Οι κοκκινες σολες στην ορκωμοσια της Βουλης

Της έκδοσης

Όχι μία, όχι δύο, αλλά 61 είναι και επισήμως από χθες οι γυναίκες εκπρόσωποί μας το νέο ελληνικό Κοινοβούλιο. 61 από τους συνολικά 300 εκλεγμένους βουλευτές που χθες ορκίστηκαν στην σχετική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. Τουτέστιν πολύ λιγότερες σε σχέση με όσες βρέθηκαν στα θεωρεία της αίθουσας για να παρακολουθήσουν την ορκωμοσία, έχοντας προφανώς από κάτω κάποιο αγαπημένο πρόσωπο και μέλος της οικογένειάς τους.
 
Και όχι το σχόλιο τούτο δεν θα είναι ένα ακόμα σχόλιο για την γυναικεία εκπροσώπησή μας στο ελληνικό κοινοβούλιο, μιας και τόνοι μελανιού έχουν χυθεί για το σχετικό ζήτημα, δίχως ωστόσο αποτέλεσμα, όπως έδειξαν άλλωστε και οι κάλπες. Είναι όμως ένα σχόλιο σχετικό με τις γυναικείες παρουσίες στην Βουλή και τον τρόπο με τον οποίο αυτές παρουσιάστηκαν από την πλειοψηφία τουλάχιστον των μέσων.
 
«Τι φόρεσαν οι κυρίες στην ορκωμοσία στη Βουλή: Νόνη Δούνια και Αχτσιόγλου στα μωβ, τα μίνι και τα πιο σέξι λουκ», «Οι γυναικείες παρουσίες που τράβηξαν τα βλέμματα στην Βουλή» – με κεντρική μάλιστα φωτογραφία του ρεπορτάζ την κόκκινη σόλα πέδιλου το οποίο πάτησε στο μπορντό χαλί του κοινοβουλίου-, «Χαμός για τις γοητευτικές κυρίες – Άστραψαν τα φλας τω φωτογράφων» και το προσωπικό μου αγαπημένο «Ορκωμοσία στη Βουλή: Οι εντυπωσιακές κυρίες που κέρδισαν πόντους με το στυλ τους», είναι μόλις κάποιοι από τους τίτλους των ρεπορτάζ που ακολούθησαν της τελετής.
 
Τέτοιο χαμό και επιμονή στις στυλιστικές επιλογές των «επισήμων» ούτε από τα μεγαλύτερα περιοδικά και forum μόδας για το Met Gala ή το Φεστιβάλ Καννών.
 
Μηδαμινές από την άλλη οι αναφορές στα μάλλον λιγότερο σημαντικά χαρακτηριστικά των νέων γυναικών βουλευτών μας, όπως βιογραφικά στοιχεία, πρότερη επαγγελματική σταδιοδρομία, επιστημονική εμπειρία κ.ο.κ., ή έστω μία κάποια δήλωση για τον ρόλο τους ως εκπροσώπους μας πλέον και τις προτάσεις τους για την επόμενη ημέρα.
 
Άλλα τι να τα κάνουμε αυτά όταν όπως γράφτηκε «μας δίνουν πόντους» οι στυλιστικές μας επιλογές. Τις οποίες βεβαίως διόλου δεν αποδιώχνουμε ή απομειώνουμε διότι αν κάτι απωλέσαμε  τον καιρό της κρίσης είναι πρωτίστως η αισθητική μας…και δεν εννοούμε την επιλογή των ρούχων και των αξεσουάρ.
 
Βέβαια η επιλογή του περιεχομένου των ρεπορτάζ διόλου τυχαία αν κρίνει κανείς από τη δημοφιλία αυτών όπως την είδαμε στα social media, όπου οι πολίτες έσπευσαν να καταθέσουν την άποψή τους. Άρα μάλλον εμείς πάσχουμε που επιζητούμε και το κάτι άλλο πέραν των στυλιστικών επιλογών των γυναικών εκπροσώπων μας.
 
Ευτυχώς πάντως που υπήρχαν και οι «άγνωστοι» βουλευτές του ΜέΡΑ 25 όπως χαρακτηριστικά είδαμε σε τίτλο σχετικού ρεπορτάζ και ξέφυγε λίγο το μάτι μας από τις κόκκινές σόλες!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.