Σημεια των καιρων

Της έκδοσης

Ρεκόρ αιτήσεων φαίνεται να δέχθηκε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις 70 θέσεις συνοδών στα τραίνα της, μιας και η υποβολή αιτήσεων που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα προσέλκυσε 9.600 αιτήσεις, ή 140 αιτήσεις για κάθε θέση συνοδού. Η ζήτηση ξάφνιασε την εταιρεία, που δεν είχε δει αυτό το ενδιαφέρον για τους μηχανοδηγούς που είχε προσλάβει πριν από ένα χρόνο, και στην περίπτωση του συνοδού, το έργο είναι χαμηλότερης ευθύνης από εκείνο του μηχανοδηγού, αλλά περιλαμβάνει και χαμηλότερες οικονομικές απολαβές.
 
Ωστόσο θεωρείται πως το ενδιαφέρον οφείλεται στο γεγονός ότι οι αμοιβές θα είναι υψηλότερες από τις αμοιβές στον υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα, για αυτό και το μεγάλο ενδιαφέρον.
 
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που θέσεις μόνιμης εργασίας προκαλούν ζωηρό ενδιαφέρον, ας μην ξεχνάμε τον τεράστιο αριθμό ενδιαφερομένων για τις μόνιμες θέσεις στην καθαριότητα των Δήμων.
 
Αυτό δείχνει πως όσο και αν μιλάμε για ανάπτυξη, για θετικά στοιχεία, για πρόοδο και μείωση της ανεργίας, η πραγματικότητα, αν ιδωθεί στο φως της ημέρας και όχι μέσα από παρωπίδες, είναι ακόμα πολύ δύσκολη, για πολλούς συμπολίτες μας, με τη νέα τάξη, τους εργαζόμενους φτωχούς, να αποτελούν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας.
 
Και όταν κάποιος δεν δουλεύει για να ζήσει, αλλά ζει για να δουλεύει, πιάνεται από οπουδήποτε, ακόμα και από μια θέση συνοδού σε τραίνο, η οποία μπορεί να τον πάρει από την οικογένειά του, μιας και παρά την κατανομή σε επιμέρους πόλεις που είχε γίνει, η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να απασχολήσει τον εργαζόμενο οπουδήποτε αυτή δραστηριοποιείται ανά την ελληνική επικράτεια, βάσει των υπηρεσιακών της αναγκών.
 
Γιατί στην πλειοψηφία τους, δεν φοβούνται να δουλέψουν, αλλά νιώθουν, κάθε μέρα και περισσότερο, ότι τους δουλεύουν…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.