Ξεκινησε η διαδικασια για τον διορισμο μονιμων στην Καθαριοτητα του Δημου Κομοτηνης

Μέχρι τις 31 Ιουλίου θα πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους οι επιτυχόντες της προκήρυξης 3Κ

Προθεσμία μέχρι τις 31 Ιουλίου, για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους, έχουν οι επιτυχόντες των οριστικών πινάκων της προκήρυξης 3Κ/2018, για τις θέσεις στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής.
 
Να υπενθυμίσουμε πως η προκήρυξη εκδόθηκε για να καλύψει το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τους συμβασιούχους-παρατασιούχους των Δήμων, δημιουργώντας μόνιμες θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, με 92 συνολικά θέσεις να προκηρύσσονται στη Ροδόπη, με 13 άτομα στο Δήμο Αρριανών, 7 άτομα στο Δήμο Ιάσμου, 61 στο Δήμο Κομοτηνής και 11 στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών.
 
Όμως η ανάγκη για άμεση κάλυψη των θέσεων, είχε ως αποτέλεσμα μετά την έκδοση των προσωρινών πινάκων, στα τέλη Μαρτίου 2018, να προσληφθούν όσοι ήταν επιτυχόντες σε αυτούς, με οκτάμηνες συμβάσεις, μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων.
 
Ο μεγάλος όγκος και οι πολλαπλοί έλεγχοι που απαιτήθηκαν από τον ΑΣΕΠ, καθώς και ο μεγάλος αριθμός των ενστάσεων, είχαν σαν αποτέλεσμα η ημερομηνία για την έκδοση των οριστικών πινάκων να καθυστερεί σημαντικά, μετατιθέμενη αρχικά στο τέλος του 2018, και στο τέλος κάθε μήνα στη συνέχεια, μέχρι να εκδοθούν, υπό την πίεση των εργαζομένων στους Δήμους, λίγο μετά τις Ευρωεκλογές.
 
Όμως στο μεταξύ δίνονταν παρατάσεις στις αρχικές οκτάμηνες συμβάσεις των εργαζομένων, με την τελευταία να δίνεται λίγο πριν τις εκλογές, αλλά και να συνεχίζουν αρκετοί Δήμοι, μαζί τους και ο Δήμος Κομοτηνής, να έχουν ζητήματα στελέχωσης, μιας και πολλοί προσωρινοί επιτυχόντες δεν προσήλθαν για να υπογράψουν οκτάμηνες συμβάσεις, όπως έχουν δικαίωμα, περιμένοντας τα οριστικά αποτελέσματα.
 
Με την έκδοση των αποτελεσμάτων όμως, σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γιάννης Μουρτίδης, η υπηρεσία ξεκίνησε τις διαδικασίες για την πρόσληψη των νέων εργαζομένων.
 
Να σημειωθεί πως στους 61 επιτυχόντες των οριστικών αποτελεσμάτων, δεν συμπεριλαμβάνονται 14 που είχαν προσληφθεί με τα προσωρινά αποτελέσματα.
 
Αντίθετα περιλαμβάνονται 31 άτομα τα οποία δεν είχαν προσληφθεί με τα προσωρινά αποτελέσματα, αν και να σημειωθεί ότι σε αυτούς πιθανότατα περιλαμβάνονται αυτοί που είχαν επιφυλαχθεί να αναλάβουν την θέση.
 
Όλοι οι επιτυχόντες έχουν ενημερωθεί από το Δήμο, και έχουν παραλάβει την λίστα με τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν, μέχρι το τέλος Ιουλίου, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της πρόσληψής τους.
 
Θα γίνει ο αντίστοιχος έλεγχος των δικαιολογητικών, και η υπηρεσία ελπίζει πως μέχρι το φθινόπωρο θα έχει όλους τους επιτυχόντες στην εργασία τους.
 
Ο κ. Μουρτίδης σημείωσε πως με την προσθήκη αυτών των ατόμων, θα έχουν καταφέρει να καλύψουν σημαντικό μέρος από το κενό που έχουν στον τομέα της καθαριότητας, παρόλο που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν και περισσότερα άτομα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.