Να θυμηθουμε, να σκεφτουμε και να αποφασισουμε για τη ζωη μας πρωτα

Της έκδοσης

Εκλογές εμπρός μας, την Κυριακή, Καλοκαίρι καιρό, γεγονός πρωτοφανές.
Εθνικές εκλογές μάλιστα και με πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά, αφού η απόφαση γι’ αυτές ελήφθη με αφορμή το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, πράγμα που δεν συνέβη στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο.

Με πρωτοφανή χαρακτηριστικά, γιατί είμαστε αντιμέτωποι για μια ακόμη φορά μ’ ένα «πάθος» του λαού για αλλαγή, αλλαγή  που θα φέρει υποτίθεται τη «σωτηρία».

Η «σωτηρία» όμως σε μία χώρα που εξακολουθεί να εποπτεύεται, σ’ ένα κόσμο ευρωπαϊκό είναι αλήθεια αλλά με κυρίαρχο το σύστημα του νεοφιλελευθερισμού, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι σωτηρία, αν η διακυβέρνηση της χώρας ανατεθεί εκ νέου σε μία ομάδα συμφερόντων που ομνύουν στο κέρδος και στη λειτουργία του κράτους ως παραπληρώματος των ιδιωτικών κεφαλαίων. Το μοντέλο εξάλλου των πολιτικών των συνεταιρισμένων με τα ιδιωτικά συμφέροντα πολλάκις το έχουμε δει στην Ελλάδα, και εξακολουθούμε δυστυχώς να το βλέπουμε, με επίταση τη συγκεκριμένη προεκλογική περίοδο.

Οι εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου δεν είναι ούτε μπορούν να εκληφθούν ως εκλογές «παίξε-γέλασε». Γιατί η καταταλαιπωρημένη χώρα και ο λαός της πολλά έχουν υποφέρει για μία ολόκληρη ήδη δεκαετία. Πολλά, πάρα πολλά.

Ό,τι μας απομένει λοιπόν είναι όντως να θυμηθούμε. Να θυμηθούμε ότι η Νέα Δημοκρατία υπήρξε ξανά κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργός της.

Γνωρίζουμε άρα, και κατανοήσαμε ακόμη καλύτερα παρακολουθώντας προεκλογικά τις εξαγγελίες  του, ότι ο τρόπος του είναι «ιδιαίτερος» και καθαρά νεοφιλελεύθερος σε σχέση με τα μέτρα πολιτικής που θα εφαρμόσει.

Με σπουδές και εμπειρία από νεοφιλελεύθερες πολιτικές, για τον ελληνικό λαό παραμένει βαρύ να αποδεχθεί ότι ο άστεγος, ο άνεργος, ο φτωχός κατά τα δόγματα του νεοφιλευθερισμού της Αμερικής είναι οι ίδιοι πρωτίστως υπεύθυνοι για την τύχη τους.

Για τον ελληνικό λαό που έχει το δικαίωμα να αιτείται δουλειά για να έχει αξιοπρέπεια, και  φορολογία ανάλογα με τα εισοδήματά του, χωρίς να πληρώνουν οι μη κατέχοντες τα πολλά και οι έχοντες τα ελάχιστα, μη αρεσκόμενος π.χ. σε εξαγγελίες ότι ο ΕΝΦΙΑ θα περισταλεί  κατά 30% και για όλους το ίδιο. Πώς γίνεται όμως οι πολλά έχοντες  και οι ελάχιστα έχοντες να πληρώνουν το ίδιο;

Να σκεφθούμε, να θυμηθούμε και να αποφασίσουμε λοιπόν για το μέλλον το δικό μας και της χώρας μας την Κυριακή που μας έρχεται. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη να αναδείξουμε τον καλύτερο όχι για λόγους κομματικής στράτευσης αλλά για μία καλύτερη ζωή, χωρίς περισσότερη ρευστότητα, χωρίς περισσούς φόρους, χωρίς μεσαιωνισμούς, χωρίς φέουδα, χωρίς ενδιάμεσους «πολιτικούς» υποτίθεται που εξυπηρετούν ουσιαστικά το κεφάλαιο των εντολοδόχων τους επιχειρηματιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.