Για τα τσουναμια και τους τυφωνες ειδοποιηση υπαρχει, για το supercell οχι;

Της έκδοσης

Το ερώτημα της ημέρας προσγράφεται στον τίτλο του σχολίου. Όσο για το τι είναι το super cell οι επαΐοντες  το περιέγραψαν στον τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό,  ως κάτωθι:
 
Η καταιγίδα που σάρωσε τη Χαλκιδική τοποθετείται από τους επιστήμονες στην ανώτερη κλίμακα εντάσσοντάς την στην κατηγορία «υπερκύτταρο» (Supercell). Πρόκειται για την ανώτερη διαβάθμιση ανάμεσα στις τέσσερις κατηγορίες καταιγίδων, με την εκδήλωσή τους να είναι πιο σπάνια (περίπου δύο φορές στα τρία χρόνια) και το πέρασμά τους καταστροφικό.
 
 Οι συγκεκριμένες καταιγίδες έχουν, σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, διάρκεια από δύο ώς τέσσερις ώρες, αλλά στην περίπτωση της Χαλκιδικής το πέρασμα του σπάνιου φαινομένου δεν ξεπέρασε τα 20 λεπτά. Σύμφωνα δε με το Meteo.gr, καταιγίδες τόσο μεγάλης οριζόντιας και κατακόρυφης ανάπτυξης και έντονης κεραυνικής δραστηριότητας, συνδέονται με ισχυρότατους ανέμους και καταστροφικά αποτελέσματα, όπως αυτά που δυστυχώς  έζησε η Χαλκιδική το βράδυ της Τετάρτης, και επίσης η Ροδόπη και ο νότιος Έβρος με την πλήρη καταστροφή της αγροτικής παραγωγής.
 
Και φυσικά το ερώτημα που γεννιέται κυρίως με αφορμή τους νεκρούς της Χαλκιδικής, γιατί πάντοτε η ανθρώπινη ζωή πρωτεύει, είναι: 
 
—Υπήρχε ενημέρωση των αρμοδίων από την μετεωρολογική υπηρεσία για το φαινόμενο και ποια μέτρα ελήφθησαν;
 
Γιατί αν στην περιοχή του Ειρηνικού υπάρχουν πλέον ενημερώσεις για τα τσουνάμια,  όπως και στην Αμερική υπάρχουν ενημερώσεις για τους κυκλώνες και τους τυφώνες, για το supercell  γιατί να μην υφίσταται πρόβλεψη;
 
Τόσο μόνη(!!!) και τόσο ανάδελφη(!!!) πλέον η Ελλάδα, και με τόσους νεκρούς σε κάθε φυσική καταστροφή,  εκτός των υλικών καταστροφών,   καταντάμε  παγίως ανέκδοτο… Και με τόσους λαμπρούς επιστήμονες ενταύθα και στο εξωτερικό.!!! Κι όμως  αν οι άνθρωποι ήταν ειδοποιημένοι θα κλείνονταν τουλάχιστον στα σπίτια τους και δεν θα είχαμε νεκρούς…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.