Απογοητευση για την χωροθετηση του Seatrac στη Μαρωνεια απο το Συλλογο ΑμεΑ Ροδοπης

«Λάθος σημείο, λάθος χώρος, δεν εξυπηρετεί» σημειώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τρύφωνας Καρούντζος

Την αντίδραση του προέδρου του Συλλόγου ΑμεΑ Ροδόπης κ. Τρύφωνα Καρούντζου προκάλεσε η χωροθέτηση του seatrac στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών, στην παραλία Προσκυνητών, μιας και έχει ζητήματα τόσο προσβασιμότητας, όσο και λειτουργίας.
 
Το seatrac, όπως αναφέρει, τοποθετήθηκε από τον TAP, όμως η παραλία που έχει τοποθετηθεί αφενός δεν έχει εύκολη πρόσβαση για ΑμεΑ, αφετέρου δεν έχει και το απαραίτητο βάθος για να εξυπηρετήσει τους λουόμενους.
 
Κατ’ αρχήν, σημείωσε, ο τόπος είναι λάθος, γιατί δεν μπορεί να υπάρξει πρόσβαση από τα άτομα με αναπηρία, γιατί ο δρόμος είναι ψηλά.
 
Αυτό σημαίνει ότι αρχικά πρέπει να φτιαχτεί κάτι για να κατέβουν, και στη συνέχεια ένα διάδρομος, ώστε να φτάσουν μέχρι το μηχάνημα, ώστε να είναι κανονική η πρόσβασή τους.
 
Περαιτέρω τα αποδυτήρια είναι τοποθετημένα πολύ μακριά, γύρω στα 300 μέτρα, καθιστώντας την όλη διαδικασία πολύ δύσκολη.
 
Παράλληλα ο χώρος στον οποίο βρίσκεται, δημιουργεί προβλήματα και φύλαξης, μιας και υπάρχει περίπτωση, κάτι που έχει παρατηρηθεί σε μηχανήματα που έχουν τοποθετηθεί σε άλλες παραλίες, παιδιά να παίζουν πάνω σε αυτό, προκαλώντας προβλήματα και καταστροφές. 

Δεν εισακούστηκαν οι προτάσεις 

Ο κ. Καρούντζος σημείωσε πως είχε συζητήσει τη χωροθέτηση, και είχε προτείνει να τοποθετηθεί στα ΚΑΑΥ κάτι το οποίο είχε βρει σύμφωνο τον τότε ταξίαρχο, που είχε προσφερθεί να βοηθήσει και στην κατάλληλη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου,
 
Έτσι και το σημείο δεν θα βανδαλιζόταν επειδή θα ήταν κοντά ο στρατός, αλλά θα γινόταν και σωστή διαμόρφωση. Άλλωστε σε πολλά ΚΑΑΥ της χώρας, για αυτούς τους λόγους, έχουν τοποθετηθεί ανάλογα μηχανήματα. «Το μηχάνημα δεν μπήκε για να παίζουν οι πιτσιρικάδες στη ράμπα πάνω κάτω, υπάρχει για να βοηθά τα ΑμεΑ αλλά και τους ηλικιωμένους, όσους έχουν κάνει αρθοσκόπηση, ανθρώπους με μυοσκελετικά προβλήματα» σημείωσε, φέρνοντας ως παράδειγμα το ανάλογο μηχάνημα στο Φανάρι, όπου οι δράσεις έγιναν σε συντονισμό Δήμου, τοπικής κοινότητας και του Συλλόγου, και λειτουργεί υποδειγματικά, με τις πινακίδες, τις οδηγίες, και ό,τι χρειάζεται.
 
Ως εναλλακτική λύση δε είχε προτείνει την παραλία της Αλκυόνας, όπου βρίσκονται κοντά οι πρόσκοποι, που θα μπορούσαν να το περιφρουρούν.
 
Τέλος σημείωσε πως στο σημείο που τοποθετήθηκε, η θάλασσα είναι ρηχή για τον σκοπό που τοποθετήθηκε, κάνοντάς το απαγορευτικό για πολλά άτομα με Αναπηρία. 

Ανάγκη σωστής προσέγγισης 

Ο κ. Καρούντζος σημείωσε πως το μηχάνημα αυτό, θα μπορούσε να αποτελέσει brandname για τη Μαρώνεια, προσελκύοντας και κοινό, όμως με τον τρόπο που έγινε, δεν εκπληρώνει το σκοπό του.
 
«Λάθος σημείο, λάθος χώρος, δεν εξυπηρετεί» σημείωσε χαρακτηριστικά, για αυτό και θεωρεί πως θα πρέπει η νέα Δημοτική αρχή, να δει πιο σοβαρά το θέμα του μηχανήματος, ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης, όπως έγινε στο Φανάρι, όπου καλύπτει σημαντικές ανάγκες.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.