Λινα Μενδωνη και Στελιος Κουτνατζης «εκπροσωποι» και της Θρακης στο νεο κυβερνητικο σχημα

Της έκδοσης

Βούιξαν τα ηλεκτρονικά κατά κύριο λόγο ΜΜΕ χθες για τα περί μη εκπροσώπησης της Θράκης στο κυβερνητικό σχήμα. Και λογικό να μου πείτε μιας και το σύνθημα που «φορέθηκε» πολύ κατά την προεκλογική περίοδο στα της Ροδόπης και δη από υποψηφίους της συντηρητικής, κυβερνώσας πλέον, παράταξης ήταν ακριβώς περί της ισχυρής εκπροσώπησης σε αντίθεση με την προηγούμενη «ορφάνια».
 
Πέραν του γεγονότος ότι ειδικά στην περίπτωση του κ. Στυλιανίδη μία υπουργική θέση μάλλον φάνταζε για τους λογικούς κριτές των πολιτικών δεδομένων μη αναμενόμενη καθότι ο ίδιος μπορεί να έφτιαξε τις σχέσεις του με την ηγεσία της ΝΔ αλλά είναι γνωστό ότι ανήκει στο Καραμανλικό στρατόπεδο, οφείλουμε εντούτοις  να επισημάνουμε ότι τρόπον τινά μπορούμε να θεωρήσουμε πως η Θράκη μας εκπροσωπείται στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
 
Αρχικά μέσα από την τοποθέτηση του λέκτορα της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και δευτερευόντως από την τοποθέτηση της κ. Λίνας Μενδώνη στην θέση της υπουργού Πολιτισμού. Αμφότεροι διατηρούν άριστες σχέσεις με την περιοχή μας, και μάλιστα στο παρελθόν, πολύ περισσότερο ο πρώτος, δραστηριοποιούνται και επαγγελματικά.
 
Στην περίπτωση του κ. Κουτνατζή η ιδιότητά του και μόνο ως λέκτορας της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ αλλά και η εν γένει επιστημονική του δραστηριοποίηση στην περιοχή μας, φανερώνει αμέσως τη σχέση του με την περιοχή.
 
Στη δε περίπτωση της κ. Μενδώνη η ίδια κάθε άλλο παρά άγνωστη στην Θράκη είναι καθότι τόσο από την θέση της στην Γενική γραμματεία του Υπουργείου Πολιτισμού την περίοδο 2009- 2015  όσο και ιδιωτικώς η Θράκη βρισκόταν πάντα στους τόπους επισκέψεώς της αλλά και του επιστημονικού της ενδιαφέροντος.
 
Χαρακτηριστικές οι επισκέψεις της τόσο στον αρχαιολογικό χώρο της Σαμοθράκης και το Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας, όσο και η πιο πρόσφατη επίσκεψή της στην Αλεξανδρούπολη για την παρουσίαση της τετράτομης έκδοσης που αναφέρεται στα ευρήματα της αρχαίας Ζώνης, όπου μεταξύ άλλων είχε δηλώσει πως «η Θράκη είναι ένας ευλογημένος  τόπος γιατί έχει ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον και ένα εξαιρετικά σημαντικό πολιτιστικό απόθεμα».
 
Αυτά για να νοιώθουμε λίγο λιγότερο «ορφανοί».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.