Χρηστος Βασκος: «Εμεινα στη Δοξα Νεου Σιδηροχωριου για να πετυχουμε ο,τι δεν καταφεραμε φετος στις λεπτομερειες»

Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Θράκης μιλά για την χρονιά που πέρασε στη Δόξα αποκαλύπτοντας τους στόχους πρωταθλητισμού για τη νέα σεζόν

O Χρήστος Βάσκος αποτελεί ίσως τον πιο αξιόπιστο επιθετικό των τελευταίων χρόνων στη Ροδόπη, καθώς έχει διαγράψει την δική του πορεία τόσο με τη φανέλα της Δόξας Προσκυνητών όσο και με αυτή της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου. Με καταγωγή από την Καστοριά ήρθε στην Κομοτηνή για σπουδές και κατάφερε να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του.
 
Φέτος απέδειξε πως είναι δεινός σκόρερ καθώς αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Α ΕΠΣ Θράκης ενώ ανανέωσε την συνεργασία του με την ομάδα της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου για να πετύχει όλα όσα δεν κατάφερε φέτος στο νήμα.
 
Ο λόγος στον ίδιο λοιπόν… 

«Ο τρόπος που χάθηκαν οι τίτλοι μας άφησε μεγάλη πικρία» 

ΠτΘ: Αναδείχθηκες πρώτος σκόρερ σε έναν μαραθώνιο του φετινού πρωταθλήματος, στον οποίο η ομάδα σου έχασε στο νήμα τόσο το πρωτάθλημα όσο και το κύπελλο ΕΠΣ Θράκης. Ποια συναισθήματα σου αφήνει η φετινή σεζόν;
Χ.Β.:
Η φετινή σεζόν δεν μπορεί να μας αφήσει τίποτα άλλο παρά πίκρα! Χάσαμε και τους δύο τίτλους στο νήμα αν και θεωρώ πως τουλάχιστον  έναν από τους δύο τον δικαιούμασταν! Ελπίζω την επόμενη σεζόν να κάνουμε πράξη αυτό που δεν καταφέραμε να κάνουμε φέτος. 

«Η δίψα των ανθρώπων της ομάδας ήταν ο βασικός λόγος που παραμένω σε αυτήν» 

ΠτΘ: Πώς ήταν η φετινή χρονιά με δεδομένο ότι η ομάδα προερχόταν από Γ΄ Εθνική και σίγουρα κάθε υποβιβασμός θέλει χρόνο ανασύνταξης;
Χ.Β.:
Η χρονιά όταν ξεκίνησε ήταν δύσκολη. Γενικά όσοι παίζαμε Γ΄ Εθνική έπρεπε να αποβάλλουμε την ηττοπάθεια που είχε δημιουργηθεί. Εκεί όταν δεχόσουν γκολ ήξερες πως δεν γυρνάει! Στο τοπικό τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά και η αλήθεια είναι ότι μας πήρε αρκετό χρόνο μέχρι να το αλλάξουμε. Κατά τα άλλα εγώ είδα τους ανθρώπους της Δόξας διψασμένους για κάτι καλύτερο άσχετα με τη δύσκολη χρονιά που είχε η ομάδα στην Γ΄ Εθνική. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που συνεχίζω στην ομάδα.
 
ΠτΘ: Πώς ήταν το κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας;
Χ.Β.:
Το κλίμα ήταν τρομερό από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας μέχρι την τελευταία. Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλές ερασιτεχνικές ομάδες με το δικό μας κλίμα αν λάβουμε υπόψιν και τα στραβοπατήματα και όλα τα στραβά που αντιμετωπίσαμε φέτος καθόλη τη διάρκεια της σεζόν. Θεωρώ πως οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα τα είχε παρατήσει αν είχε μείνει 10 βαθμούς πίσω τον Ιανουάριο. 

«Το επίπεδο είναι κάθε χρόνο και χειρότερο» 

ΠτΘ:  Πώς κρίνεις το επίπεδο του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Θράκης και τι θα άλλαζες αν μπορούσες;
Χ.Β.:
Το επίπεδο κάθε χρόνο είναι και χειρότερο, όλο και λιγότερες ομάδες, λιγότεροι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές και λιγότερος ενεργός κόσμος. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά τι θα άλλαζα αλλά σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να σκεφτούμε όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα οι αρμόδιοι φορείς και η ΕΠΣ Θράκης φυσικά. 

«Όταν μεσουρανούσε ο Πανθρακικός δεν στήριξε το τοπικό ποδόσφαιρο και τους ποδοσφαιριστές της περιοχής» 

ΠτΘ: Είναι πιστεύεις άσχημο για την ποδοσφαιρική εξέλιξη της περιοχής το γεγονός πως δεν υπάρχει μία μεγάλη ομάδα για να αποτελεί κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές των τοπικών ομάδων αλλά και για τις ακαδημίες;
Χ.Β.:
Αν βρισκόμασταν σε οποιονδήποτε άλλο νομό θα σου απαντούσα πως είναι πολύ άσχημο να μην υπάρχει μία ομάδα στη μεγάλη κατηγορία, γιατί όλοι από εκεί αποκτούν κίνητρο. Ο Πανθρακικός τα παλιότερα χρόνια δεν στήριξε το τοπικό ποδόσφαιρο, τις ακαδημίες και τους εγχώριους ποδοσφαιριστές. Το θεωρώ μεγάλο λάθος και ίσως για αυτό έχουν γυρίσει την πλάτη τους στην ομάδα τα τελευταία χρόνια. Όταν έχεις σαν σλόγκαν «Μία πόλη μία ομάδα» πρέπει να το δείχνεις και στην πράξη. Ελπίζω τα επόμενα χρόνια να φτιάξουν τα πράγματα και μέσα από οργάνωση και εμπειρία, ο Πανθρακικός να ανέβει ξανά στις μεγάλες κατηγορίες. Είναι η μόνη ομάδα στο νομό που μπορεί να τα καταφέρει για πολλούς λόγους. Εύχομαι να μην ξαναγίνουν τα ίδια λάθη και να πάει η ομάδα ψηλά. 

«Στόχος είναι το πρωτάθλημα και το κύπελλο» 

ΠτΘ: Με δεδομένο πως ανανέωσες με την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, τι στόχους θέτεις σε επίπεδο ομάδας όσο και σε προσωπικό επίπεδο για τη νέα σεζόν;
Χ.Β.:
Οι στόχοι είναι οι ίδιοι με πέρυσι. Το πρωτάθλημα είναι ο βασικός μας στόχος αλλά θέλουμε να πάρουμε και το κύπελλο. Σε προσωπικό επίπεδο δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο στόχο. Εφόσον πετύχουμε σε ομαδικό επίπεδο, θα έχω πετύχει και σε προσωπικό, έτσι πάνε αυτά. Είμαι αρκετά αισιόδοξος για την νέα χρονιά και πιστεύω ότι θα κάνουμε πράξη ό,τι δεν καταφέρουμε να κάνουμε την φετινή χρονιά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.