Συναντηση Πρωθυπουργου – Αρχιεπισκοπου: Σε νεα βαση οι σχεσεις Πολιτειας – Εκκλησιας

Ο πρωθυπουργός και ο αρχιεπίσκοπος συμφώνησαν ότι χρειάζεται μια νέα αρχή στις σχέσεις Πολιτείας - Εκκλησίας

Μια νέα αρχή στις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας που θα στηρίζεται στο σεβασμό των διακριτών ρόλων τους και σε μια σχέση ειλικρίνειας, η οποία δεν θα γίνεται αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης, συμφώνησαν ότι χρειάζεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στη συνάντηση που είχαν το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.
 
Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε η ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας της επιτροπής διαλόγου Πολιτείας – Εκκλησίας, με στόχο τη διευθέτηση όλων των ζητημάτων που αφορούν τους δύο θεσμούς, όπως η διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών και η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
 
Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, εγγυήθηκε πλήρως τη διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών, ενώ ο αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι για την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας η γνωστή πρόταση συμφωνίας Πολιτείας- Εκκλησίας του προηγούμενου Νοεμβρίου θεωρείται ως μη γενόμενη.
 
Στη συνάντηση συζητήθηκε, τέλος, και το ζήτημα της έγκρισης των σχετικών πιστώσεων για την κατανομή θέσεων κληρικών στις μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το έτος 2019.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.