Ορκιστηκε η νεα Βουλη

Ευριπίδης Στυλιανίδης, Ιλχάν Αχμέτ και Δημήτρης Χαρίτου οι εκπρόσωποι της Ροδόπης

Ορκίσθηκαν την Τετάρτη 17 Ιουλίου, στις 11:00, οι βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων που εκλέχθηκαν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. Τη συνεδρίαση διηύθυνε ο Αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Βαρεμένος, ο οποίος ασκεί τα καθήκοντα του προσωρινού Προέδρου, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής.
 

Στην ορκωμοσία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, επικεφαλής αντιπροσωπείας μελών της Ιεράς Συνόδου, μεταξύ των οποίων και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.
 

Ακολούθησε η ορκωμοσία των τριών μουσουλμάνων βουλευτών, δύο από την Ξάνθη και ο Ιλχάν Αχμέτ από τη Ροδόπη στο Κοράνι και αμέσως μετά η ορκωμοσία όσων βουλευτών επιθυμούσαν πολιτικό όρκο.
 
Η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου  θα συγκληθείσήμερα Πέμπτη 18 Ιουλίου, στις 10:30, με θέμα ημερήσιας διάταξης την εκλογή Προέδρου του Σώματος.
 

H σύνθεση της Βουλής, όπως αυτή προέκυψε από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, απαρτίζεται από έξι κόμματα, με το Mέρα25 και την «Ελληνική Λύση» να εισέρχονται για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο.
 
Από τους 300 βουλευτές, η Νέα Δημοκρατία έχει 158 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία 86, το Κίνημα Αλλαγής 22, το ΚΚΕ 15, η «Ελληνική Λύση» 10 και η «ΜέΡΑ25» 9 έδρες.
 
Το απόγευμα του Σαββάτου εκκινεί η τριήμερη διαδικασία της ανάγνωσης και ψήφισης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.
 

Την Ροδόπη εκπροσωπούν ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, επανερχόμενος μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια στο Κοινοβούλιο με τη ΝΔ, ο κ. Ιλχάν Αχμέτ, που επανεκλέχτηκε με το ΚΙΝΑΛ, και ο κ. Δημήτρης Χαρίτου, που εκλέγεται για πρώτη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτο: Eurokinissi

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.