» να έχει παραχωρηθεί προς εκμετάλλευση σε επιχειρηματία της πόλης. Σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη κάνει λόγο για εν κρυπτώ διαδικασίες και για ιδιωτικοποίηση «στην ουσία, ενός περιουσιακού  στοιχείου που παραχωρήθηκε στο ΕΚ  από το Δημόσιο». Η «Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση» ζητά από τον πρόεδρο του ΕΚ να απαντήσει δημοσίως, χαρακτηρίζοντας το θέμα «σοβαρό».

Ολόκληρη η ανακοίνωση είναι η εξής:

«Πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό Τύπο, ότι αποφασίστηκε να δοθεί στην αίθουσα του πρώην κινηματογράφου “REX” , το όνομα του συμπαθούς, κατά τα άλλα και δημοφιλούς ηθοποιού Λάκη Λαζόπουλου.

Ως εδώ καλά, αλλά  το ρεπορτάζ των δημοσιογράφων αναφέρει, ότι την πρόταση έκανε γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής, ο οποίος «νοίκιασε το θέατρο ΡΕΞ από το Εργατικό Κέντρο και θα το διαχειρίζεται από δω και στο εξής», σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ.

Ξέρουμε ότι ο «δημοκράτης» Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου έχει αλλεργία στις δημοκρατικές διαδικασίες και στην λογοδοσία στα όργανα του ΕΚ, αλλά οφείλει κάποιες εξηγήσεις στο λαό της περιοχής, μια και το θέατρο ανήκει στον ΟΑΕΔ και άρα στο Δημόσιο.

  • Απ’ ό,τι γνωρίζουμε το θέατρο είχε παραχωρηθεί στον Δήμο Κομοτηνής (μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα του Προέδρου να δοθεί σε θεατρικό επιχειρηματία) χωρίς αντίτιμο, μια και το ΕΚ δεν έχει ενημερότητα για να έχει παραστατικά. Το σκεπτικό ήταν ότι  μόνο ο Δήμος, έχοντας τεχνική υπηρεσία, μπορεί να συντηρήσει το κτίριο, αλλά και να το διαχειριστεί προς όφελος των πολιτών, έχοντας και το ΔΗΠΕΘΕ . Γνωρίζουμε, επίσης, ότι ο Δήμος ήθελε να συνεχίσει τη συνεργασία με το ΕΚ σε μακροχρόνια βάση, ώστε να μπορέσει να επενδύσει και κάποια χρήματα στις υποδομές.
  • Πότε πάρθηκε η απόφαση για παραχώρηση στον εν λόγω επιχειρηματία και με τι αντίτιμο; Γιατί δεν ενημερώθηκαν τα μέλη του ΔΣ και έγιναν οι διαδικασίες εν κρυπτώ; Πώς παραχωρήθηκε μια και το ΕΚ δεν μπορεί να έχει παραστατικά;
  • Έχει ενημερωθεί ο έχων την κυριότητα του κτιρίου, εν προκειμένω ο ΟΑΕΔ, για την παραχώρηση του κτιρίου και για τις «πρωτοβουλίες» του επιχειρηματία και της εταιρείας του;

Μπορεί ο κ. Μαγαλιός και η παρέα του να θεωρούν το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής «τσιφλίκι» τους και να μην δίνουν λογαριασμό σε κανένα για ό,τι κάνουν, αλλά δεν μπορεί για άλλη μια φορά να εκθέτει το Εργατικό κίνημα, ιδιωτικοποιώντας στην ουσία, ένα περιουσιακό  στοιχείο που παραχωρήθηκε στο ΕΚ  από το Δημόσιο. Οφείλουν εξηγήσεις  στους εργαζόμενους και στον λαό της περιοχής γιατί έδωσαν,  τον μοναδικό θεατρικό χώρο στην Κομοτηνή,  βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Περιμένουμε τις δημόσιες  απαντήσεις του Προέδρου του ΕΚ, αλλά και την τοποθέτηση του ΠΑΜΕ, που εκπροσωπείται στο ΔΣ, για το σοβαρό αυτό θέμα».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.