Κεραμεως: Δεν θα ιδρυθει 4η Νομικη στην Πατρα

Ποιες προτεραιότητες έθεσε η νέα υπουργός Παιδείας στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Έμφαση στην ταχύτητα και αποτελεσματικότητα για μία ποιοτική δημόσια εκπαίδευση για όλα τα Ελληνόπουλα και για αναβαθμισμένα πανεπιστήμια με σύνδεση με την αγορά εργασίας, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ξεκίνησε τον κύκλο επισκέψεων του στα υπουργεία από το Παιδείας, σε μία κίνηση με σαφή συμβολισμό προκειμένου να καταδείξει ότι για εκείνον η εκπαίδευση αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα.
 
“Έχουμε θέσει -ως πρωθυπουργικό γραφείο- στόχους και χρονοδιαγράμματα για όλα τα υπουργεία”, σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης και εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του σε όλους τους εκπαιδευτικούς που όπως τόνισε εκτελούν με αυταπάρνηση και αγάπη το καθήκον τους. «Να γνωρίζουν ότι είναι σύμμαχοί μας στην προσπάθεια να προσφέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερη παιδεία στα παιδιά για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός δύσκολου κόσμου που αλλάζει συνεχώς», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
 
Ο κ.Μητσοτάκης πραγματοποίησε σύσκεψη για τις προτεραιότητες που έχει θέσει η κυβέρνηση για την Παιδεία, με τη συμμετοχή της υπουργού κ. Κεραμέως, της υφυπουργού για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής Σοφίας Ζαχαράκη και του υφυπουργού για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης Βασίλη Διγαλάκη, καθώς επίσης και του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη ο οποίος συνόδευσε τον πρωθυπουργό στην επίσκεψή του.
 
Η σύσκεψη διήρκεσε μία ώρα και στη συνέχεια η κ.Κεραμέως παρουσίασε τους στόχους και τις προτεραιότητες του υπουργείου.
 
Ως προς την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, κύριο μέλημα είναι να είναι όλα έτοιμα ώστε να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου χωρίς προβλήματα.
 
Συζητήθηκε επίσης να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 4,5 χιλ εκπαιδευτικών, αλλά και να διευρευνηθεί εάν υπάρχουν οι υποδομές για τη δίχρονη προσχολική αγωγή. Στις 11:30 θα βρεθεί στο υπουργείο Παιδείας και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης για το ζήτημα της προσχολικής αγωγής.
 
Ως προς τις πανελλαδικές εξετάσεις, η κ.Κεραμέως τόνισε ότι δε θα αιφνιδιαστεί κανένας μαθητής, ξεκαθαρίζοντας έτσι ότι εφέτος θα ισχύσει το εξεταστικό σύστημα που ψηφίστηκε επί Γαβρόγλου.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η νέα ηγεσία του Παιδείας έχει χιλιάδες αιτήματα από γονείς να αλλάξει το σύστημα αυτό, ωστόσο με δεδομένο ότι ήδη έχουν ξεκινήσει φροντιστήρια και οι οικογένειες έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους, αλλά και οι μαθητές δεν πρέπει να αγχωθούν, αυτό δεν μπορεί να γίνει.
 
Η νέα υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε βεβαίως και στην κατάργηση του ασύλου, η οποία θα περιλαμβάνεται στο πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης, που θα κατατεθεί στις 23 Ιουλίου, αμέσως μετά τις προγραμματικές και την ψήφο εμπιστοσύνης.
 
Η κ.Κεραμέως είπε επίσης ότι δεν θα προχωρήσει η ίδρυση 4ης Νομικής στην Πάτρα, τονίζοντας ότι δεν είναι θέμα Πάτρας αλλά 4ης Νομικής και διερωτώμενη εάν χρειάζεται η χώρα και άλλους άνεργους δικηγόρους.
 
Οι βασικές στρατηγικές επιλογές, οι στόχοι και οι άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης στην Παιδεία:
 
-Στρατηγικές Επιλογές
 
-Εκπαίδευση που απελευθερώνει το δυναμικό των Ελλήνων 

Στόχοι

-Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Εμπιστοσύνη στο δημόσιο σχολείο
 
-Ανάδειξη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης από λύση ανάγκης για λίγους, σε συνειδητή επιλογή και εργαλείο απασχόλησης για πολλούς.
 
-Ανώτατη Εκπαίδευση: Για ένα αναβαθμισμένο Δημόσιο Πανεπιστήμιο
 
– Άμεσες Κυβερνητικές Προτεραιότητες
 
-Απελευθέρωση του σχολείου από τον ασφυκτικό έλεγχο του Υπουργείου – Μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή.
 
-Έμφαση στην καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων και απόκτηση πιστοποιημένων γνώσεων πληροφορικής και ξένων γλωσσών.
 
-Ουσιαστικός σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός από το Γυμνάσιο.
 
-Ενίσχυση του θεσμού των προτύπων και των πειραματικών σχολείων
 
-Ανασχεδιασμός της πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
 
-Ενίσχυση ειδικής αγωγής.
 
-Ίδρυση Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων.
 
-Κατάργηση του Ασύλου ανομίας και πραγματική προστασία της ελεύθερης διακίνησης ιδεών.
 
Πηγή: www.news247.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.