Οδηγίες προστασίας από τα καιρικά φαινόμενα από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

13.07.2019 21:24

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ΑΜ-Θ προειδοποιεί για νέα επιδείνωσης από το βράδυ του Σαββάτου

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Οδηγίες προστασίας των πολιτών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να «χτυπήσει» και την περιοχή μας από το βράδυ του Σαββάτου εξέδωσε η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
 
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ για τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 13/07/2019 έως και το απόγευμα της Κυριακής14/07/2019, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από πρόσκαιρα ενισχυμένους ανέμους και πιθανόν χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο και πιθανόν τη δυτική Στερεά. 
 
Μάλιστα πολύ μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται από σήμερα τη νύχτα στο νομό Θεσσαλονίκης, τον Θερμαϊκό και τη Χαλκιδική και από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στις Σποράδες, τα νότια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης καθώς και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, ενώ τα φαινόμενα από το μεσημέρι της Κυριακής και από τα βορειοδυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
 
H Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ συνιστά στους πολίτες:

  • να μεταβάλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε αυτές να μην συμπέσουν με την αιχμή των καιρικών φαινομένων και να αποφύγουν τις μη επείγουσες μετακινήσεις
  • να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς
  • να στερεώσουν τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχουν αναρτήσει
  • να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιών ή των χώρων εργασίας τους
  • να αποφύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές
  • να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια)
  • να ενημερώνονται τακτικά για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου
  • να μην αγνοούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τα δελτία καιρού της Ε.Μ.Υ. και τις υποδείξεις των τοπικών Αρχών, όπως η Τροχαία, το Λιμενικό, η Πυροσβεστική κλπ.
Όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση γενικές οδηγίες για έντονα καιρικά φαινόμενα είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στον σύνδεσμο.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine