Να μην χαθει η νεα σχολικη χρονια για το Σχολειο Δευτερης Ευκαιριας στον Ιασμο

Ζητά με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας ο Οντέρ Μουμίν

Την επιτάχυνση των απαιτούμενων διαδικασιών για τη λειτουργία παραρτήματος του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Δήμο Ιάσμου, ήδη από την προσεχή σχολική χρονιά, ζητά με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν.
 
Στην σχετική επιστολή – την οποία κοινοποίησε και προς τους βουλευτές Ροδόπης κ.κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, Ιλχάν Αχμέτ και Δημήτρη Χαρίτου, καθώς και προς την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ.Μαριγούλα Κοσμίδου και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, κ. Κωνσταντίνο Μπαντίκο- ο κ. Μουμίν επεξηγεί την αναγκαιότητα της ίδρυσης της δομής στην περιοχή του Ιάσμου, καταθέτοντας και την δέσμευση της κάλυψης των λειτουργικών δαπανών της δομής από πλευράς του Δήμου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, ώστε η δομή να ξεκινήσει την λειτουργία της από τον προσεχή Σεπτέμβρη σε αίθουσες του Γυμνασίου Ιάσμου.
 
Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:
 
«Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,
Σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια, προσωπικά αλλά και εκ μέρους όλων των δημοτών του Δήμου Ιάσμου ΠΕ Ροδόπης, για την ανάληψη των καθηκόντων σας σε ένα από τα νευραλγικά υπουργεία της νέας κυβέρνησης. 
 
Επίσης μεταφέροντας την αγωνία και την ανάγκη των συνδημοτών μου για λειτουργία ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ (ΣΔΕ) στην έδρα του δήμου μας, στον οικισμό Ιάσμου, σας παρακαλώ να μεριμνήσετε άμεσα και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την λειτουργία της προαναφερόμενης σχολικής μονάδας. 
 
Σας ενημερώνω ότι ήδη από την περυσινή χρονιά έχουν συλλεγεί 74 υπογραφές δημοτών μας, οι οποίοι εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για την λειτουργία της παραπάνω εκπαιδευτικής δομής δια βίου εκπαίδευσης, πλην όμως το αίτημα τους δεν αξιοποιήθηκε και δεν βρήκε ευήκοα ώτα  στην προηγούμενη διοίκηση του υπουργείου σας. 
 
Η ύπαρξη της παραπάνω ζήτησης οφείλεται κατά κύριο λόγο στο ότι η περιοχή μας είναι κυρίως αγροτική, με συνθήκες που προκαλούν την μη ολοκλήρωση σπουδών της υποχρεωτικής εκπαίδευσης εκ μέρους των συνδημοτών μου.
 
Με την ανάληψη των καθηκόντων μας από 1η Σεπτεμβρίου, η νέα δημοτική αρχή σας διαβεβαιώνει ότι για τις λειτουργικές ανάγκες του σχολείου τούτου, πάντα σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, θα διαθέσει κατά τις απογευματινές ώρες τις αίθουσες του Γυμνασίου Ιάσμου, καλύπτοντας ταυτόχρονα τις ανάγκες θέρμανσης και καθαριότητας. 
 
Δεδομένου ότι η νέα σχολική χρονιά άρχεται στις 11 Σεπτεμβρίου 2019, είμαι βέβαιος ότι θα προβείτε στις άμεσες και αναγκαίες εκείνες πρωτοβουλίες για να μην χαθεί η παρούσα σχολική χρονιά εις βάρος των ενδιαφερομένων.
 

Με την προσήκουσα τιμή,
ΟντέρΜουμίν
Νεοεκλεγμένος Δήμαρχος Ιάσμου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.