Αφαντοι υποψηφιοι

Απαρατήρητα

Τέσσερις μέρες έμειναν μέχρι την 7η Ιουλίου και κατ’ επέκταση τις εθνικές εκλογές που κανένας  αναμένει με ανυπομονησία, πλην της ΝΔ, για πολλούς και διαφόρους λόγους.
 
Τέσσερις ημέρες και ακόμα σε επίπεδο επικοινωνίας δεν είδαμε κάτι τουλάχιστον ενδιαφέρον που αποδεικνύει ότι βρισκόμαστε εν μέσω προεκλογικής περιόδου.
 
Θα μου πείτε η προεκλογική  περίοδος  είναι fast track καθότι πότε ανακοινώθηκαν, πότε έφτασε η ημέρα των εκλογών και, κυρίως, για τους υποψηφίους οι οποίοι τρέχουν και δεν φτάνουν στην κυριολεξία.
 
Όχι ότι αναμέναμε να δούμε εκπλήξεις φοβερές, αλλά η υφιστάμενη κατάσταση δεν θυμίζει καν προεκλογική περίοδο. Και αυτό διότι εξαιρουμένων δύο, άντε τριών υποψηφίων βουλευτών της Ροδόπης, μιας και μιλάμε για την περιοχή μας, οι υπόλοιποι όχι μόνο δεν έχουν γνωστοποιήσει την παρουσία τους στα  media αλλά δεν την έχουν γνωστοποιήσει και στο ευρύ κοινό, υπό την έννοια τουλάχιστον ότι ουδεμία ενημέρωση για τις κινήσεις τους, τον προεκλογικό τους αγώνα, ακόμα ακόμα και για τις προγραμματικές τους θέσεις έχουμε δια σχετικών δελτίων τύπου.
 
Ανάμεσα δε σε αυτούς τους άφαντους μέχρι στιγμής, που προφανώς έχουν επιλέξει άλλον δρόμο «αγώνα», ήτοι την face to face επικοινωνία με τους πολίτες, είναι και τα «φαβορί» για τις τρεις έδρες της Ροδόπης που διόλου δεν μας είχαν συνηθίσει σε αυτή την «ακοινωνησία».
 
Φαινόμενο των καιρών; Αποτέλεσμα της πολύ πολύ σύντομης προεκλογικής περιόδου, ή αδιαφορία προς τον ρόλο που επιτελούν τα ΜΜΕ, πέραν όλων των άλλων, και καταγραφής των προγραμματικών τους θέσεων και σχεδίων ούτως ώστε να μπορεί να κρίνει ο καθείς την επόμενη ημέρα τι εξ αυτών έγινε και τι όχι;
 
Σε κάθε περίπτωση μια άνευρη προεκλογική περίοδο, με συγκεκριμένους πρωταγωνιστές όχι από επιλογή των ΜΜΕ αλλά από επιλογή των ίδιων των  υποψηφίων που δεν μπαίνουν στον κόπο της ευρύτερης έκθεσης ενδεχομένως, και επομένως αφήνουν το κομμάτι της προβολής σε όσους έστω γνωρίζουν το mailing list των δημοσιογράφων της περιοχής.
 
Κυριακή κοντή γιορτή σε κάθε περίπτωση, όταν και θα αποδειχτεί εκ των αποτελεσμάτων της κάλπης ποιος πράττει ορθώς ή όχι. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.