Πριν αλεκτορα λαλησαι…, καταστροφες

Της έκδοσης

Τελικά «το Ελληνικό που ούτε φτιάχνεται ούτε χαλιέται» κατά την προσφιλή έκφραση αγωνιστή του ’21, ενίοτε εκδικείται. Εκδικείται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει λόγω λιτότητας, κακών οικονομικών και εγκατάλειψης των υποδομών, λόγω έλλειψης αφοσίωσης στη νομιμότητα, λόγω αυθαιρεσιών και ανυπακοής προς τον νόμο που συστηματικά διαπράττουμε.
 
Το Ελληνικόν εκδικείται για το σύνολο των αμελειών του ελληνικού κράτους από της ιδρύσεώς του, και, κυρίως, βγάζει γλώσσα στους αμετροεπείς πολιτικούς που κατέστησαν στους διαύλους εθνική Συριζέικη τραγωδία το Μάτι, ενώ ήταν σκέτη εθνική τραγωδία, για την οποία όλοι έπρεπε να σκύψουν το κεφάλι και να ζητήσουν ΣΥΓΓΝΩΜΗ.
 
Αντίθετα, άλλα όμως έπραξαν… Μέχρι να ’ρθει το δυστυχές γεγονός των 6 νεκρών και των 22 τραυματιών στη Χαλκιδική για να δείξει για μια ακόμη φορά πόσο κομπορρήμονες οι πολιτικοί είναι, αν και τα βαθιά αίτια παραλυσίας του Κράτους και τα αποτελέσματά τους είναι κάτι περισσότερο από ορατά.
 
Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι στην περίπτωση της Χαλκιδικής, η συγγνώμη προς τους πολίτες από το σύνολο των πολιτικών, κυβερνώντων και μη, για την κατάντια μας αυτήν τη φορά να είναι ΠΑΝΔΗΜΗ.
 
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ «οπλοφορούσα» το παρελθόν για φυσικές και άλλες καταστροφές και ΣΥΡΙΖΑ εκτός κυβέρνησης, ελπίζουμε να είναι σοφότεροι τώρα.   

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.