150 ακομα λαμπτηρες LED στον Δημο Κομοτηνης

Στο πλαίσιο της σταδιακής αντικατάστασης του οδοφωτισμού με φωτιστικά σώματα εξοικονόμησης ενέργειας

Ακόμα ένα βήμα στην πλήρη αντικατάσταση, με ιδίους πόρους, του δημοτικού οδοφωτισμού του Δήμου Κομοτηνής με φωτιστικά σώματα εξοικονόμησης ενέργειας τύπου LED, προχωρά ο Δήμος Κομοτηνής.
 
Για αυτό και η οικονομική επιτροπή του δήμου ενέκρινε το έργο «Ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού οδοφωτισμού του Δήμου Κομοτηνής με την προμήθειαφωτιστικών σωμάτων εξοικονόμησης ενέργειας τύπου LED»,συνολικής εκτιμώμενης αξίας 40.210 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.
 
Μέσω της προμήθειας προβλέπεται να γίνει ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Οδοφωτισμού του Δήμου Κομοτηνής με την προμήθεια φωτιστικών σωμάτων εξοικονόμησης ενέργειας LED προκειμένου να τοποθετηθούν σε ιστούς Δ.Ε.Η.
 
Συγκεκριμένα θα γίνει η προμήθεια 150 φωτιστικών σωμάτων led ισχύος 30-35 W με βραχίονα για την στήριξη τουφωτιστικού σώματος και καλώδιο μήκους οκτώ μέτρων, καθώς και 5 φωτιστικών σωμάτων τύπου Δ.Ε.Η. με βραχίονα και καλώδιο μήκους οκτώ μέτρων.
 
Το φωτιστικό σώμα LED τύπου βραχίονα θα είναι μέγιστης συνολικής ισχύος (LED +Driver) 30W-35 W, θα είναι κατασκευασμένο από χυτό ή χυτοπρεσσαριστό κράμα αλουμινίου υψηλής θερμικής αγωγιμότητας για μέγιστη απαγωγή της θερμοκρασίας και ομαλότερη λειτουργία του φωτιστικού.
 
Θα φέρει τουλάχιστον 10 φωτεινές πηγές LED με συνολική φωτεινή ροή μεγαλύτερη ή ίση από 4.200Lumen, με τις φωτεινές πηγές LED να έχουν διάρκεια ζωής τουλάχιστον 50.000 ώρες και θα είναι τυπωμένες πάνω σε πλακέτα σε διάταξη bypass ώστε σε περίπτωση αστοχίας ενός LED τα υπόλοιπα να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.
 
Μπροστά από τις φωτεινές πηγές LED θα υπάρχει ειδικός PMMA φακός (ένας σε κάθε LED) που θα δημιουργεί γωνία φωτισμού 150*75 μοίρεςγια την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη της επιφάνειαςτου οδοστρώματος.
 
Το κέλυφος του φωτιστικού θα είναι εξωτερικά λείο,βαμμένο με ηλεκτροστατική βαφή και επικάλυψη από ειδικό βερνίκι για μέγιστηαντοχή στις καιρικές συνθήκες και την οξείδωση ενώ οι βίδες στερέωσης θα είναι από ανοξείδωτο χάλυβα, με το φωτιστικό να ανοίγει με απλά εργαλεία για την εύκολησυντήρησή του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.