Ορκιστηκε πρωθυπουργος ο Κ. Μητσοτακης

Το απόγευμα η σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος

Λίγα λεπτά μετά τις 12.40 έφτασε στο προεδρικό μέγαρο προκειμένου να ορκιστεί ως ο 98ος πρωθυπουργός της Ελλάδας ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνοδευόταν από την οικογένεια του.

Με θρησκευτικό όρκο και ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, ορκίστηκε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δύναμη και υπομονή να πραγματοποιήσετε όσα σχεδιάζετε» είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την ορκωμοσία του.
«Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στην εντολή που μας έδωσε ο Ελληνικός λαός και με πλήρη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης. Η δουλειά ξεκινά τώρα» ανήρτησε στο Twitter o νέος πρωθυπουργός.

Ο γραμματέας της Προεδρίας, πρέσβης επί τιμή Γιώργος Γεννηματάς τον υποδέχθηκε, ενώ ήδη στο προεδρικό μέγαρο βρίσκονταν οι τρεις αδελφές του, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Αλεξάνδρα και η Κατερίνα.

Πριν από την ορκωμοσία, ο κ. Μητσοτάκης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, διάρκειας περίπου δέκα λεπτών. 

Λίγα λεπτά μετά την ορκωμοσία ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για να παραστεί στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της ηγεσίας της ελληνικής κυβέρνησης.

Στην είσοδο της πρωθυπουργικής κατοικίας τον υποδέχθηκε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Ο ελληνικός λαός μας έδωσε χθες μια ισχυρή εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα. Την εντολή αυτή θα την τιμήσουμε στο ακέραιο. Από σήμερα ξεκινά σκληρή δουλειά. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων» ήταν η πρώτη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη την ώρα που έφθασε στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Μαξίμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα γύρω στις 18.00, εκτός απροόπτου. Επίσης επισημαίνεται ότι η Βουλή αναμένεται να αρχίσει τις εργασίες της στις 17 Ιουλίου με την ορκωμοσία των βουλευτών. Στις 18 Ιουλίου θα γίνει η εκλογή νέου προέδρου της Βουλής και στη συνέχεια θα γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις. Θα ακολουθήσει η τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.