Μια χρονια γεματη γνωση απο το Σχολειο Δευτερης Ευκαιριας Κομοτηνης

35 εκπαιδευόμενοι πήραν τους τίτλους σπουδών τους, με 20 να οδεύουν προς τα Εσπερινά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Μια ιδιαίτερα δημιουργική χρονιά έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο οι μαθητές και τα στελέχη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής, που την Παρασκευή 28 Ιουνίου πραγματοποίησαν ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού της πόλης της Κομοτηνής, μαζί με την απονομή των τίτλων σπουδών σε 35 εκπαιδευόμενους του Β΄κύκλου. 

Απολογισμός μιας επιτυχημένης χρονιάς 

Η ημερίδα αυτή αποτελεί ουσιαστικά αφορμή για να κάνουν ένα απολογισμό της δράσης τους όλη την προηγούμενη χρονιά, καθώς και να επικοινωνήσουν με τους πολίτες της Κομοτηνής, σημείωσε ο κ. Ηλίας Βλάχος, διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής.
 
«Βλέποντας όλα αυτά τα χαρούμενα πρόσωπα, μπορεί να καταλάβει κανείς ότι η χρονιά ήταν πολύ σημαντική για το σχολείο μας, και αυτό μας ικανοποιεί σαν διεύθυνση περισσότερο, να βλέπουμε ότι χαίρονται που ήταν στο σχολείο μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.
 

Συνολικά αυτή την περίοδο είχαν 4 πρότζεκτ, Ιστορία-Λαογραφία, Διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου, Φυτικά Προϊόντα και Προστατεύω τον Εαυτό μου, στα οποία συμμετείχε το σύνολο των εκπαιδευόμενων, μαζί με την πλειοψηφία των καθηγητών.
 
Έτσι απέκτησαν γνώσεις που θα τους χρειαστούν και στο μέλλον. Άλλωστε από τους συνολικά 104 εγγραφέντες, οι 35 αποφοιτούν από το δεύτερο έτος, ενώ 20 έχουν εγγραφεί στο Εσπερινό ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της Κομοτηνής, κάτι που δίνει στους διδάσκοντες ιδιαίτερη ικανοποίηση, μιας και δείχνει ότι οι απόφοιτοί τους έχουν αποκτήσει εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.
 
«Ο ενήλικας να συνεχίζει, να θεωρεί πως έκανε σωστά που πήγε στο σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας και όχι έξω από αυτή θεωρώ ότι είναι το σημαντικότερο που εισπράττουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βλάχος. 

Στήριξη από Τυροκομικά Δουκίδη και Ασφαλιστικό Γραφείο Κυράζογλου 

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν τα Τυροκομικά Δουκίδης, που να σημειωθεί πως κάλυψαν βασικά λειτουργικά έξοδα του σχολείου για τον μήνα Ιούνιο, καθώς και το Ασφαλιστικό Γραφείο Κυράζογλου, το οποίο το προηγούμενο διάστημα κάλυψε βασικά έξοδα των Πρότζεκτ του σχολείου.
 
Όπως σημείωσε ο κ. Νάσος Κυράζογλου από το Ασφαλιστικό γραφείο, λόγω της επαφής που έχουν με το ΣΔΕ Κομοτηνής έδωσαν χωρίς δεύτερη σκέψη τη στήριξή τους, θεωρώντας πως πρέπει να στηρίζονται τέτοιες δομές εξ ου και ανταποκρίνονται πάντα στο κάλεσμά τους.
 
Τις ευχαριστίες του προς τον υποδιευθυντή του ΣΔΕ Κομοτηνής κ. Σωτήρη Βουσιόπουλο, για την πρόσκλησή του να βοηθήσουν εξέφρασε από την πλευρά του ο κ. Στέφανος Δουκίδης.
 
Άλλωστε όπως τόνισε οι δεύτερες ευκαιρίες στη ζωή είναι λίγες και δίνονται σε λίγους, για αυτό είναι και θα είναι δίπλα στο σχολείο, υποστηρίζοντάς το.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.