Λυσεις εναλλακτικης κυκλοφοριας στη Μεστη ζητησε ο Ν. Τσαλικιδης

Θεωρεί επιτακτική την ανάγκη για εφαρμογή ενδεδειγμένων λύσεων κατά τη διάρκεια των εργασιών στον κόμβο

Την αναγκαιότητα εφαρμογής ενδεδειγμένων λύσεων εναλλακτικής κυκλοφορίας, κατά τη διάρκεια εξέλιξης των εργασιών κατασκευής των πλευρικών σταθμών διοδίων στον κόμβο της Μέστης, επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νικόλαος Τσαλικίδης, μετά από επιτόπια επίσκεψή του την Παρασκευή 5 Ιουλίου στην περιοχή κι επαφές με την Περιφερειακή Διεύθυνση ΑΜΘ της Εγνατίας Οδού ΑΕ.
 
Ο κ. Τσαλικίδης έκανε λόγο για «προχειρότητα στο σχεδιασμό και την μελέτη για τη διαμόρφωση των εναλλακτικών διόδων πρόσβασης, που κινδυνεύει να επιφέρει απομόνωση της περιοχής». Σημείωσε ταυτόχρονα ότι «δεν συνυπολογίστηκαν, όπως θα έπρεπε, σημαντικές παράμετροι όπως είναι η ασφαλής μετακίνηση των  πολιτών, η ομαλή εξυπηρέτηση της τουριστικής κίνησης κι εν γένει οικονομικές προεκτάσεις.
 
Θεωρεί δε πως οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που τέθηκαν σε ισχύ, έρχονται να επιφορτίσουν περαιτέρω το ήδη επιβαρυμένο οδικό επαρχιακό δίκτυο της Ροδόπης, δυσχεραίνουν ή και αποκλείουν την πρόσβαση κατά τόπους, με συνέπεια την ταλαιπωρία διερχόμενων και των ίδιων των κατοίκων.
 
«Τα έργα δημόσιου συμφέροντος, είναι σκόπιμο να μελετώνται με τη δέουσα σοβαρότητα, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της περιοχής όπου εξελίσσονται, για να μην χάνονται ευκαιρίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Στην προσπάθεια για την εφαρμογή ενδεδειγμένων εναλλακτικών λύσεων, πιστεύει ότι απαιτείται η συνδρομή κάθε φορέα, καθώς είναι ένα ζήτημα που αφορά άμεσα κάθε πολίτη της τοπικής κοινωνίας, για αυτό και ζητήθηκε συνάντηση συνεργασίας με τη Διοίκηση της Εγνατίας Οδού Α.Ε, η οποία προγραμματίζεται για το επόμενο διάστημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.