Εφυγε πληρης ημερων και ευγνωμων στη ζωη ο Γιωργος Νεστωρακης

Ήταν η ψυχή και η καρδιά του προσκοπισμού στη Ροδόπη

Χθες το βράδυ κι ενώ μεταδίδαμε ραδιοφωνικά τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών του 2019, πληροφορηθήκαμε ότι έφυγε από τη ζωή ο πρόσκοπος και «προσκοπικά» συνεισφέρων στην κοινωνία της Ροδόπης Γιώργος Νεστωράκης, η κηδεία του οποίου θα πραγματοποιηθεί στον Ροδίτη σήμερα, Τρίτη 9/07.

Ο αείμνηστος Γιώργος Νεστωράκης, από τους θεμελιωτές αλλά και εργάτες του προσκοπισμού στον τόπο μας, σ’ όλη την έκταση της Ροδόπης,  τα δύσκολα μάλιστα μεταπολεμικά χρόνια, όταν οι νέοι της επαρχίας δεν είχαν άλλο σχολείο να φοιτήσουν, μαθαίνοντας τη συλλογικότητα, την αυτενέργεια, τη συνεργασία πάρεξ του προσκοπισμού, καθοδηγητική προσωπικότητα του οποίου ήταν ο αείμνηστος κύριος Γιώργος. Ένας «πρόσκοπος» που ποτέ δεν ξεχνούσε τα παιδιά του, τα «πουλάκια», τα «λυκόπουλα», τους αρχηγούς κι όλο τους αναζητούσε και όλο τους έστελνε μια επιστολή εσωκλείοντας και  μία φωτογραφία τους, μια μνήμη.

Κάτοικος Ροδίτη, φιλίστωρ ο ίδιος, ασχολήθηκε με τη συγγραφή ιστορικών σελίδων της Ροδόπης και κατέγραψε ακόμη τις αναμνήσεις της κοινής του, επί 60 χρόνια ζωής, με τη σύζυγό του. Με πλούσιο φωτογραφικό αρχείο από τα χρόνια τα παλιά της Ροδόπης έγραψε και τις αναμνήσεις του από τον Ροδίτη, αλλά το σημαντικότερο ήταν φορέας βιωμένης ιστορίας.

Δοτικός, ευγενής, πρόσχαρος δεχόταν φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας και απαντούσε στις ερωτήσεις τους για συμβάντα της ιστορίας των νεότερων χρόνων της Ροδόπης.

Αγαπητέ κύριε Γιώργο Καλό Παράδεισο, στην ευρεία οικογένειά του, τις κόρες και τα εγγόνια του, θερμά συλλυπητήρια.

Παρατηρητής της Θράκης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.