Βραβειο Εξαιρετης Διδασκαλιας συστησε το ΔΠΘ

Θα απονέμεται ανά διετία και θα έχει χαρακτήρα συμβολικό

Στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου του για ενίσχυση και αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου, η Σύγκλητος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, σύστησε χθες, Πέμπτη, 18 Ιουλίου το Βραβείο Εξαίρετης Διδασκαλίας.
 
Σύμφωνα με τον Κανονισμό Βραβείου Εξαίρετης Διδασκαλίας, ο οποίος αναρτήθηκε ήδη στον ιστότοπο της ΜΟΔΙΠ το βραβείο θα απονέμεται ανά διετία σε εν ενεργεία μέλος Δ.Ε.Π., Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. τουΔ.Π.Θ., με στόχο την αναγνώριση της διδακτικής αριστείας, την υιοθέτηση μεθόδωνφοιτητοκεντρικής μάθησης και την αναβάθμιση της ποιότητας διδασκαλίας στηνευρύτερη Πανεπιστημιακή Κοινότητα.
 
Το βραβείο θα είναι συμβολικό, ενώ με βασική προϋπόθεση το να μην ξεπερνά το ποσό των 2000 ευρώ, μπορεί να αφορά είτε στην κάλυψη εξόδων για συμμετοχή του βραβευθέντα σε συνέδριο, είτε στην πληρωμή συνδρομής σεπεριοδικό ή βάση δεδομένων της επιλογής του βραβευθέντα, είτε στην κάλυψη τουκόστους αγοράς βιβλίων της επιλογής του βραβευθέντα, είτε σε συνδυασμό αυτών και θα καλύπτεται από την Επιτροπή Ερευνών του Ιδρύματος
 
Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα γίνεται από ειδική επιτροπή η οποία θα αποτελείται από τον αρμόδιο για Ακαδημαϊκά Θέματα Αντιπρύτανη του ΔΠΘ και τους Κοσμήτορες των Σχολών του Δ.Π.Θ., ενώ θα συμμετέχει και ένα μέλος του Τμήματος, που θα ορίζεται από τη Συνέλευση του Τμήματος στο οποίο ανήκει ο εκάστοτε προτεινόμενος.
 
Η απονομή θα γίνεται σε ειδική Τελετή που θα λαμβάνει χώρα κατά την εορτή τωνΤριών Ιεραρχών στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Δ.Π.Θ, παρουσία του Πρύτανη καιτων Αντιπρυτάνεων, σε διοργάνωση του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων τουΔ.Π.Θ. σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ακαδημαϊκών Θεμάτων.
 
Ως προς την κατάθεση των υποψηφιοτήτων, αυτές θα προτείνονται, μετά από ανοικτή πρόσκληση που θα εκδίδει η Διεύθυνση Ακαδημαϊκών Θεμάτων του Δ.Π.Θ., από το ακαδημαϊκό προσωπικό ή από τουλάχιστον δύο αποφοίτους που έχουν γνώση του διδακτικού έργου των προτεινομένων. Οι προτάσεις πρέπει να είναι ενυπόγραφες, να συνοδεύονται από εκτενή εισήγηση και το βιογραφικό του υποψήφιου, ενώ στην σχετική εισήγηση θα πρέπει να τεκμηριώνεται το ακαδημαϊκό ήθος και εξέχουσα ηθική συμπεριφορά του υποψηφίου άξια να προβληθεί ως πρότυπο για τους φοιτητές του Δ.Π.Θ. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.