1ο Διεθνες Φεστιβαλ Τηλεοπτικων Βαλκανικων Σειρων στην Κομοτηνη

Το διάστημα 2 με 6 Οκτωβρίου

Ήταν Μάιος του 2018 όταν το διοικητικό συμβούλιο του πολιτιστικού οργανισμού γαλλικού δικαίου «Association Series Balkans» αποφάσιζε να προωθήσει το σχέδιο διεξαγωγής ενός ετήσιου τριήμερου Φεστιβάλ Βαλκανικών Τηλεοπτικών Σειρών Μυθοπλασίας, με τον προσωρινό τίτλο “Σερί Μπαλκάν”, στην Περιφέρεια ΑΜΘ.
 
Θεωρώντας ότι οι πόλεις Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Ξάνθη και Κομοτηνή κατέχουν μια, απ’ όλες τις απόψεις, θέση κομβικής και στρατηγικής σημασίας, τόσο για την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας όσο και για όλα τα Βαλκάνια, το ΔΣ του Association Series Balkans εκτίμησε ότι η διεξαγωγή ενός Φεστιβάλ Βαλκανικών Τηλεοπτικών Σειρών θα αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης να αναλάβει ένα γεφυροποιητικό, πανβαλκανικό ρόλο σε πολιτιστικό, μορφωτικό, εκπαιδευτικό και αναπτυξιακό επίπεδο.
 
Ένα πολυσχιδές και πρωτότυπο φεστιβάλ σαν το «Σερί Μπαλκάν» θα εδραίωνε την νεωτερική, πολιτιστική και οικονομική ταυτότητα της περιοχής, θα ενίσχυε τον βαλκανικό ρόλο κλειδί της, και θα αποτελούσε, σε τοπικό και ευρύτερα περιφερειακό επίπεδο, σημαντικό αναπτυξιακό μοχλό, με άμεσες, συγκεκριμένες, θετικές επιπτώσεις στον τουρισμό, τον πολιτισμό, την παιδεία, την οικονομία και την οπτικοακουστική βιομηχανία.

Για την επίτευξη μάλιστα αυτού του σκοπού με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Διευθυντής του οργανισμού Series Balkans κ. Κωνσταντίνος Δεληγιάννης ανέλαβε την αποστολή αναζήτησης πόρων, χορηγιών, εξερεύνησης συνεργασιών, λήψης επαφών με θεσμικούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, με στόχο την υλοποίηση του Φεστιβάλ, με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.
 
Ένα χρόνο μετά η προσπάθεια φαίνεται πως ευοδώθηκε, αφού όπως αποκάλυψε ο κ. Δεληγιάννης, το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Τηλεοπτικών Βαλκανικών Σειρών «Σερί Μπαλκάν» πρόκειται να διεξαχθεί το διάστημα 2 με 6 Οκτωβρίου.
 
Μάλιστα θα λάβει χώρα στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα στο Μέγαρο Μουσικής με την ενεργή υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.