Την Ιερα εικονα της Παναγιας της Αγιοταφιτισσης υποδεχτηκε το Θρυλοριο

Με κατάνυξη η έναρξη των εκδηλώσεων «Παρακάθ’ κι αροθυμίας» για την εορτή της Αγίας Μαρίνας

Με την υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Αγιοταφιτίσσης από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Σαπών στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης Θρυλορίου την Παρασκευή 12 Ιουλίου ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις «Παρακάθ’ κι αροθυμίας» που πραγματοποιούνται για ακόμη μια χρονιά με αφορμή την εορτή της Αγίας Μαρίνας.
 

Μετά την υποδοχή της εικόνας πραγματοποιήθηκε εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, ενώ στη συνέχεια, στην αίθουσα πρώην Κοινότητας Θρυλορίου πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη πατήρ Χρύσανθο Θεοδωρίδη, με θέμα «Η ιστορία των Πανάγιων Προσκυνημάτων».
 

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο Μητροπολίτης εξήρε το ήθος των Ποντίων, οι παραδόσεις των οποίων και όλα όσα γίνονται στον οικισμό από μικρούς και μεγάλους, χάρη στην αγάπη των μεγάλων, μεταλαμπαδεύεται στους μικρούς για να την πάρουν και να τη ζήσουν.
 

Έτσι οι αλησμόνητες πατρίδες γίνονται για όλους πηγή της πίστης και της παράδοσης, εξήγε ο Σεβασμιώτατος από την οποία μπορούν όλοι να ξεδιψάσουν, και αυτό επεκτείνεται και στην ακολουθία του εσπερινού και την υποδοχή της εικόνας, αλλά και με την μετέπειτα εκδήλωση για τα ιερά προσκυνήματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.