Πως ειδαν το αποτελεσμα των εκλογων στη Ροδοπη

Υποψήφιοι και πρώην βουλευτές, καθώς και στελέχη των κομμάτων σχολιάζουν το αποτέλεσμα

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου, που έφερε για πρώτη φορά, μετά από σχεδόν δέκα χρόνια, ένα αυτοδύναμο κόμμα στην εξουσία, φέρνει αλλαγές και στην σύνθεση των βουλευτών που εκπροσωπούν τη Ροδόπη στη Βουλή.
 
Για το αποτέλεσμα μίλησαν οι Μουσταφά Μουσταφά, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Μουσταφά Κατρατζή, Μιχάλης Μιμιρίνης, Κωνσταντίνος Μορφακίδης, Σταμάτης Σακελλίων, και Νίκος Βαργεμίδης. 

Μουσταφά Μουσταφά «Το κόμμα θα συνεχίσει, συνεπές με την πρακτική του να βοηθήσει τη χώρα να βγει από τα μνημόνια για να υπάρξει ένα ξέφωτο» 

Την ευχή το εκλογικό αποτέλεσμα να είναι καλό για τη χώρα και το λαό μας και να έχει θετικές εξελίξεις για την πατρίδα μας, εξέφρασε ο πρώην βουλευτής Ροδόπης κ. Μουσταφά Μουσταφά, ο οποίος τόνισε πως ο ρόλος αυτού που έβγαλε τη χώρα μας από το βούρκο, έτυχε στο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Με τις εκλογές του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο απελθών βουλευτής, ανέλαβε να βγάλει τη χώρα μας από το τέλμα στο οποίο είχε οδηγηθεί από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και πέτυχε αυτό το τιτάνιο έργο, με τη χώρα μας πλέον να βρίσκεται έξω από το μνημόνιο και να έχει ρυθμισμένο το δυσβάσταχτο χρέος της και μια αναπτυξιακή πορεία.
 
Στις εκλογές ο λαός έδωσε την εντολή στη ΝΔ να κυβερνήσει τη χώρα για το επόμενο διάστημα, όμως σύμφωνα με τον κ. Μουσταφά, οι ίδιοι είναι ευτυχείς για το έργο που εκτέλεσαν, αναλαμβάνουν όλες τις ευθύνες τους, θα κάνουν την αυτοκριτική τους αναλαμβάνοντας τα λάθη, τις παραλείψεις και τις επιλογές που έκαναν, αλλά θεωρούν ότι η περίοδος 2015-2019 θα γραφτεί στα θετικά της χώρας.
 
Το κόμμα θα συνεχίσει, συνεπές με την πρακτική του να βοηθήσει τη χώρα να βγει από τα μνημόνια για να υπάρξει ένα ξέφωτο για τη χώρα, και από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παλέψουν ώστε όλες οι κατακτήσεις του λαού να διατηρηθούν και να υπερασπιστούν το δικαίωμα των Ελλήνων για μια ελπιδοφόρα πορεία για τη νέα γενιά και όλη τη χώρα. 

Αϊχάν Καρά Γιουσούφ «Συγχαρητήρια στους συνυποψήφιους για την συλλογική προσπάθεια να κρατήσουμε γερή την εκπροσώπηση της Αριστεράς» 

Την αλλαγή τόσο στα ποσοστά όσο και στις έδρες των κομμάτων που εκλέγονται, σχολίασε ο πρώην, πλέον βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ.
 
Ο ίδιος έδωσε συγχαρητήρια στους συνυποψήφιους του για την συλλογική προσπάθεια που έκαναν για να κρατήσουν γερή την εκπροσώπηση της Αριστεράς στην Ελληνική βουλή, και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον σύντροφο που θα εκπροσωπήσει τους προοδευτικούς πολίτες στην Ελληνική βουλή.
 
Ευχαρίστησε σε όλους όσους τους στήριξαν, ως κόμμα και αυτούς που στήριξαν τον ίδιο, ώστε να στείλουν ένα καλό συνάδερφο στο Ελληνικό κοινοβούλιο. 

Μουσταφά Κατρατζή «Δεν έκανα διαχωρισμό ανάμεσα σε πλειονότητα και μειονότητα» 

Σε αυτές τις εκλογές, παρόλο που ήταν σύντομες, προσπάθησαν να δώσουν το καλύτερο εαυτό τους, σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κ. Μουσταφά Κατρατζή, ο οποίος ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο των εκλεγέντων φίλων και συνυποψηφίων.
 
Θεωρεί πως η νίκη της ΝΔ που συνδυάστηκε με την κατάκτηση της αυτοδυναμίας, είναι πολύ ευχάριστη, ενώ το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο και στη Ροδόπη.
 
Ήλπιζαν βέβαια τα ποσοστά να είναι πολύ μεγαλύτερα για τη ΝΔ, όμως και πάλι πιστεύει πως ήταν επιτυχία αυτό που κατάφεραν.
 
Υπενθύμισε πάντως πως και κατά την προεκλογική περίοδο ο ίδιος δεν έκανε διαχωρισμό ανάμεσα σε πλειονότητα και μειονότητα, και συνεχίζει να επιμένει σε αυτή την στάση, αφήνοντας αιχμές για όσους έκαναν αυτό το διαχωρισμό, μιλώντας για ορφανή Ροδόπη πριν τις εκλογές. 

Μιχάλης Μιμιρίνης «Το ΜΕΡΑ25 θα συνεχίσει να είναι παρών και να αγωνίζεται ενάντια στη φτωχοποίηση και στην ερημοποίηση της χώρας μας» 

Την ικανοποίησή του για την είσοδο του ΜέΡΑ25 στη βουλή εξέφρασε ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στη Ροδόπη κ. Μιχάλης Μιμιρίνης.
 
«Τα χαμόγελα επέστρεψαν σε χιλιάδες αγωνιστές και συμπολίτες μας, το ΜέΡΑ25 κέρδισε το στοίχημα της εισόδου στη βουλή και θα συνεχίσουμε πάνω στην πορεία των προγραμματικών ριζοσπαστικών συγκεκριμένων απόψεων που θα αντιπαλεύουν το μνημόνιο.
 
Ο τόπος έχει μια νέα πραγματικότητα, η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ της απογοήτευσης της μνημονιακής συνθηκολόγησης ηττήθηκε. Από τη μεριά μας, και σε εθνικό και σε τοπικό επίπεδο, θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες και να αγωνιζόμαστε ενάντια στη φτωχοποίηση και στην ερημοποίηση της χώρας μας» σημείωσε. 

Κωνσταντίνος Μορφακίδης «Ξεκινά για τη Ροδόπη μία καινούργια εποχή» 

Τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας ως ευκαιρία να παραχθεί ένα σημαντικό έργο που χρειάζονται οι Έλληνες, χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης κ. Κωνσταντίνος Μορφακίδης, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα πως ο Ευριπίδης Στυλιανίδης θα γίνει εκ νέου υπουργός για να συνεχίσει το έργο του.
 
«Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας ήταν αναμενόμενη, αυτό ήταν ένα σημαντικό γεγονός για την πατρίδα μας που σηματοδοτεί μία καινούργια εποχή στην οποία μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια πιστεύω ότι θα παραχθεί ένα σημαντικό έργο που χρειάζονται οι Έλληνες. Σε αυτή τη νέα εποχή ευελπιστώ και το πιστεύω ότι οι ρυθμοί της ανάπτυξης θα ξαναρχίσουν, ο πλούτος θα αρχίσει να παράγεται και όλα αυτά σημαίνουν νέες θέσεις εργασίας που έχουν ανάγκη κυρίως οι νέοι.
 
Για τη Ροδόπη είναι μία καινούργια εποχή, γιατί τέσσερα χρόνια δυστυχώς η Ροδόπη δεν εκπροσωπήθηκε σε πολλά ζητήματα.
 
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για τη Ροδόπη και πιστεύω ότι πρέπει να γίνει πάλι υπουργός για να παράξει έργο στην πατρίδα μας όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια πολύ σημαντικά έργα όταν ήταν υπουργός». 

Σταμάτης Σακελλίων «Είμαστε βέβαιοι πως θα επιστρέψουμε δριμύτεροι» 

«Οι πολίτες αποφάσισαν να αναθέσουν τη διακυβέρνηση της χώρας στη Νέα Δημοκρατία και έτσι η παράταξη θα έχει άπλετο χρόνο να υλοποιήσει το πρόγραμμά της, που επιτέλους θα το μάθουμε και εμείς, και οι Έλληνες πολίτες θα το νιώσουν αυτό το πρόγραμμα στην καθημερινότητά τους» σημείωσε σκωπτικά ο συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Σταμάτης Σακελλίων.
 
Βέβαια σε κάθε περίπτωση είναι ένα αποτέλεσμα που δεν τους χαροποιεί από την άλλη μεριά όμως είναι σεβαστή η απόφαση του λαού, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί τις κατακτήσεις του λαού, θα υπερασπιστεί να το να μη πληρώνει ο κόσμος εισιτήριο για να πηγαίνει στο νοσοκομείο, τη 13η σύνταξη, τα κοινωνικά μερίσματα, το αφορολόγητο των αγροτών και όλα τα θετικά για τα δικαιώματα μέτρα που έχουν πάρει.
 
Συμφώνησε δε με αυτό που είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ότι αφού τα κουβεντιάσουν νηφάλια και ήρεμα στο κόμμα, «είμαστε βέβαιοι πως θα επιστρέψουμε δριμύτεροι»

Νίκος Βαργεμίδης «Υπάρχει η ανάγκη για μια ισχυρή εργατική λαϊκή αντιπολίτευση» 

Για σημαντική σταθεροποίηση των δυνάμεων του ΚΚΕ μίλησε ο γραμματέας της ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ, κ. Νίκος Βαργεμίδης, σε ένα κλίμα έντονης πόλωσης. Μία σταθεροποίηση που σύμφωνα με τον ίδιο αποτελεί εφαλτήριο και παρακαταθήκη σε ό,τι έρχεται την επόμενη ημέρα, γιατί υπάρχει η ανάγκη για μια ισχυρή εργατική λαϊκή αντιπολίτευση.
 
Σημείωσε δε πως οι εκλογές έγιναν και σε ένα κλίμα της λογικής του μικρότερου κακού, των μειωμένων απαιτήσεων αλλά και αποχής, και βλέπουμε μια αναβίωση ενός νέου διπολισμού.
 
Το ΚΚΕ και στις Ευρωεκλογές, και στις βουλευτικές, εκφράστηκε με συμπόρευση με νέους αγωνιστές, και ανθρώπους που ήταν και σε άλλα κόμματα της αριστεράς, κάτι που φάνηκε και στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Ροδόπη.
 
Η συμπόρευση αυτή θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα ακόμα πιο δυναμικά, ώστε και νέοι να μπουν στους αγώνες, αλλά και να οργανωθεί η αντίσταση των εργαζόμενων στις πολιτικές που θεωρεί πως έρχονται, κάτι που είχαν ομολογήσει και τα δύο μεγάλα κόμματα, με τις πολιτικές λιτότητας να συνεχίζονται.
 
Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του που αποτέλεσμα αυτής της συμπόρευσης ήταν το γεγονός ότι το ΚΚΕ διπλασίασε τα ποσοστά του στη Ροδόπη και ελπίζουν ότι θα καταφέρει να εκφραστεί καλύτερα και εδώ η διεκδίκηση για μέτρα ανακούφισης των εργατικών στρωμάτων.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.